ايلام - ايرنا - معاون دفتر سيستم راهبري فناوري سازمان تامين اجتماعي گفت: طرح نسخه پزشكي الكترونيك و حذف دفترچه بيمه كاغذي در مراكز درماني تأمين اجتماعي استان ايلام از هفته آينده اجرايي مي شود.

به گزارش ايرنا، بهروز كتابي روز چهارشنبه در نشست آموزش و تدوين طرح ملي ثبت نسخ الكترونيك مراكز درماني طرف قرارداد استان ايلام گفت: يكي از زيرساخت هاي مهم سلامت در كشور نظام الكترونيك سلامت است و شروع اين برنامه با نسخه هاي الكترونيك است.
بهروز كتابي با اشاره به مزاياي صدور نسخه الكترونيك در مراكز درماني سازمان تامين اجتماعي افزود: تسريع و ارتقاي كيفيت خدمات و تجميع اطلاعات بيمه شدگان از نتايج اين برنامه است.
وي يادآور شد: حذف دفترچه درماني در مراكز طرف قرارداد در دستور كار قرار گرفت و اكنون در برخي استان ها اين برنامه به صورت پايلوت در حال اجرا است و در آينده نزديك در تمامي مراكز درماني طرف قرارداد نيز اجرا مي شود.
كتابي گفت: اجراي طرح نسخه الكترونيك مي تواند ضمن ايجاد صرفه جويي و منافع اقتصادي بدليل مباحث كنترلي و نظارتي گام موثري در راستاي استقرار طرح سلامت الكترونيك و به دنبال آن كارت هوشمند درمان در كشور باشد.
وي تاكيد كرد: تشكيل پرونده الكترونيك، حذف نسخ كاغذي، اصلاح مشكلات ناشي از ناخوانا بودن نسخ و امكان پرداخت به روز به پزشكان از مزاياي اين طرح است كه عمليات اصلي با مراجعه بيمار به پزشك شروع شده و پزشك پس از انجام معاينات تشخيصي و درماني نسبت به ثبت نسخه الكترونيك از طريق اينترنت اقدام نموده و پس از آن بيمار مي تواند با مراجعه به كليه مركز پاراكلينيكي و يا داروخانه هاي سطح كشور خدمت و يا داروي خود را دريافت نمايد.
كتااي بيان كرد: سالانه بيش از سه هزار مرگ و مير در كشور به دليل ناخوانايي نسخه پزشكان رخ مي دهد كه اجراي 100 درصدي اين طرح در كشور بدون شك اين مشكلات را كاهش و سبب خوانايي بهتر نسخ دارويي مي شود.
به گفته وي، سامانه الكترونيك هيچ محدوديتي در نسخه نويسي براي پزشكان ايجاد نخواهد كرد.
وي از ديگر اقدامات موثر اجراي اين طرح در آينده را ارتباط نسخ الكترونيك مراكز ملكي و طرف قرارداد و بروزرساني وب سرويس پاراكلينيك جهت نسخ الكترونيك عنوان كرد.
كتابي با بيان اينكه ايجاد شرايط اجتماعي و اطلاع رساني درباره طرح حذف دفترچه هاي كاغذي و نسخه الكترونيك اهميت بسيار بالايي دارد، گفت: اين طرح مزاياي زيادي براي عموم مردم و ذي نفعان سازمان تامين اجتماعي دارد كه بايد به درستي براي جامعه تشريح شود.
مدير درمان تامين اجتماعي استان ايلام نيز در اين نشست گفت: حذف دفترچه هاي درماني يك طرح بزرگ ملي است و نسخه الكترونيك در تمامي مراكز بستري و سرپايي تأمين اجتماعي توليد مي شود.
دكتر لاله ماژين با بيان اينكه حذف دفترچه يك طرح بزرگ ملي است كه در راستاي نهضت IT پيشگام است، افزود: تأثير فن آوري اطلاعات و دولت الكترونيك و تسهيلاتي كه در تمام شئون زندگي ايجاد مي كند بر كسي پوشيده نيست و در اين حوزه مردم انتظار دريافت درمان با كيفيت و دسترسي به موقع دارند.
لاله ماژين يادآور شد: توليد نسخه الكترونيك اولين گام در ايجاد پرونده الكترونيك است و پس از فراهم شدن امكان توليد نسخه الكترونيك، اطلاعات بيماران بايد ذخيره شده و به راحتي در دسترس پزشك معالج و ساير پزشكاني كه در آينده خدماتي را به بيمار ارائه مي دهند، قرار گيرد.
وي با بيان اينكه كاهش بار مراجعه ها براي صدور دفترچه يكي از مزيت هاي اصلي اين طرح است، تاكيد كرد: پزشكان همواره هميار و كمك يار سازمان تامين اجتماعي بشمار مي روند از اين رو اين افراد مي توانند بيشترين خدمات را در اجراي اين طرح انجام دهند.
لاله ماژين گفت: 99 درصد مطب هاي استان طرف قرارداد با سازمان تامين اجتماعي هستند و سال گذشته بيش از 450 هزار بيمار به پزشكان سطح استان مراجعه نموده اند كه با اجراي طرح نسخ الكترونيك اين مراجعات كاهش مي يابد.
مديركل سازمان تامين اجتماعي ايلام نيز در اين آئين گفت: بيش از 52 درصد جمعيت استان ايلام تحت پوشش سازمان تامين اجتماعي قرار دارند و با توجه به راهبردهاي دولت الكترونيك، نرم افزار نسخ در سطح كشور در راستاي صرفه جويي در وقت و هزينه بسيار موثر است.
سهيلا ملكشاهي افزود: كاهش مصرف برگ دفترچه و صرفه جويي در هزينه و كاغذ، تسهيل در پاسخگويي و افزايش رضايتمندي بيماران از ديگر فوايد اين طرح است.
وي يادآور شد: پروژه حذف دفترچه از سال 95 در 370 مركز درماني ملكي در سطح كشور آغاز شد به طوري كه هم اكنون بيش از 96 درصد نسخ تامين اجتماعي در كشور الكترونيكي است.
به گزارش ايرنا، مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي در نشست شوراي معاونان اين سازمان طي ارتباط ويدئو كنفرانسي با مديران درمان و روساي دفاتر اسناد پزشكي 9 استان كشور توسعه برنامه نسخه الكترونيك در مراكز درماني طرف قرارداد اين استان ها را اعلام كرد.
7180/6034