به گزارش ايرنا، سلامت دهان و دندان سلامت انسان را به دنبال دارد؛ بر اين اساس تاكيد بر مراقبت از دندان در تمام فرهنگ ها داراي اهميت است، اما با پيشرفت دانش دندانپزشكي، روش هايي براي ترميم و جايگزيني دندان هاي فرسوده يا درمان بي دنداني كه در زيبايي چهره تاثير منفي دارد، ابداع شده است.
ايمپلنت از روش هاي نوين جراحي در دندانپزشكي است كه علاوه بر طول عمر بالا، ظاهر دندان واقعي را نيز دارد.
اما در اين ميان عوارض و ميزان دوام ايمپلنت هاي كاشته شده در لثه و فك همواره در نزد افكار عمومي سوال برانگيز بوده است.
استاد دانشگاه تورنتوي كانادا در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: ايمپلنت بهترين روش در دندانپزشكي است به شرطي كه ساختمان دندان و فك بيمار اجازه اين جراحي را بدهد و تعداد دندان هاي از دست رفته زياد نباشد؛ البته تصور ايمپلنت به عنوان دندان واقعي و روش ايده آل درمان، به دور از واقعيت است.
«جيم يو ان لاي» گفت: 30 تا 40 سال طول عمر دندان ايمپلنت و ريشه است و از ابداع اين روش نيز در دنيا همين مدت (38 سال) مي گذرد؛ البته نخستين ايمپلنت هاي كاشته شده كه مواد اوليه آنها از كيفيت مناسب برخوردار نبود، اكنون حذف شده اند.
وي يادآوري كرد: درصد موفقيت جراحي ايمپلنت دندان در بار اول 95 درصد و عفونت و لق شدن، عمده ترين مشكلات انجام اين جراحي است.
'يو ان لاي' ادامه داد: در جراحي دوم ايمپلنت، درصد موفقيت 80 درصد خواهد بود و در هر بار جراحي بعدي ميزان موفقيت كاهش مي يابد.
وي بيان كرد: پنج تا 10 درصد ايمپلنت ها پس از جراحي دچار مشكل مي شوند كه عمده ترين دليل آن عفونت است و در اين صورت ايمپلنت بايد خارج شود.
وي گفت: هيچ شيوه، پروتز و روكش دنداني به اندازه ايمپلنت دوام ندارد و با تكنولوژي و دانش جديد دندانپزشكي تلاش مي كنيم دوام ايمپلنت را افزايش و عوارض و قيمت آن را به خاطر اينكه همه مردم بتوانند استفاده كنند، پايين بياوريم.
وي ادامه داد: البته در ايمپلنت به دنبال اين هستيم كه از روش تخريب تهاجمي بافت لثه، تحليل استخوان و فك بكاهيم تا ايمپلنت روش كيفي تري تلقي شود.
وي در خصوص جايگاه و سطح دانش دندانپزشكي، پريودنتولوژي و ايمپلنت دندان در ايران نيز گفت: از هر 24 دانشجوي دندانپزشكي در دانشگاه تورنتو كانادا پنج تا هشت نفر ايراني هستند؛ دانشجويان ايراني از اطلاعات و سطح علمي بسيار بالايي برخوردار مي باشند كه به نوعي نشان دهنده وضعيت دانش دندانپزشكي در ايران است.
اين استاد دانشگاه تورنتوي كانادا ادامه داد: با وجود استادان خوب دندانپزشكي در ايران، سطح سواد و خدمات آنان به بيماران عالي است و آنها از ارتباطات بين المللي خوبي نيز برخوردارند.
' يو ان لاي' اضافه كرد: كنفرانس ها، كنگره ها و همايش هايي كه در ايران برگزار مي شود، از سطح علمي بالايي برخوردار و مثل كنگره هايي است كه در كانادا و آمريكاي شمالي برگزار مي شود.
مسوول آموزش تخصصي پريودنتولوژي و پروتز دانشگاه تورنتوي كانادا نيز در خصوص ايمپلنت دندان به خبرنگار ايرنا گفت: درمان هاي متعددي براي بيماران بي دندان وجود دارد كه كاشت ايمپلنت يكي از آنها است؛ ايمپلنت ها روش بسيار مناسب براي بازگرداندن قدرت جويدن به بيماران است.
دكتر «ديويد شوارتزيد» ادامه داد: البته بايد توجه داشت كه در تمام بيماران نمي توان از اين روش درمان استفاده كرد و انتخاب ايمپلنت نيازمند دقت بالاي دندانپزشك است، زيرا در غير اين صورت عوارض زيادي به همراه خواهد داشت.
وي اضافه كرد: درمان ايمپلنت يك درمان بسيار مناسب براي درمان بي دنداني است كه مي تواند كيفيت زندگي افراد را تا حد زيادي بالا ببرد.
شوارتزيد گفت: درمان ايمپلنت مثل هر درمان پزشكي ديگري نيازمند تكنيك بالا از سوي جراح است تا مشكلات و عوارض را به حداقل برساند و بتواند براي مريض كاربرد مناسب ارائه دهد.
وي در خصوص كيفيت دندانپزشكي و ايمپلنت در ايران اظهار داشت: سطح دندانپزشكي ايران بسيار بالاست و مقالات ارائه شده در همايش بين المللي تبريز و ساير همايش هاي بين المللي توسط استادان ايراني نشان دهنده اين موضوع است.
دكتر 'خوان بلانكو' از دانشگاه سانتياگو كامپوستلا اسپانيا نيز گفت: بيماران دندان نبايد اصرار به كاشت ايمپلنت داشته باشند، زيرا پروتز و روكش دندان به تشخيص دنداپزشك برخي مواقع بهتر جواب مي دهد، اما به هر حال طول عمر ايمپلنت، عوارض و كيفيت اين شيوه درمان بهتر است.
رييس سابق فدراسيون اروپايي پريودنتولوژي ادامه داد: سال 1980 ميلادي نخستين بار از روش ايمپلنت در جهان استفاده شد، اما امروزه با ورود مواد و تجهيزات جديد به بازار، كيفيت ايمپلنت هاي مورد استفاده نيز ارتقا يافته است.
بلانكو همچنين پژوهشگران و دندانپزشكان ايراني را آشنا به علوم روز دانست و گفت: كيفيت همايش پريودنتولوژي در تبريز خوب بود و علاقه دارم دوباره به اين شهر بازگردم.
هجدهمين همايش بين المللي پريودنتولوژي (لثه درماني) جمعه شب با شركت 1500 متخصص از ايران و كشورهاي آمريكا، كانادا، اسپانيا، ايتاليا، پرتغال، روسيه و چين با برگزاري 40 سخنراني و كارگاه به مدت 2 روز در هتل كايا لاله پارك تبريز به كار خود پايان داد.
3093/518
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۰
تبريز- ايرنا- بهداشت دهان و دندان از مسايل اصلي زندگي روزمره و كاشت ايمپلنت از مصاديق آن است كه به باور متخصصان، استفاده از آن الزاما هميشه خوب نيست.