به گزارش ايرنا روزنامه 'مورنينگ پست' هنگ كنگ روز جمعه گزارش كرد بمب افكن بي 52 آمريكا در شرايطي بر فراز جزاير درياي جنوبي چين به پرواز درامد كه پكن اين منطقه را متعلق به خود مي داند و همزمان 'جيمز متيس' وزير دفاع آمريكا در سنگاپور با 'وي فونگ خه' وزير دفاع چين ديدار و گفت و گو كرده است.
يكي از اصلي ترين موضوعاتي كه دو وزير دفاع در ديدار يك ساعت و نيم خود راجع به آن بحث و رايزني كردند، حضور نظامي آمريكا در اين منطقه به همراه جنگنده ها و ناوهايش بوده است.
برخي گزارش ها حاكي است آمريكا دو فروند بمب افكن خود را از پايگاه گوام به پرواز دراورده كه يكي از آنها برفراز برخي از جزايري پرواز كرده است كه چين آنها را متعلق به خود مي داند.
همزمان تارنماي وزارت خارجه چين به اقدامات نظامي آمريكا در اين منطقه اعتراض كرده و اين كشور را مسئول تشديد تنش ها در منطقه دانسته است.
روزنامه مورنينگ پست هنگ كنگ مي نويسد اين اقدامات مي تواند باعث تشديد تنش ها شود و اجلاس وزيران دفاع 'آ سه آن' را نيز به چالش بكشد.
متيس در جريان ديدار با وزير دفاع چين صراحتا از نظامي شدن درياي جنوبي از سوي چين انتقاد كرده و گفته است ما بدون هيچ ابايي اعتراضات و انتقادها را مطرح مي كنيم و بر اين باوريم كه اين منازعه طولاني خواهد بود.
دو طرف درباره سفر وزير دفاع چين به آمريكا نيز گفت و گوهايي صورت دادند اما به دليل اختلافاتي كه بالا گرفته است نتوانستند در خصوص زمان آن توافق كنند.
هر دو طرف مي گويند كه مذاكراتي بسيار صريح داشته اند و رسانه هاي منطقه آورده اند كه محور اصلي گفت و گوهاي آنها درياي جنوبي چين بوده است.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيهاي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار ميآيد و ناحيهاي در حدود ۳ و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر ميگيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگترين ناحيه دريايي جهان است.
جزيرههاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمعالجزاير را تشكيل ميدهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيرهها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بودهاند به همين علت حتي نامهاي متفاوتي براي اشاره به اين دريا به كار ميرود كه البته «درياي جنوبي چين» نام پذيرفته شده بينالمللي، حداقل در انگليسي و زبانهاي اروپايي است.
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخشهايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
ايالات متحده اين دريا را از آبهاي بينالمللي ميداند و بر حق قانوني كشتيها و زير دريايي هايش در رفت و آمد در اين دريا تاكيد ميورزد.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۵
پكن- ايرنا- به دنبال بالا گرفتن تنش هاي تجاري، سياسي و نظامي چين و آمريكا و همزمان با اجلاس 'آ سه آن' در سنگاپور، آمريكا عصر روز پنجشنبه به وقت محلي، يك بمب افكن خود را بر فراز درياي جنوبي به پرواز دراورد.