به گزارش ايرنا، جواد بيات در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته همدان اظهار داشت: ثبت اين واقعه تارخي در تقويم كشور به جاودانگي جانفشاني هاي مردم همدان در حافظه تاريخ كمك بسياري مي كند.
وي افزود: حادثه بزرگ 30 مهر بازتاب و پيامدهاي بسياري براي مردم دارد و در آستانه چهلمين سالگرد اين واقعه، بايد نسبت به بازگويي آن اقدام كرد.
بيات، تشييع پيكر شخصيت مبارز و انقلابي همدان آخوند ملاعلي معصومي در اين روز را آغازگر حادثه 30 مهر دانست و گفت: اين مبارز انقلابي اعتماد به نفس و انسجام كم نظيري به حركت ضد رژيم شاهنشاهي مردم بخشيد.
شاهد عيني اين واقعه خاطرنشان كرد: نقش زنان همداني در اين واقعه بسيار پررنگ و ارزشمند بود و با حركت دانش آموزان دختر مدرسه پروين اعتصامي ، مدارس پسرانه نيز به جمعيت اضافه شده و به تظاهرات پرداختند.
وي با اشاره به پيوستن گروه گروه مردم از روستاها و محله هاي مختلف شهربه قيام مردم همدان گفت: شعارهاي «الله و اكبر» و «مرگ بر شاه » موجب برآشفتگي ماموران شاهنشاهي شد.
بيات افزود: ماموران رژيم در اين روز تظاهرات كنندگان را به گلوله بسته و بسياري از مردم را مجروح و تعدادي از جوانان شهر نيز به شهادت رسيدند.
شاهد عيني واقعه 30 مهر همدان، غيرت ديني، انقلابي بودن، لحظه شناسي ، بصيرت ، توجه به ولايت فقيه و اميد به آينده داشتن را از پيامدهاي حادثه 30 مهر همدان دانست و گفت: امروز به شدت نيازمند آن روحيه هستيم.
بيات با اشاره به اينكه ملت ايران با مردم همدان در اين واقعه ابراز همدردي كردند، اضافه كرد: به جرات مي توان گفت 13 آبان ريشه در حادثه 30 مهر دارد.
30 مهر سال 1357 دانش آموزان دبيرستان هاي پسرانه همدان در اعتراض به هتك حرمت به يك دانش آموز دختر همداني توسط يكي از ماموران رژيم شاهنشاهي، با سردادن شعارهايي حركت از مدارس را آغاز كردند كه در ادامه مسير اقشار مختلف مردم از روحانيون و طلاب تا كسبه و بازاريان نيز به صفوف دانش آموزان پيوستند.
7527/2087
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
همدان- ايرنا- يكي از شاهدان عيني حادثه 30 مهر همدان گفت: اين واقعه حماسه اي ماندگار در تاريخ انقلاب اسلامي است و بايد در تقويم كشور ثبت و ضبط شود.