به گزارش روز شنبه ایرنا، «مهدی هنردوست» در نشست با جمعی از فعالان رسانه ای پاكستان با بیان اینكه نگاه مثبت به كشورهای منطقه و همسایه به وِیژه پاكستان در اولویت سیاست خارجی ایران است ، افزود: دو كشور ایران و پاكستان در سطح منطقه ای و بین المللی دارای اهداف مشترك هستند.
وی با تشریح برخی مشكلات در توسعه روابط دوجانبه، گفت: هر چند ظرفیت های غنی برای گسترش همكاری های اقتصادی بین دو كشور وجود دارد، اما نبود اطلاعات برای فعالان اقتصادی دو كشور به مانع اصلی توسعه روابط تبدیل شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان تاكید كرد: دامن زدن به اختلافات، شرایط را برای حضور و دخالت بیگانگان در منطقه فراهم می كند.
*** گسترش مبادلات تجاری دوجانبه با وجود مشكلات بانكی
هنردوست با اظهار خرسندی از توسعه روابط اقتصادی بین دو كشور، گفت: میزان مبادلات تجاری بین دو كشور از 500 میلیون دلار طی دو سال گذشته به 1.3 میلیارد دلار افزایش یافته است.
وی با بیان اینكه دستاورد اقتصادی با وجود موانع متعدد از جمله نبود كانال های بانكی بین دو كشور حاصل شده است، افزود: اطمینان دارم كه آینده روابط اقتصادی بین دو كشور بسیار روشن است و دو كشور می توانند به هدف تجاری پنج میلیارد دلاری برسند.
*** ظرفیت رسانه های ایران و پاكستان برای گسترش مناسبات
سفیر جمهوری اسلامی ایران با تشریح ظرفیت و توان موثر رسانه ها در راستای نزدیكی دو ملت، گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده ارائه فیلم و سریال های ایرانی برای پخش در رسانه های خصوصی پاكستان است.
هنردوست با تاكید بر لزوم آشنایی نسل جوان پاكستانی با فرهنگ و هنر ایرانی و زبان فارسی گفت: تعمیق روابط دیرینه فرهنگی، تاریخی زبانی و هنری مشترك می تواند نسل جوان پاكستان را از تاثیر مخرب فرهنگ غربی نجات دهد.
وی با تبیین توان علمی ایران و رشد علوم مختلف در این كشور، گفت: دانشمندان ایرانی در برخی علوم روز از جمله نانو و بیوتكنولوژی حتی از كشورهای غربی نیز پیشتاز هستند و ایران از انتقال تجربیات خود به دانش پژوهان پاكستانی دریغ نمی كند.
وی به علاقه مندی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای به ملت مسلمان پاكستان اشاره كرد و گفت: ایشان همیشه از مسئولان ایرانی می خواهند برای گسترش روابط با پاكستان برنامه ریزی و قدم موثر كنند.
سفیر ایران با بیان اینكه دو كشور مستحق روابط بهتر در بخش اقتصاد و تجارت هستند، افزود: اگر بتوانیم روابط اقتصادی را گسترش دهیم، به یقین فرصت های جدید شغلی نیز ایجاد شده و این دستاورد، به نفع دو ملت همسایه است.
وی یادآور شد: ایران و پاكستان برای امضاء توافقنامه تجارت آزاد تلاش می كنند.
*** گاز ایران و پاكستان و نقش آن در رونق اقتصاد پاكستان
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان همچنین اجرای خط گاز رسانی از ایران به پاكستان موسوم به «آی - پی» را باعث شكوفایی اقتصاد كشور دانست و گفت: بزرگترین مانع توسعه اقتصاد پاكستان نبود انرژی در این كشور است و ایران به آسانی می تواند این مشكل را برطرف كند.
وی با تشریح برخی فشارها از سوی برخی قدرت های غربی و منطقه ای به پاكستان برای شكست طرح گاز رسانی 'آی -پی'، گفت: نباید منافع خود را فدای منافع غربی ها كنیم.
*** حضور بیگانگان در منطقه، عامل بیشتر مشكلات
هنردوست به حضور نظامیان كشورهای غربی در منطقه اشاره كرد و گفت: آنچه كه ما در افغانستان سوریه و یمن شاهد هستیم، خشونت، قتل عام مردم بیگناه و ویرانی است و این مشكلات به دلیل دخالت كشورهای غربی در امور داخلی این كشورهاست و به یقین، آنها مسئول بحران های منطقه ای هستند.
