تهران- ایرنا- سخنگوی اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی با یادآوری ممنوع بودن تبلیغ كالا و خدمات در شبكه های ماهواره ای به مردم توصیه كرد از نصب برنامه های نرم افزاری كه در این شبكه ها تبلیغ می شود، خودداری كنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تبلیغ نصب نرم افزارهای تلفن همراه كه قول واریز سودهایی به حساب نصب كنندگان می دهد، این روزها در شبكه های تلویزیونی ماهواره ای شدت یافته است؛ برخی این برنامه ها به كاربران چنین القاء می كنند كه با نصب آن ماهانه مبالغی به حساب آنها واریز می شود و برخی دیگر اعلام می كنند با نصب برنامه مورد نظر می توانند همه لوازم مورد نیاز را به پایین ترین قیمت خریداری كنند.
این نرم افزارها هیچكدام مورد تایید مسئولان و متولیان امر قرار ندارند زیرا با مراجعه به آنها مشاهده می شود كه نه نماد الكترونیكی دارند و نه كد شامد را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت كرده اند.
همچنین ممكن است این نرم افزارها آلوده به باج افزارها و ویروس های مختلف بوده و یا نسبت به سرقت اطلاعات كاربران و ارسال آنها به خارج از كشور و یا سوء استفاده از این اطلاعات مبادرت كنند كه ضروری است شهروندان از نصب و استفاده از این اپلیكیشن های تلفن همراه بپرهیزند.
در همین پیوند «رضا الفت نسب» سخنگوی اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به مردم توصیه كرد به هیچ عنوان فریب این گونه تبلیغ ها را نخورند و از خدمات آنها استفاده نكنند.
وی با اعلام اینكه تولیدكنندگان چنین نرم افزارهایی عضو اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی نیستند، گفت: این نرم افزارها هیچ گونه مجوزی برای فعالیت از این اتحادیه نگرفته اند.
این فعال كسب و كارهای اینترنتی خاطرنشان ساخت: كسانی كه قانونی فعالیت كرده و عضو اتحادیه هستند، به ممنوعیت تبلیغات در شبكه های خارجی كه هم از سوی مقام قضایی و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شده، آگاهی دارند و به هیچ وجه كسب و كارخود را به مخاطره نمی اندازند.
الفت نسب افزود: مشخص نیست چطور عده ای در عین آگاهی به ممنوعیت تبلیغ ماهواره ای در این زمینه اقدام می كنند و برخلاف توصیه حاكمیت از این بستر برای سود بیشتر استفاده می كنند.
سخنگوی اتحادیه كسب و كارهای اینترنتی درعین حال گفت: چنانچه شكایتی در باره این نرم افزارها به اتحادیه ارسال شود، پیگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، نیمه نخست آذر پارسال «سیدرضا صالحی امیری» وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو شورای عالی فضای مجازی از تصمیم‌ گیری این شورا برای مدیریت شبكه‌های اجتماعی خبر داد.
این طرح كمی بعد با نام شامد معرفی و اعلام شد همه كانال‌های تلگرامی باید نسبت به ثبت خود در سامانه‌ای كه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدارك دیده شده اقدام كنند، در غیر این ‌صورت در مراحل بعدی با برخوردهای قضایی مواجه خواهند شد.

**شامد چیست؟
شامد یا همان شناسنامه ‌دار كردن الكترونیكی محتوای دیجیتال طرحی است كه در ابتدا به عنوان راهی برای ساماندهی پیامك‌های انبوه در مركز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد و پس از آن به راهی برای ساماندهی كل محتواهای دیجیتال از نرم افزار گرفته تا محتوا و حتی شبكه های اجتماعی تبدیل شده است.

** ای نماد طرحی برای اعتماد عمومی
مركز توسعه تجارت الكترونیكی نیز اعلام كرده است :یكی از عوامل مهم توسعه تجارت الكترونیكی، ایجاد اعتماد و اطمینان در میان كاربران خدمات الكترونیكی است. در ایران مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت های امنیت و اعطای نماد اعتماد الكترونیكی به كسب و كارهای اینترنتی را برعهده دارد.
ساماندهی سایت‌های تجاری در كشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الكترونیكی به‌خصوص خواهد بود. به گونه ای مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از این‌كه سایت‌ها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند كرد و حقوق مصرف كنندگان را به رسمیت می‌شناسند،‌ اقدام به خرید می كنند.
از این رو سایت هایی كه «ای نماد» را از وزارت صنعت كسب كرده باشند می توانند بستر مناسبی برای كسب و كارهای تجاری در فضای اینترنت باشند.
اقتصام**2078**2025