بجنورد- ایرنا- نمایندگان مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان از تاخیر و برخی كارشكنی ها در اجرای طرح توسعه پتروشیمی خراسان انتقاد كردند و خواستار اجرایی شدن آن شدند.

به گزارش ایرنا، علی قربانی نماینده پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی كه با حضور سرپرست وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی برگزار شد، اجرای مرحله دوم پتروشیمی را مطالبه مردم استان عنوان كرد.
وی گفت: این پروژه، توسط رئیس جمهور كلنگ خورده و البته یك پروژه اقتصادی و سود آورد است و با توجه به تعهد دولت برای آن، انتظار می رود اجرای آن به تاخیر نیفتد.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: اینكه برخی سهامداران با اجرای آن مخالف باشند و در این باره كارشكنی می كنند، راهكار وجود دارد و سهام یا باید خریداری و یا تهاتر شود.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه در این باره انتقادها به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی است گفت: بخش بزرگی از سهام پتروشیمی خراسان، وابسته به این وزارتخانه است و مردم خراسان شمالی منتظر تحقق تعهد رئیس جمهور هستند.
دیگر نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ایجاد شركت جدید برای اجرای مرحله دوم پتروشیمی در این استان یك راهكار انحرافی است و به نظر می رسد راه به جایی نمی برد.
علی اكبری با بیان اینكه به مطالبات مردم در زمینه اقتصاد مقاومتی پاسخ داده نشده است اظهار داشت: انتظار می رود در مرحله نخست، تكلیف طرح توسعه پتروشیمی مشخص شود.
وی افزود: ایجاد شركت جدید برای اجرای مرحله دوم پتروشیمی، با 80 درصد سهام و سرمایه تامین اجتماعی و سهم 20 درصدی صندوق بازنشستگی آموزش و پرورش راهكار انحرافی است.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: شركت جدید ظرفیت، استعداد و زمینه مناسب برای اجرای این كار را ندارد.
وی گفت: از این رو باید مصوبه دولت كه قرار بود طرح جی.تی.پی. پی با 50 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری اجرا شود، باید محقق شود.
اكبری با اشاره به اینكه پروژه توسعه پتروشیمی اقتصادی است گفت: ما از آن به عنوان اقتصاد مقاومتی یاد می كنیم، پتروشیمی یك ظرفیت است و تامین اجتماعی و شركت های خصولتی و سهامداران باید آن را فرصت و غنیمت بدانند و تلاش شود تا مصوبه دولت اجرایی شود.
نماینده مردم بجنورد، راز و جرگلان، گرمه، جاجرم و مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینكه در این استان كمتر از 50 درصد از اعتبارات تسهیلاتی اشتغال پایدار روستایی جذب شده است گفت: یكی از علت های آن، ناآشنایی و ناآگاهی مردم است و بعضا مردم، روش های اجرای كار را یاد ندارند.
بر اساس این گزارش مجتمع تولیدی پتروشیمی خراسان در سال 75 به بهره برداری رسید و در پنج سال گذشته 285 میلیون دلار و 185 هزار میلیارد ریال تولید داشته است.
در ادامه، نماینده اسفراین در مجلس شورای اسلامی در باره ادامه كار استاندار خراسان شمالی با اجرایی شدن قانون منع به كارگیری بازنشستگان گفت: حضور استاندار خراسان شمالی فعلا تمدید شده است و مجلس در حال پیگیری حضور استانداران بازنشسته است.
استاندار خراسان شمالی هم در این نشست در باره اجرای طرح توسعه پتروشیمی گفت: در صحبت هایی كه با مدیرعامل شستا داشتم، اعلام شد كه برای توسعه پتروشیمی آماده سرمایه گذاری است.
محمدرضا خباز اظهار داشت: دیگر سهامداران یعنی صندوق بازنشستگان آموزش و پرورش و وزات دفاع با سرمایه گذاری جدید مخالف هستند كه باید با رایزنی با وزارت های مربوط، موافقت لازم كسب شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینكه 45 درصد از جمعیت استان ساكن روستاها هستند گفت: باید تلاش كنیم روستایی در روستا بماند و در این زمینه، اگر اعتبارات روستاها افزایش یابد ماندگاری در روستاها افزایش می یابد.
وی افزود: در این وضعیت و با بروز خشكسالی ها و كاهش درآمد در روستاها، رغبت به مهاجرت به شهرها افزایش یافته و به دنبال آن، مشكل حاشیه نشینی در شهرها بروز پیدا می كند.
استاندار خراسان شمالی گفت: انتظار می رود اعتبارات تسهیلات اشتغال روستایی از محل صندوق توسعه ملی كه نیمی از آن باقی مانده، ابلاغ شود تا طرح های اشتغال اجرایی شوند.
7185/ 6042