به گزارش ایرنا ، در میزگرد 'بررسی وضعیت زندان ها و ستاد دیه استان یزد' روز یكشنبه با حضور مسوولان و كارشناسان مرتبط در دفتر ایرنا یزد برگزار و حاضران، تغییر نگاه مردم و مسئولان به زندانیان را خواستار شدند.
**نگاه به زندانیان، اصلاحی و تربیتی باشد
مدیركل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان یزد در این میزگرد گفت: نگاه خاصی كه هم اكنون در بین برخی از آحاد مردم و جامعه نسبت به زندانیان وجود دارد باید به سمت نگاهی اصلاحی و تربیتی تغییر كند.
رضا ذوالفعلی نژاد افزود: هدف اصلی تمام فعالیت هایی كه هم اكنون در زندان انجام می شود فقط اقدام های تربیتی با انجام برنامه های گسترده دینی و فرهنگی است كه نتایج ارزشمندی به همراه داشته است.
این مسئول اظهار داشت: استفاده از تمام ظرفیت ها برای كاهش جمعیت كیفری زندان ها، تغییر نگرش جامعه به زندانیان و اصلاح و تربیت مددجویان زندان ها برای بازگشت سعادتمندانه به زندگی فردی و اجتماعی، محور برنامه هاست.
ذوالفعلی نژاد در ادامه با اشاره به اینكه در استان یزد سه زندان شامل زندان مركزی و شماره 2 در شهر یزد و یك زندان هم هم در اردكان وجود دارد افزود: همچنین 2 بازداشتگاه در شهرستان های خاتم و ابركوه است.
وی گفت: در 6 ماهه اول امسال با توجه به اهمیت برگزاری دوره های مهارت آموزی با همكاری سایر دستگاه ها، یك هزار و 123 نفر از مددجویان در دوره های مختلف فنی و حرفه ای و حرفه آموزی شركت كردند.
این مسئول به انجام برنامه های فرهنگی و مذهبی با همكاری 25 نفر از روحانیون و حضور 850 نفر از زندانیان در كلاس های عقیدتی خبر داد كه مورد اقبال مددجویان زیر پوشش قرار گرفته است.
ذوالفعلی نژاد از برنامه های مهمی كه در زندان ها پیگیری و انجام می شود به موضوع برگزاری كلاس های قرآنی در بخش های مختلف و بخصوص حفظ آیات نورانی كلام وحی اشاره كرد.
وی بیان داشت: هم اكنون 564 نفر از مددجویان حافظ یك جزء ، 134 نفر حافظ سه جزء ، 65 نفر حافظ پنج جزء ، هفت نفر حافظ 10 جزء، یك نفر حافظ 15 جزء ، یك نفر حافظ 20 جزء و 2 نفر حافظ 30 جزء هستند.
مدیركل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی یزد تصریح كرد: در سالجاری پنج هزار و 351 نفر از مددجویان در رشته های روخوانی، روانخوانی ، صوت ، لحن ، تجوید و تفسیر قرآن كریم شركت كردند.
ذوالفعلی نژاد از دیگر برنامه های مهم این اداره كل را برگزاری دوره های فرهنگی، هنری و ورزشی با حضور اساتید مجرب و مراكز مرتبط در استان در زندان ها بیان كرد و تصریح نمود: برگزاری المپیاد ورزشی در 30 رشته با حضور افزون بر 2 هزار نفر ذكر كرد.
وی به راه اندازی 6 باب كتابخانه با 34 هزار و 398 جلد كتاب با عضویت اكثریت مددجویان و اهدای كتاب به علاقه مندان در زندان های زیر پوشش در استان خبر داد كه نقش مهمی در ارتقای سطح آگاهی های مددجویان داشته است.
این مسئول به برگزاری دوره های حرفه آموزی در 43 رشته با حضور دستگاه های اجرایی و مشاركت خوب مددجویان برای تولید و اشتغال به عنوان یك فعالیت محوری در زندان های یزد اشاره كرد.
ذوالفعلی نژاد گفت: هم اكنون 518 نفر از مددجویان جزو شاغلین مولد هستند كه با برخی دستگاه ها و ادارات همكاری دارند و حقوق و مزایا دریافت می كنند و همچنین هزار و 44 نفر نیز شاغین غیر مولد هستند كه در بخش های مختلف زندان كارهای خدماتی و غیره را انجام می دهند.
** مراقبت، بعد از خروج از زندان
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره كل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان یزد گفت: یكی از بخش های مهم این اداره كل كه طبق مقررات، سالانه وظایف خود را با همكاری سایر دستگاه ها در این استان انجام می دهد مركز مراقبت بعد از خروج از زندان است.
محمدرضا رفیعی زاده افزود: حمایت از مددجویان و خانواده های آنها در عرصه های مختلف برای ارائه تسهیلات و انجام برنامه های فرهنگی و آموزشی جزو برنامه های مهم و مورد تاكید است كه انجام می گیرد.
