شيراز-ايرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جهرم گفت: تعداد عمل آندوسكوپي (درون بيني) در اين شهرستان نسبت به سال 96، حدود 2برابر و عمل كولونوسكوپي‌ سه برابر شده است.

قهرمان بمانا، پنجشنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 2 دستگاه آندوسكوپ پيشرفته براي بيمارستان استاد مطهري جهرم خريداري شده و افزون بر اين، مانيتورينگ قلبي و تنفسي براي بيهوشي بيماران و دستگاه A.P.C براي كنترل خونريزي و برداشتن پوليپ، از ديگر تجهيزات خريداري شده در بخش آندوسكوپي اين بيمارستان است.
به گفته وي از داروهاي خواب‌ آور و مسكن حين آندوسكوپي در بيمارستان استاد مطهري جهرم استفاده مي‌شود.
بمانا اظهار داشت: از دغدغه‌هاي اصلي دانشگاه علوم پزشكي جهرم، توسعه فضاي فيزيكي بخش آندوسكوپي بيمارستان استاد مطهري است و اين مهم نيازمند حمايت خيران است.
وي ادامه داد: در صورت تحقق اين امر، مي‌توان عمل‌هاي آندوسكوپي پيشرفته مانند (PEG) لوله‌اي كه از طريق ديواره شكم به درون معده بيمار گذاشته مي‌شود، درمان واريس‌هاي مري (EVL) و برداشتن پوليپ‌ در اين مركز درماني انجام شود.
بمانا افزود: علاوه بر شهرستان جهرم از شهرستان هاي اطراف و همچنين استان هاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان براي انجام آندوسكوپي و كولونوسكوپي‌ به بيمارستان استاد مطهري جهرم مراجعه مي كنند.
شهرستان جهرم در فاصله 193 كيلومتري از جنوب شرق شيراز قرار دارد.
آندوسكوپي (درون‌بيني) عمل ديدن و مشاهده درون بدن با مقاصد تشخيصي يا گاهي درماني است كه با دستگاهي به نام آندوسكوپ صورت مي‌گيرد.
حفره‌ها و راه‌گاه‌هاي درون بدن، امكان استفاده از دستگاه آندوسكوپ را براي معاينه پزشكي درون بدن فراهم كرده و
پزشكان براي ديدن پوشش سرخ‌ناي (مري) و معده از راه آندوسكوپي، لوله ضخيمي را از حلق بيمار عبور مي‌دهند.
در اين روش پزشك مي‌تواند تصوير ويديويي آندوسكوپ را به طور مستقيم بر روي مانيتور (نمايشگر) مشاهده و اعضاي داخلي‌ بدن را بررسي كند.
پس‌روده‌بيني، كولون‌بيني يا كولونوسكوپي، معاينه و بررسي داخل پس‌ روده (كولون) است كه با هدف اقدامات تشخيصي و درماني با دستگاه پس‌روده‌ بين (كولونوسكوپ) انجام مي شود.
براي اين كار پزشك با دستگاه كولونوسكوپ كه لوله‌اي شكل است و سر آن دوربيني تعبيه شده از راه مقعد وارد روده بزرگ بيمار مي‌شود و به بررسي مخاط كولون و راست روده از نظر وجود زخم يا بدخيمي مي‌پردازد.
9910 /6118