شيراز- ايرنا- دستگاه‌ها و نهاد‌هاي مختلف استان فارس براي برگزاري هرچه باشكوه‌تر مراسم پياده روي عاشقان ثارالله در اربعين امسال، بسيج شده‌اند تا خدماتي مطلوب به زائران ارائه شود؛ اين خدمات از صدور رواديد تا اعزام خادمان حسيني را در مي‌گيرد.

مديركل حج و زيارت استان فارس روز چهارشنبه در گفت‌و‌گو با ايرنا اعلام كرد: تاكنون 54هزار نفر براي دريافت رواديد اربعين در استان فارس پيش ثبت‌نام كرده‌اند و با راه‌اندازي كنسولگري كشور عراق در شيراز حداكثر زمان براي صدور ويزا به 3 تا 4 روز كاهش يافته است.
عليرضا زينلي افزود: تاكنون براي 34هزار نفر ويزا صادر شده است و از مردم تقاضا داريم كه با سعه صدر منتظر دريافت رواديد خود باشند و حتما به دفاتر و شركت‌هاي زيارتي مجاز سازمان حج و زيارت كه اسامي آن‌ها در سايت samah.haj.ir آمده است، مراجعه كنند.
** 10 هزار ويزا در يك روز صادر شده است
مديركل حج و زيارت استان فارس در ادامه با اشاره به تلاش اين اداره كل براي شتاب بخشي به امور، اظهار داشت: ظرف مدت يك روز در شيراز براي نخستين بار 10هزار ويزا صادر شد كه نشان از تلاش كارمندان حج و زيارت در اين زمينه دارد.
وي با اشاره به استقرار 150 دفتر خدمات زيارتي براي ثبت نام افزود: از مردم تقاضا مي‌شود تنها به دفاتر مجازي كه اسامي آنها در سايت حج و زيارت قيد شده مراجعه كنند.
** لزوم هوشياري درباره رواديدهاي جعلي
زينلي با هشدار به متقاضيان پياده‌روي اربعين افزود: افرادي سودجو با سوء استفاده از احساسات مردم و گرفتن هزينه گزاف اقدام به صدور ويزاي جعلي مي‌كنند و مردم براي جلوگيري از اين گونه اتفاقات بايد حتما از طريق دفاتر مجاز اقدام به ثبت نام كنند.
وي اظهار داشت: زائران نبايد تحت هيچ عنوان وجه نقدي به اشخاص پرداخت كنند، بلكه تنها راه پرداخت هزينه سفر اربعين از طريق كارت‌خوان دفاتر زيارتي است.
مديركل حج و زيارت استان فارس ادامه داد: مبلغ هزينه ويزا، 234هزار و 875 هزار تومان است و نبايد رقمي بيشتر از اين مبلغ پرداخت شود.
وي گفت: گذرنامه‌ها دست كم بايد 6 ماه كامل اعتبار داشته باشند و افراد مي‌توانند علاوه بر دفاتر زيارتي از طريق سايت يادشده نيز اقدام به ثبت‌نام كنند.
صدور رواديد براي زائران اباعبدالله الحسين (ع) از 15 مهرماه در استان فارس آغاز شد و از آن زمان تاكنون همه دستگاه‌ها و نهاد‌هاي استان براي برگزاري هرچه بهتري آيين پياده‌روي اربعين همراهي كرده‌اند.
به همين منظور، به محض آغاز ثبت‌نام رسمي و روند صدور رواديد، شوراي شهر شيراز در تاريخ 16 مهرماه با اعزام 50 دستگاه اتوبوس براي خدمت به زائران اربعين به مرز شلمچه براي اياب و ذهاب زوار موافقت كرد.
** برپايي موكب احمد بن موسي (ع) در شلمچه
در همين زمينه معاون اجرايي و خدمات شهري شهرداري شيراز به ايرنا گفت: موكب احمدبن موسي (ع) امسال براي چهارمين سال پياپي، توسط شهرداري شيراز و با حمايت هاي شوراي اسلامي شهر شيراز در مرز شلمچه در جوار معراج‌گاه شهدا برپا مي‌شود و اياب و ذهاب زائران بر اساس مصوبه شوراي اسلامي شهر شيراز، از آخرين نقطه سواره تا نقطه صفر مرزي صورت خواهد گرفت.
محمد حسن پور اعلام كرد: بيش از 700 نيرو در اين موكب استقرار يافته‌اند و شهرداري شيراز قريب به 30 روز ميزبان مشتاقان حرم امام حسين (ع) خواهد بود و روزانه ميزباني 5 هزار نفر را در وعده هاي صبحانه، ناهار و شام بر عهده گرفته است.