وی خاطر نشان كرد: در این خصوص در 6 ماهه اول امسال 126 نفر برای دریافت تسهیلات اشتغال نسبت به تشكیل پرونده اقدام كردند كه از این تعداد 90 نفر به بانك های عامل معرفی و 25 نفر تاكنون موفق به دریافت تسهیلات شدند.
این مسئول با اشاره به اینكه به هر نفر تا سقف 200 میلیون ریال وام پرداخت می شود تصریح كرد: ارائه تسهیلات كم بهره مناسب نقش مهمی در ایجاد اشتغال و تامین زندگی مددجویان بعد از آزادی از زندان دارد .
رفیعی زاده به فعالیت انجمن حمایت از زندانیان یزد به صورت یك تشكل غیرانتفاعی با همكاری علاقه مندان خبر داد كه سالانه بر حسب نیاز، برنامه های فرهنگی متعددی را برای مددجویان و خانواده های آنها انجام می دهد.
وی، توزیع بسته های فرهنگی، سبد غذایی ، برگزاری برنامه های فرهنگی، هنری و ورزشی برای مددجویان و خانواده های آنها را در راستای اصلاح و تربیت از دیگر برنامه های مهم و همیشگی در استان ذكر كرد.
**آزادی زندانیان جرائم غیر عمد به همكاری همگان نیاز دارد
رئیس اداره قضایی زندان های یزد و مدیر عامل ستاد دیه استان هم گفت: برای آزادی زندانیان جرائم عمد كه بخاطر تصادفات، مهریه، چك بلامحل، حوادث كارگاهی و غیره در زندان هستند به همكاری مردم و مسئولان و بخصوص خیران نیاز مبرم است.
اسلام افشون افزود: در سالجاری با برگزاری 11 جشن گلریزان افزون بر 20 میلیارد ریال جمع آوری و برای آزادی مددجویان یزدی و سایر شهرستان های استان هزینه و اقدام های مورد نیاز انجام شد.
این مسئول اظهار داشت: در سالجاری با 138 میلیارد ریال، 71 مددجوی جرائم غیرعمد در استان از زندان آزاد شدند و هم اكنون 256 نفر دیگر در زندان ها هستند كه برای آزادی آنها به 116میلیارد ریال نیاز است.
افشون به مردم و خانواده ها توصیه كرد از مهریه های غیر معقول و سنگین در امر ازدواج كه اكثرا بخاطر چشم و هم چشمی به یك فرهنگ تبدیل شده و در آینده مشكلاتی برای آنها به وجود می آورد به شدت خودداری كنند.
وی همچنین از خانواده ها خواست تا به هیچ وجه به فرزندان خود اجازه استفاده از موتورسیكلت ندهند كه علل اصلی خیلی از تصادفات نداشتن گواهینامه و سن پایین است كه منجر به پرداخت دیه می شود و خود عامل زندانی شدن است.
** فعالیت های فرهنگی، موجب پیشگیری از آسیب هاست
مسئول روابط عمومی اداره كل زندان های استان یزد گفت: انجام فعالیت های فرهنگی و اطلاع رسانی به موقع در كنار برنامه های آموزشی و حرفه آموزی برای مددجویان و خانواده های آنها موجب كاهش ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی است.
حمیدرضا استادیان افزود: در این خصوص همه ساله بر حسب نیاز نسبت به ارائه گزارش و اطلاع رسانی دقیق در سطح رسانه های مختلف گروهی اقدام های مناسب توسط این اداره كل انجام می شود.
وی تصریح كرد: آگاهی بخشی به مسائل نقش مهمی در كاهش بسیاری از مشكلات و آسیب ها دارد و این رویكرد طبق مقررات و اهداف با همكاری بخش های مختلف با قوت و درایت اجرا می شود.
محور فعالیت ایرنا به عنوان تنها خبرگزاری رسمی ایران همواره بر پایه رسالتی كه بر عهده دارد و نسبت به برگزاری میزگردهای مختلفی با هدف ارتقای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، ورزشی و سیاسی جامعه اقدام می كند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در سال 1313 خورشیدی با نام «آژانس خبری پارس» به عنوان ششمین خبرگزاری جهانی تاسیس شد و در بیش از هشت دهه فعالیت، علاوه بر جریان سازی خبری یكی از منابع مهم خبری رسانه های داخلی و خارجی است.
هم اكنون فراورده های ایرنا به زبان های فارسی، انگلیسی، عربی، تركی، اسپانیولی ، روسی، اردو ، آلمانی و فرانسوی تولید و در اختیار مخاطبان گذاشته می شود.
7536/ 6197
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲
یزد- ایرنا- رویكرد اصلی مسئولان در زندانبانی، یك نگاه جدی و دقیق اصلاحی و تربیتی به مددجویان با انجام فعالیت های منظم و مستمر فرهنگی، تربیتی، هنری، آموزشی و ورزشی است كه با همكاری مددجویان و همراهی مردم و دستگاه های اجرایی انجام می شود .