علی اكبر عباسی راد روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: اجرای 4.5 هزار مترمكعب سازه سنگ ملات اولین اقدام در منطقه اگره برای تقویت این حوزه آبخیز است.
وی خاطرنشان كرد: این طرح با هدف جلوگیری از ورود رسوبات به سد خاكی شهید شاهچراغی، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و جلوگیری از خطر فرسایش سیل به پاییندست ساخته میشود.
وی به اجرای كپه كاری در این منطقه اشاره كرد و گفت: كپه كاری از رایج ترین روش های اصلاح مراتع كوهستانی در ایران است و 100 هكتار كپه كاری در بخش بیولوژیك حوزه آبخیز روستای اگره با كمك دامداران منطقه آغاز شده است.
عباسی راد به اجرای طرح كمربند حفاظتی منابع طبیعی به طول 10 كیلومتر در اگره اشاره كرد و گفت: كمربندهای حفاظتی منابع طبیعی در مناطقی كه خطر تجاوز و تصرف اراضی در آن زیاد است نصب می شود كه هدف از آن حفاظت مشاركتی از اراضی ملی در منطقه سرخده است.
وی افزود: اولین گام برای مبارزه با زمینخواری اجرای طرح حدنگاری است كه امكان سودجویی از اراضی ملی را به حداقل میرساند، با اجرای كمربند حفاظتی منابع طبیعی، 9 پلاك به مساحت 19 هزار و 276 هكتار در اگره حدنگاری شد.
عباسیراد به طرح های افزایش پوشش گیاهی اشاره و تصریح كرد: كاشت درمنه، ماشك و سه كاله در 50 هكتار از مناطق سیاه كوه تویه دروار انجام میشود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: توانمند سازی جوامع روستایی از دیگر طرحهای قابل اجرا در كنار طرح آبخیز اگره است كه به زودی با هدف ترویج منابع طبیعی و مشاركت در طرح های احیای منابع طبیعی انجام می شود.
اگره حوزه آبخیز و دارای بارندگی مطلوب در حدود 50 كیلومتری شمال دامغان، در مسیر این شهرستان به استان مازندران و در دامنه جنوبی كوه های البرز قرار دارد.
در سال 97 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی 164 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری استان سمنان اختصاص پیدا كرد كه سهم دامغان از این اعتبار 17 میلیارد و 650 میلیون ریال است.
9856/6103
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۰
سمنان- ایرنا- رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: حوزه آبخیز اَگره در شمال این شهرستان با اجرای طرح های سنگ ملات، كپه كاری، كمربند حفاظتی و حدنگاری، تقویت می شود.