تهران – ايرنا – مطالعات جديد محققان دانشگاه نبراسكا در آمريكا نشان مي دهد رژيم غذايي حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 كه در روغن ماهي وجود دارد،‌ در مهار رشد و گسترش سلول هاي سرطان سينه نقش دارند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين مطالعه كه در فاز حيواني انجام شده نشان مي دهد اسيدهاي چرب نقش مهمي درتوقف رشد سلول هاي تومور دارند و از گسترش و متاستاز آن به اندام هاي ديگر جلوگيري مي كنند.
اين مطالعه به اين معنا نيست كه رژيم غذايي حاوي امگا 3 از ايجاد تومور هاي سرطان سينه جلوگيري مي كند؛ بلكه نشان مي دهد اسيدهاي چرب امگا 3 از سيستم ايمني بدن حمايت كرده و نقش ضد التهابي دارند. التهاب به رشد سريع تومور و گسترش آن كمك مي كند.
بر اساس آمار از هر هشت زن يك نفر به سرطان سينه مبتلا مي شود و از هر 30 زن مبتلا يك نفر جان خود را از دست مي دهد.
به رشد كنترل نشده سلول هاي پوشش داخلي مجراي شيري يا لوبول، سرطان سينه گفته مي شود. هر سينه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكيل شده كه به صورت خوشه اي در كنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه اي از غدد شيري هستند. هر لوب از بخش هاي كوچكتري به نام لوبول تشكيل شده است. سرطاني كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار ناميده مي شود. سرطان سينه در زنان شايع تر است، گرچه احتمال ابتلاي مردان نيز به سرطان سينه وجود دارد.
انواع ماهي، خاويار، روغن زيتون، حبوبات، تخم مرغ، ريحان، اسفناج، گردو، ميگو، گل گلم، ماهي آزاد، ساردين، دانه سويا و كلم بروكلي حاوي مقادير بالاي امگا 3 هستند، محققان مكمل هاي امگا 3 را نيز تاييد كرده اند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Clinical & Experimental Metastasis منتشر شده است.
علمي (6)** 9259**1440