وي با بيان اينكه پاكبانان، آتش‌نشان ها، رانندگان و... در مدت پياده روي اربعين و بازگشت زائران در خدمت آنان خواهند بود، عنوان كرد: امسال نيز مانند دو سال گذشته، علاوه بر تأمين ايمني كل مسير شلمچه، موكب هاي مستقر در آن و قسمتي از مرز مشترك شلمچه با عراق، همچنين نظافت و پاكسازي مسير و حمل ضايعات و پسماند منطقه شلمچه توسط 300 نيروي عزيز حوزه پسماند انجام خواهد شد.
مدير اجرايي موكب احمد بن موسي (ع) گفت: بيش از 700 نيروي تخصصي و خدماتي شهرداري شيراز از دوشنبه، بيست و سوم مهر ماه به اين موكب اعزام شده‌اند.
وي افزود: 50 دستگاه اتوبوس، ماشين آتش نشاني، خودروي حمل زباله، خودروي جارو، تانكر آب، جرثقيل و بالابر جهت خدمات رساني به زائرين اعزام شده است.
حسن پور همچنين از افزوده شدن دو خدمت نانوايي سيار و نيز آشپزخانه سيار براي خدمت‌رساني به زائران سخن گفت.
از روز دوشنبه 23 مهرماه عوامل اجرايي موكب احمدبن موسي (ع) شهرداري شيراز با بدرقه استاندار فارس،‌ رئيس شوراي اسلامي شهر شيراز، شهردار شيراز و جمعي از مسئولان استاني به سمت مرز شلمچه اعزام شدند.
** پذيرايي از زائران از اول آبان آغاز مي‌شود
در همين حال، مديركل اوقاف و امور خيريه استان فارس نيز از استقرار موكب اين اداره كل به همراه ادارات كل استان‌هاي بوشهر، كهگيلويه و بويراحمد و هرمزگان در شلمچه نقطه صفر مرزي با كشور عراق از 27 مهرماه خبر داد.
به گفته حجت‌الاسلام سيد عباس موسوي، اداره كل اوقاف فارس در سه نقطه و مسجد بين راهي شهر نورآباد، امامزاده حسن شهر كوپن و شلمچه خيمه‌هاي خدمت را براي ياري رساني به زائران پياده روي اربعين راه‌اندازي مي‌كند.
وي با بيان اينكه پذيرايي زائران از روز اول آبان‌ماه در اين موكب آغاز مي‌شود، ابراز داشت: تامين هزينه‌هاي اين موكب ها با توجه به موقوفات و در راستاي اجراي نيات واقفين صورت مي‌گيرد و بيشتر به صورت پذيرايي گرم شامل وعده‌هايي غذايي نهار و شام است.
** سه هزار مددجوي كميته امداد در راه كربلا
همچنين كميته امداد امام خميني فارس نيز در سال جاري سه هزار مددجوي اين كميته را همزمان با اربعين حسيني به زيارت كربلا اعزام مي‌كند.
** 41 موكب اهالي فارس ويژه اربعين
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات فارس نيز به خبرنگاران گفت: در ايام اربعين حسيني 41 موكب به‌همت مردم اين استان برپا مي‌شود كه همه اين موكب‌ها باعنوان احمدبن موسي(ع) خوانده مي‌شود.
اسكندر قاسمي خاطرنشان كرد: زائران استان فارس از مرز شلمچه وارد كشور عراق مي‌شوند و از همين رو در ايام اربعين چهار موكب در داخل استان فارس برپا مي‌شود تا زائراني كه مسير را تا مرز شلمچه طي مي‌كنند، بتوانند از خدمات اين موكب‌ها بهره‌مند شوند.
قاسمي افزود: يك موكب در شهر كاظمين، سه موكب در مرز شلمچه، سه موكب در نجف اشرف و 10 موكب در مسير پياده‌روي نجف تا كربلا به‌همت مردم استان فارس برپا خواهد شد و بيشترين موكب‌هاي استان فارس، معادل 20 موكب، در كربلاي معلي برپا مي‌شود.
پياده روي اربعين با حضور ده‌ها ميليوني زائران از كشورهاي مختلف، تصوير كنگره اي عظيم از آزادگان را براي جهانيان به تصوير مي كشد و اين پيام را به همراه دارد كه حماسه حسيني در تاريخ ماندگار بوده و خواهد بود.
حركت كاروان هاي زائران حسيني براي شركت در راهپيمايي اربعين در عراق، از سال 1390 در ايران شروع شد و هر سال بر عظمت و شكوه اين حركت افزوده شده است.
سال گذشته بيش از 60هزار نفر از استان فارس در مراسم پياده روي اربعين حسيني شركت كردند.
7375/ 2027