سفیر ایران گفت: قدرت های غربی عامل تفرقه در منطقه هستند و متاسفانه برخی از كشورهای اسلامی نیز به عامل غرب تبدیل شده اند.
وی با اشاره به توطئه های آمریكا در منطقه گفت: آمریكا با ایران هراسی و اسلام هراسی می خواهد به اهداف منطقه ای خود كه همان حمایت و تقویت رژیم صهیونیستی است برسد.
هنردوست با اشاره به سیاست ضد امپریالیسمی و ضد استكباری جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه اشاره كرد و گفت: آمریكا به دلیل مقاومت مردم و دولت ایران در برابر زورگویی هایش از اهرم تحریم اقتصادی استفاده می كند.
وی با انتقاد از سیاست سود رسانی به آمریكا كه از سوی برخی كشورهای عربی در منطقه اجرا می شود، گفت: چرا برخی كشورهای اسلامی منافع غرب را به منافع جهان اسلام ترجیح می دهند و پولی را كه باید در راه رفاه مسلمانان خرج شود در راستای منافع آمریكا هزینه می كنند و چرا این پولها به جای حمایت از مردم فقیر یمن و دیگر كشورهای اسلامی باید به جیب آمریكا برود؟
هنردوست به تشریح نقش غرب در اعزام و حضور هزاران تروریست غربی در سوریه، پرداخت و گفت: متاسفانه اشتباهی كه برخی از كشورهای اسلامی در سوریه مرتكب شدند در یمن بار دیگر تكرار می كنند.
هنردوست با بیان اینكه مردم ایران تجربه های تلخی از دخالت آمریكا در امور داخلی كشورشان دارند، گفت: ایران هیچ گاه به دنبال بمب اتم نبوده و نخواهد بود.
*** خروج یكجانبه آمریكا از برجام
وی به تحریمها و فشارهای آمریكا در 40 سال گذشته اشاره كرد و گفت: پس از 10 سال مذاكره، توافقنامه هسته ای ایران حاصل شد اما آمریكا به راحتی این توافقنامه بین المللی را نقض كرد.
سفیر كشورمان در پاكستان افزود: دولتمردان آمریكایی هیچگاه برای مردم و دولت ایران قابل اعتماد نبوده اند و همیشه علیه جمهوری اسلامی ایران توطئه كرده اند.
وی گفت : آمریكا با ایجاد گروه های تروریستی در خاورمیانه دو كشور عراق و سوریه را به ویرانی كشاند.
*** فرهگ ایرانی در شبه قاره
مهدی هنردوست به نقش فرهنگ ایرانی و زبان فارسی در رشد فرهنگ و زبان در شبه قاره هند اشاره كرد و گفت: نسل جوان در پاكستان اطلاعات بسیاری كمی از زبان فارسی و فرهنگ ایرانی دارد.
وی سعدی و حافظ را شاعران كل جهان اسلام خواند و گفت: متاسفانه حذف تدریجی فارسی از شبه قاره و جایگزین شدن انگلیسی به جای آن با اهداف سیاسی صورت گرفته بود.
وی به مشكلات مرزی بین دو كشور اشاره كرد و گفت: هر دو كشور باید با اقدامات و تدابیری قاطع جلوی اشرار، قاچاقچیان مواد مخدر و قاچاقچیان انسان را بگیرند تا مرزهای امنی داشته باشند.
هنردوست بر تعمیق ارتباط مردمی بین دو كشور تاكید كرد و گفت:آنچه كه باعث گسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین دو كشور می شود گسترش رفت و آمدهای مردمی بین ان دو كشور است و ایران و پاكستان به دلیل داشتن برخی مزیت ها از جمله حق همسایگی می توانند از ظرفیتهای فیمابین استفاده كنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان در خصوص طرح كریدور اقتصادی مشترك چین و پاكستان نیز گفت: طرح «سی پك» نقش مهمی در توسعه اقتصادی و شكوفایی منطقه ای خواهد داشت و جمهوری اسلامی ایران مخالفتی با حضور كشورهای عربی در این طرح ندارد.
آساق**6125**1663**
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۹
اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاكستان گفت: دو كشور در موضوعات دو جانبه ، منطقه ای و جهانی با یكدیگر همكاری نزدیك و روابط خلل ناپذیری دارند.