تهران- ایرنا- پژوهشگران آمریكایی با استفاده از نانو ذرات واكسنی برای مقابله با طاعون و سیاه ‌زخم تولید كردند كه مراحل آزمون آزمایشگاهی را با موفقیت به پایان رساند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از ستاد ویژه فن‌آوری نانو، محققان از دانشگاه‌های تگزاس و كاتولیك آمریكا، با استفاده از نانوذرات موفق به ساخت واكسنی برای مقابله با طاعون و سیاه ‌زخم شدند. این واكسن قادر است عوامل ایجاد كننده‌ این دو بیماری یعنی Bacillus anthracis و Yersinia pestis را مهار كند.
واكسن‌ یكی از ابداعات نجات ‌بخش بشر در قرن گذشته بوده و جان میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان نجات داده ‌است. با این حال هنوز برخی از پاتوژن‌‌های مرگبار فاقد واكسن هستند، از این رو محققان به دنبال ارائه واكسن‌های جدیدی برای مقابله با این بیماری‌ها هستند.
طاعون و سیاه‌زخم از جمله این بیماری‌‌ها هستند كه واكسن مناسبی برای آن‌ها تولید نشده ‌است. از این رو، آشوك كوپرا از دانشگاه تگزاس و ونگالا رائو از دانشگاه كاتولیك آمریكا اقدام به توسعه‌ فناوری برای تولید این نوع واكسن كردند. آن‌ها در این پروژه، آنتی‌ژن مربوط به هر دو پاتوژن را در قالب یك فرمولاسیون قرار داده و واكسنی برای مقابله با این دو بیماری تولید كردند.
بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد كه استفاده از دو دوز از این واكسن موجب می‌شود مدل‌های آزمایشگاهی در برابر طاعون و سیاه‌زخم مصونیت كامل داشته باشند. این گروه تحقیقاتی نشان دادند كه وجود مقادیر زیادی از عوامل این دو بیماری نیز نتوانسته روی بروز بیماری در مدل‌های آزمایشگاهی تاثیرگذار باشد.
محققان این پروژه می‌گویند: واكسن‌ دو گانه ضد طاعون و سیاه‌ زخم گزینه مناسبی برای ایجاد سد در برابر این بیماری است، به ویژه در مورد حمله‌های تروریستی كه دوز زیادی از عوامل این بیماری مورد استفاده قرار می ‌گیرد. ما در این فناوری نانو ذرات T4 را به‌ عنوان پلتفورم برای توسعه‌ واكسن ‌های چندگانه بر علیه عوامل تهدید كننده‌ سلامت انسان مورد استفاده قرار دادیم.
نتایج این پروژه در قالب مقاله‌‌ای در نشریه‌ mBio به چاپ رسیده‌ است.
علمی 9014**9053