تهران- ایرنا- وزیر جهاد كشاورزی با بیان اینكه افزایش نرخ لبنیات ارتباط چندانی به بخش تولید ندارد، گفت: سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرف كنندگان، دستگاه های نظارتی و بازرسی باید پاسخگوی این افزایش قیمت ها باشند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود حجتی» صبح سه شنبه در حاشیه جلسه صبحانه كاری با اعضای اتاق بازرگانی ایران در جمع خبرنگاران درباره وضعیت كالاهای اساسی و نیاز كشور افزود: با توجه به تاكید ریاست جمهوری، هیچ نگرانی برای تامین كالاهای اساسی نداریم و به مقدار كافی پیش بینی شده است.
وی اظهارداشت: برخی كالاها همچون گندم و شكر از تولیدات داخلی است و نگرانی برای تامین آنها وجود ندارد و برای برخی اقلام وارداتی كه به طور عمده نهاده های بخش كشاورزی همچون ذرت، كنجاله سویا و جو را شامل می شود ذخایر كافی داریم.

** نبود مشكل در تامین كود، سم و بذر
حجتی ادامه داد: با توجه به آغاز فصل كشت، سم، كود و بذر و دیگر نهاده های مورد نیاز بخش كشاورزی برای آماده سازی خاك تامین است، اما به دلیل مشكلات حمل و نقلی، انتقال این محصولات به استان ها دچار مشكل شده است.
وی با بیان اینكه این مشكلات حمل و نقلی، ذخایر نهاده های مورد نیاز فصل كشت استان ها را كاهش داده است، افزود: برنامه ریزی های لازم برای در اختیار قرار دادن نهاده های مورد نیاز فصل كشت به استان هایی كه طبق اقلیم فصل كشتشان فرا می رسد، انجام شده است تا مشكل حمل و نقل این كالاها حل شود.

** نرخ خرید تضمینی محصولات كشاورزی در پیچ و خم تصمیم گیری شورای اقتصاد
وزیر جهاد كشاورزی درباره زمان اعلام نرخ تضمینی محصولات كشاورزی نیز گفت: این وزارتخانه وظیفه داشت تا پیش از شروع فصل كاشت، نرخ پیشنهادی خود را به دولت و شورای اقتصاد اعلام كند كه ابتدای مردادماه امسال انجام و به شورای اقتصاد ارایه شد.
وی با بیان اینكه اكنون این موضوع توسط سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه شورای اقتصاد به طور مرتب در دست پیگیری است، افزود: باوجود تاكید معاون اول رئیس جمهوری برای اولویت قرار گرفتن این مهم در شورای اقتصاد، هنوز تصویب نرخ خرید تضمینی در دستور كار این شورا قرار نگرفته است.
حجتی اضافه كرد: به طور حتم اختلاف نظرهایی برای نرخ پیشنهادی خرید تضمینی محصولات كشاورزی بین وزارت جهاد كشاورزی و شورای اقتصاد وجود دارد كه امیدواریم بتوانیم به جمع بندی های لازم برسیم تا عقب ماندگی سال گذشته نیز برطرف شود.
وی ادامه داد: نرخ خرید تضمینی امسال گندم باید افزایش یابد و همچنان در انتظار اعلام نظر شورای اقتصاد هستیم.
این مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزی افزود: روش خرید تضمینی در قانون برنامه پنجم موفق بود اما امیدواریم بتوانیم با بكارگیری روش های نو و مدرن، خرید تضمینی را انجام دهیم.

** افزایش قیمت برنج خارجی ناشی از نوسان نرخ ارز
حجتی همچنین افزایش قیمت برنج خارجی نسبت به برنج داخلی را ناشی از تفاوت نرخ ارز دانست و گفت: سال گذشته برنج خارجی با ارز 3200 تومان وارد می شد، اما امروز این محصول با ارز 4200 تومانی خریداری می شود.
وی اظهار داشت: البته ناگفته نماند كه قیمت برنج هندی در بازار جهانی نیز بین پنج تا 6 درصد افزایش یافته است.
به گفته این مقام مسئول، براساس بررسی ها، قیمت كنونی برنج خارجی در بازار معادل قیمتی است كه سازمان حمایت تعیین كرده بود.
اقتصام**9186 ** 2023