كوالالامپور- ایرنا- نخست وزیر جدید استرالیا كه از همپیمانان نزدیك دونالد ترامپ محسوب می شود در پیروی كوركورانه از واشنگتن اعلام كرد سفارت استرالیا در اراضی اشغالی به بیت المقدس منتقل می شود، موضوعی كه با مخالفت احزاب سیاسی و گروههای فعال حامی فلسطین در این كشور روبه رو شده است.

** تبعیت كور در انتقال سفارت
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رسانه های استرالیایی، اسكات موریسون نخست وزیر جدید این كشور كه به دیدگاههای افراطی مشهور است و در آستانه یك انتخابات داخلی پارلمانی در برخی ایالت های این كشور اعلام كرد كه سفارت خانه استرالیا را در اسرائیل به بیت المقدس منتقل خواهد كرد.
این تصمیم موریسون درپی اقدام امریكا در انتقال سفارتش از تل آویو به بیت المقدس اعلام شده است.
به گفته وی' داوا شارما' سفیر پیشین استرالیا در اسرائیل این پیشنهاد را مطرح كرده است.
شارما اكنون كاندیدای حزب لیبرال برای شركت در انتخابات میان دوره ای پارلمان از شهر سیدنی است كه جمعیت زیادی از یهودیان در آن زندگی می كنند.
موریسون درعین حال گفت كه استرالیا همچنان بر راه حل دو دولت در منازعه میان اسرائیل و فلسطین متعهد است.
طبق گزارش شبكه ای بی سی استرالیا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیشتر گفته بود كه با اسكات موریسون صحبت كرده و از تصمیم وی برای انتقال سفارت استقبال كرده است.
وی در صفحه توئیتری خود تصمیم موریسون برای انتقال سفارت استرالیا به بیت المقدس را مطرح كرده و گفته با این اقدام استرالیا اسرائیل روابط خود را با كانبرا تقویت می كند.
موریسون همچنین در اظهاراتی افراط گرایانه اعلام كرد كه استرالیا در این هفته جاری به قطعنامه پیشنهادی سازمان ملل متحد كه براساس آن فلسطین را به عنوان رئیس گروه كشور های در حال توسعه 77 تعیین می كند، رای منفی خواهد داد و توافقنامه بین المللی سه ساله برجام را نیز مورد تجدید نظر قرار خواهد داد.
این اقدام اسكات موریسون با مخالفت گروههای مختلف سیاسی و فعالان حقوق مدنی هوادار فلسطین روبه رو شده است.
'پنی وونگ' یكی از نمایندگان حزب كارگراسترالیا در واكنش به این موضوع اعلام كرد: سیاست خارجی و منافع ملی بسیار مهمتر از آن است كه اینگونه درمورد آن اقدام شود.
وی با بیان اینكه اقدام موریسون حركتی صرفا تبلیغاتی به منظور كسب آرا در انتخابات میان دوره ای پارلمانی در استرالیا انجام می شود ، دراعتراض به تصمیم موریسون گفت : مردم ونتورث ( مركز انتخابات میان دوره ای پارلمان استرالیا) و همه استرالیایی ها در ایالت های دیگر مستحق رهبری هستند كه منافع ملی را پیش از منافع شخصی خود قرار دهد و منافع درازمدت مردم در امور در نظر گرفته شود.
آمریكا به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری، روز 24 اردیبهشت امسال رسما سفارت خود از تل آویو را بیت المقدس تغییر مكان داد كه با اعتراض بسیاری از كشورهای جهان روبه رو شد.
در نشست شورای امنیت با همین موضوع كه به قطعنامه پیشنهادی كویت برای محكومیت این تصمیم ترامپ اختصاص داشت، همه اعضای این شورا رای موافق به این قطعنامه دادند اما در نهایت با تك رای مخالفت واشنگتن وتو شد.
این قطعنامه سپس در مجمع عمومی سازمان ملل به رای گذاشته شد كه با موافقت اكثریت قاطع كشورها تصویب شد. استرالیا در آن زمان رای ممتنع به این قطعنامه داد.
'جرج براونینگ' رئیس شبكه دفاع از حقوق فلسطینی ها در استرالیا نیز دولت موریسون را متهم به همپیمانی با سیاست های بی ثبات، ارتجاعی و قلدرانه آمریكا در جهان و خاورمیانه كرد.
براونینگ با انتشار بیانیه ای تاكید كرد : این یك سیاست غیر مسئولانه است كه آینده میلیون ها نفر از مردم در خاورمیانه برای آرایی محدود در یكی از ایالت های استرالیا( ونتورث ) به خطر افتد.
موریسون نخست وزیر مدعی شده است كه تصمیم وی بدون درخواست آمریكا یا اعمال نفوذ صهیونیست و بدون توجه به انتخابات داخلی پارلمانی دراین كشور انجام شده است.
نخست وزیر جدید استرالیا كه به سیاست های افراط گرایانه علیه خارجیان و مهاجران نیز شهرت دارد، ادعا كرده كه تصمیمش را براساس منافع ملی استرالیا اتخاذ كرده است.
پیشتر بسیاری از گروهها و نهادهای مدنی فعال در استرالیا در مورد قدرت گرفتن موریسون در استرالیا هشدار داده بودند.

** پیروی در قطع كمك ها به فلسطین
دولت جدید استرالیا علاوه بر انتقال سفارت پیشتر پیروی كوركورانه خود از واشنگتن را باردیگر به ثبت رسانده بود.
'جولی بیشاپ' وزیر امور خارجه پیشین استرالیا در تیرماه سال جاری اعلام كرد كه این كشور7.4 میلیون دلار كمك های مستقیم خود به دولت فلسطین را قطع كرده است.
وی گفت كه این كشور از این پس كمك های خود را از طریق سازمان ملل به دولت فلسطین ارائه می كند.
اقدام استرالیا در قطع كمك هایش به فلسطین پس از آن انجام شد كه واشنگتن كمك 82 میلیون دلاری خود به فلسطین را پس از تهدید دونالد ترامپ علیه فلسطینی ها تعلیق كرد.
آساق**1599 **1663**