تهران- ایرنا- سامانه تصفیه پساب صنعتی با فناوری الكترواكسیداسیون طراحی شده از سوی یك شركت فناور و فعال ایرانی در حوزه نانو موفق به راهیابی به بازار كشور چین شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در سال‌های اخیر از روش‌های الكتروشیمیایی برای فرآیندهای مختلف تصفیه آب و فاضلاب و حفاظت محیط زیست استفاده می شود و از بین روش‌های تصفیه الكتروشیمیایی، روش الكترواكسیداسیون می‌تواند طیف گسترده‌ای از آلایند‌ه‌های مختلف از قبیل فلزات سنگین و آنیون‌های مختلف و قطرات روغنی معلق و تركیبات آلی را حذف كند.
در این روش از پوشش نانواكسیدهای فلزی برای بهبود فرآیند الكترواكسیداسیون استفاده می‌شود كه با تشكیل هیدروكسیدهای فلزی، پلیمرها و مونومرها با آلاینده، لخته ایجاد و آنها را به راحتی ته ‌نشین یا شناور می‌كند.
بر همین اساس یك شركت فناور ایرانی در حوزه نانو موفق شده است كه سامانه تصفیه پساب صنعتی با فناوری الكترواكسیداسیون را طراحی و تولید كند و این فناوری را در لیست محصولات صادراتی خود قرار دهد.
این محصول كه به عنوان محصول موفق در غرفه صنعت و بازار یازدهمین جشنواره و نمایشگاه فناوری‌ نانو معرفی شد، به كشور چین صادر شده است.
از مزیت‌های این فناوری می‌توان به بهره‌برداری آسان، سادگی تجهیزات مورد استفاده، مقدار كم لجن تولیدی، حذف سریع آلاینده‌های آلی، عدم نیاز به منعقدكننده‌ها و كاهش تولید آلاینده‌های ثانویه اشاره كرد.
این فناوری قابلیت استفاده در تصفیه پساب‌های صنعت نفت و پتروشیمی، صنعت نساجی و صنایع لبنی را داراست. همچنین این فناوری را می‌توان برای زدایش چربی محلول و كاهش TSS در صنایع لبنی استفاده كرد.
همچنین این شركت، فناوری نانوكویتاسیون را با ساخت دستگاه‌هایی در تولید نانوامولسیون‌ها و هموژانیزاسیون در كشور بومی كرده است، به طوری كه برتری‌های موجود در این روش مورد توجه صنایع مختلف از جمله تصفیه آب و پساب، صنایع غذایی و پاستوریزاسیون غیرگرمایی، صنایع دارویی و تولید انواع نانو داروها، صنایع رنگ و پلیمر و صنعت نفت و پتروشیمی قرار گرفته است.
علمی ** 1836 **9129