به گزارش ايرنا «سورنا ستاري» شامگاه سه شنبه در ديدار با نخبگان و روساي دانشگاه هاي آذربايجان غربي افزود: افزايش تعداد ثبت اختراعات ايراني تا پايان سال جاري به 200 مورد قابل پيش بيني است و در اين زمينه جمهوري اسلامي با تركيه رقابت مي كند.
وي ادامه داد: حمايت از نخبگان در اولويت برنامه هاي دولت قرار دارد و اگر مخترعي قصد ثبت اختراع جهاني دارد، تمام هزينه هايش از طرف معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري پرداخت مي شود.
وي اضافه كرد: اساتيد دانشگاهي هم اختراع خود را به جاي تبديل كردن به مقاله بايد ثبت كنند و اين امر نيز با جديت مورد حمايت دولت تدبير و اميد قرار دارد.
وي با تاكيد بر اينكه توسعه كشور در گرو توجه به قشر نخبگان است، گفت: بي توجه به نخبگان و سرمايه هاي داخلي، زمينه حضور عوامل خارجي را فراهم و توسعه كشور را با مشكل روبرو مي كند.
وي با اشاره به اينكه ايران رتبه پنجم تربيت مهندس در دنيا را دارد، بيان كرد: حمايت نكردن از نخبگان داخلي عرصه را براي ورود عوامل خارجي باز و بازار را از دست ما خارج مي كند و اين امر به ضرر كشور است.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري با اشاره به اينكه دانشگاه ها مبدا تغيير و تحول در جامعه محسوب مي شود، افزود: مراكز آموزش عالي بايد بر روي اصل كارآفريني متمركز شوند زيرا اين امر زمينه تغيير و تحول را فراهم مي كند.
ستاري با تاكيد بر اينكه محيط علمي كشور بايد نخبگان را براي فعاليت در درون خود جذب و از مهاجرت آنان جلوگيري كند، بيان كرد: دولت بايد تسهيل كننده محيط كسب و كار باشد و رونق اين محيط و افزايش سرمايه گذاري بر عهده فعالان بخش خصوصي و نخبگان است.
وي با انتقاد از فعال نبودن صندوق پژوهش و فناوري در برخي از استان هاي كشور از جمله آذربايجان غربي، بيان كرد: فعاليت اين صندوق مي تواند به توسعه شركت هاي دانش بنيان سرعت ببخشد.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري ادامه داد: جهت راه اندازي اين صندوق 30 ميليارد ريال اعتبار اوليه از سوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري اختصاص مي يابد تا مشكلات واحدهاي فناور و شركت هاي دانش بنيان آذربايجان غربي حل و فصل شود.
ستاري بيان كرد: آذربايجان غربي امكانات و سرمايه هاي اجتماعي بسيار خوبي براي توسعه فعاليت هاي پارك علم و فناوري دارد و تحقق اين امر نيازمند توجه مسوولان استاني است.
وي اضافه كرد: پارك علم و فناوري آذربايجان غربي نيازمند ساختماني مجهز در داخل شهر بوده و مسوولان استاني اين امر را بايد در اولويت برنامه هاي خود بگذارند.
به گزارش ايرنا معاون علمي و فناوري رييس جمهوري امروز ميهمان مردم و مسوولان آذربايجان غربي بود و در بدو ورود به ديدار نماينده ولي فقيه در اين استان رفت؛ رونمايي از محصولات فناور و بازديد از شركت هاي دانش بنيان و فناور پارك علم و فناوري از جمله برنامه هاي «ستاري» در روز جاري به شمار مي رفت.
آذربايجان غربي تا قبل از دولت تدبير و اميد از جمله استان هاي محروم در بخش هاي دانش بنيان و توسعه شركت هاي فناور بود اما با اجراي طرح هاي توسعه پارك علم فناوري و مراكز رشد و تزريق اعتبارهاي ملي و استاني، گام هاي بلندي براي توسعه بخش هاي علم و فناوري استان برداشته شده است.
9918 /3072
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۶
اروميه- ايرنا- معاون علمي و فناوري رييس جمهوري با اشاره به اينكه ايران در سال جاري 140 سند ثبت اختراع /Patent/ در آمريكا داشته است، گفت: اين تعداد در سال گذشته حدود 90 مورد بود.