به گزارش خبرنگار ایرنا سید حسن قاضی زاده هاشمی روز سه شنبه در كنفرانس منطقه ای آسیا اقیانوسیه، با محوریت نقش خانواده، اجتماع و دولت در جوامع رو به سالمندی افزود: بر اساس آمار سال 95، سن امید به زندگی در بین افراد دارای سنین 60 تا 65 سال حدود 21 سال برآورد شده است و سن امید به زندگی در بدو تولد 75 سال است.
وی خاطرنشان كرد: این آمارها نشان می دهد كه افراد حداقل تا 80 و 85 سالگی عمر می كنند و متولدین سال های 1395 تا 1397 حدود 90 و 95 سال عمر خواهند داشت.
وزیر بهداشت با بیان اینكه سالمندان از سرمایههای اجتماعی ارزشمند هر كشوری به شمار می روند، اظهار داشت: طبق برآوردهای وزارت بهداشت طی سه سال گذشته هزینه درمان افراد 65 سال در ایران تقریبا سه برابر افراد عادی بوده است.
هاشمی گفت: بر اساس مطالعه سال 1393، نیاز مراجعه سالمندان به مراكز درمانی و همچنین میزان بستری آنان بیش از 2 برابر افراد دیگر است؛ از این رو، باید به نقش خانواده، رفاه و بهبود زندگی سالمندان با رویكرد توانمندسازی بیش از گذشته پرداخته شود.
وی تاكید كرد: بسیار مهم است كه اثرات سالمند شدن در كل جامعه را مورد توجه قرار دهیم. ایجاد زیرساختهای اجتماعی، اقتصادی، شهری و تلاش برای افزایش توانمندسازی سالمندان بسیار مهم است.
هاشمی ادامه داد: همه كشورها نیازمند اتخاذ سیاست های بلند مدت و شفاف هستند. فرصت كم است و این برنامه ریزی ها باید به سرعت عملیاتی شود و برای رسیدن به این هدف لازم است به اجتماعی شدن سلامت بیش از پیش توجه كنیم.
وی به «سند ملی سالمندان» اشاره كرد و گفت: این سند با همكاری وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و سازمان برنامه و بودجه تهیه و در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور رئیس جمهوری به تصویب رسید كه شامل دستور كار اصلی برای توسعه خدمات سالمندان است.
هاشمی با اشاره به ارائه خدمات به سالمندان در طرح تحول سلامت افزود: 94 درصد سالمندان بیمه هستند و 31 درصد دارای بیمه تكمیلی هستند.
اجتمام*9185*1834
تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۴
تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: در حال حاضر سالمندان 9.3 درصد جمعیت ایران را تشكیل می دهند و میزان جمعیت سالمندی ایران طی 30 سال آینده سه برابر می شود.