تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۱

سنندج - ايرنا - امروز فضاي مدارس سطح كردستان متفاوت تر از روزهاي گذشته است و حال و هواي انتخاباتي به خود گرفته، شور و حال خاصي در ميان دانش آموزان برپاست و هر كسي در كنار كانديداي مورد نظر خود قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، امروز روز انتخابات است، انتخاباتي متفاوت تر از حال و هوا و تنش هاي سياسي و در جامعه كوچكتري به نام مدرسه، دانش آموزان امروز به منظور تمرين دموكراسي نمايندگاني را از ميان همسن و سالانشان براي خود انتخاب مي كنند.
از درب حياط مدرسه كه وارد مي شوي، با فضايي كاملا انتخاباتي روبرو خواهي شد، در ميان اين فضاي پرشور انتخاباتي چيزي كه بيشتر از همه جلب توجه مي كند، شوق و اشتياق دانش آموزان است و از اينكه بدون هيچگونه زور و اجباري و به تنهايي حق انتخاب دارند سر از پا نمي شناسند.
در اين ميان تبليغ طرفداران هر كدام از كانديداها نيز در نوع خود جالب توجه است، هر كسي با تدابير خاص و شعارهايي از جنس دانش آموزي در صدد كسب بيشترين آرا براي همكلاسي مورد نظر خود است.
تبليغات دانش اموزان از حدود 10 روز پيش با چسپاندن عكس كانديداها و شعارهاي مورد نظر بر روي تابلوهاي اعلانات و در و ديوار مدرسه آغاز شد، حتي مسئولان مدارس فضايي را براي كانديداها فراهم كردند تا برنامه هاي خود را به همكلاسي هايشان اعلام كنند.
و امروز پس از چند روز تبليغات جالب و جذاب دانش آموزان روز انتخاب فرا رسيده و راي دهندگان با شركت در اين رويداد علاوه بر اينكه با فرآيند برگزاري انتخابات و راي گيري آشنا مي شوند، حس مسئوليت پذيري را در وجود خود تقويت كرده و اعتماد بنفس شان نيز بالا مي رود.
انتخابات شوراهاي دانش آموزي هر سال يك ماه پس از آغاز سال تحصيلي جديد (آبان ماه) برگزار خواهد شد و سه شنبه اول آبان امسال بيست و يكمين دوره آن با شور و حال وصف ناپذيري در سطح مدارس كشور برگزار شد.
بيست و يكمين دوره انتخابات شوراهاي دانش آموزي استان كردستان نيز همزمان با سراسر كشور و با حضور 200 هزار دانش آموز در يك هزار و 800 مدرسه شهري و روستايي برگزار شد.
معاون پرورشي و فرهنگي آموزش و پرورش كردستان در آيين نمادين اين انتخابات كه در دبيرستان دخترانه شهيد نامدار مرادي سنندج برگزار شد با اشاره به ماده 18 آيين نامه اجرايي مدارس گفت: بر اساس اين ماده شوراهاي دانش آموزي يكي از اركان اصلي مدرسه بود و در تصميم گيري هاي آموزشگاه نقش مهمي را ايفا مي كند.
حجت الله نريماني اظهار داشت: در اين دوره از انتخابات 200 هزار دانش آموز مشاركت دارند و حدود 12 هزار نفر به عنوان اعضاي اصلي و علي البدل شورا انتخاب مي شوند.
وي با بيان اينكه سال گذشته يك هزار و 760 شورا در سطح استان تشكيل شده بود، افزود: 30 هزار و 680 نفر از دانش آموزان داوطلب عضويت در شوراي دانش آموزي شدند كه در نهايت 10 هزار و 185 نفر به عنوان اعضاي اصلي انتخاب شدند.
معاون پرورشي و فرهنگي آموزش و پرورش كردستان با بيان اينكه شوراهاي دانش آموزي تمرين مهارت هاي اجتماعي و زندگي است، از مديران مدارس خواست با توجه به جايگاه قانوني كه براي شورا هاي دانش آموزي تعريف شده است، از اين ظرفيت به نحو احسن استفاده كنند.
مدير آموزش و پرورش ناحيه يك سنندج نيز انتخابات شوراهاي دانش آموزي را مظهر مشاركت جويي و مشاركت خواهي دانش آموزان و تمرين مشاركت سياسي و آموزش شهروندي اعلام كرد.
سيد فواد حسيني افزود: متوليان، عوامل اجرايي، هيات بازرسي و ناظرين اين انتخابات از خود دانش آموزان است و دانش آموزان با شركت در اين برنامه در تعيين سرنوشت خود نقش آفريني مي كنند.
وي هدف از برگزاري اين انتخابات و تشكيل شوراهاي دانش آموزي را مشاركت پذيري و تعهد دانش آموز به مسايل اجتماعي و تمرين و آماده كردن دانش آموز براي ورود به جامعه اعلام كرد.
انتخابات شوراهاي دانش آموزي در ايران از سال 1379 در سطح مدارس آغاز شد و اعضاي اين شوراها با برگزاري انتخابات از ميان دانش آموزان هر مدرسه انتخاب مي شوند.
در سال تحصيلي جاري (98 - 97) 290 هزار دانش آموز مقاطع مختلف تحصيلي در سه هزار و 800 مدرسه شهري و روستايي استان كردستان تحصيل مي كنند.
7348/9102