به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'اكونومیك تایمز'، یك مقام هندی كه نام وی در خبر ذكر نشده است افزود: هند در این طرح خود قصد دارد بر اساس قرارداد تجاری آسیا و اقیانوسیه برای صادرات تعدادی از محصولات معافیت گمركی دریافت كند.
دهلی نو همچنین می خواهد در طول مذاكرات سال آینده با چین، از این كشور درخواست كند كه تعرفه های گمركی خود برای واردات محصولاتی مانند پنبه، الماس، گرانیت، روغن كرچك و غیره را كاهش دهد.
وی گفت این تصمیم پس از آن اتخاذ شد كه یك تحقیق توسط دفتر نخست وزیر هند نشان داد كه كشور های جنوب آسیا از جمله استرالیا و كره جنوبی به دلیل قرارداد تجارت آزاد با چین دارای برتری رقابتی در صادرات خود به پكن در مقایسه با هند هستند.
وی در عین حال تاكید كرد كه در ارتباط با محصولات دریایی، به خصوص میگو های یخ زده، هند باز هم نمی تواند در صادرات به چین با سایر كشور ها رقابت كند زیرا كشور های عضو اتحادیه ملت های جنوب آسیا( آسه آن) بدون هیچ تعرفه گمركی می توانند این محصولات را به چین صادر كنند.
قرارداد تجاری آسیا و اقیانوسیه(APTA) در سال 1975 میان بنگلادش لائوس، هند، سریلانكا و چین با هدف ایجاد یك رژیم تجاری آزاد امضا شد.
این مقام هندی توضیح داد: علاوه بر درخواست برای معافیت گمركی، جنگ تجاری چین و آمریكا نیز یك فرصت برای هند جهت كاهش كسری تجاری 56 میلیارد دلاری خود با پكن است.
كارشناسان اقتصادی بر این عقیده هستند كه معافیت های گمركی به تنهایی برای كمك به هند كافی نخواهند بود بلكه اگر هند می خواهد به شرایط رقابتی بهتری در مقایسه با سایر كشورهای آسیایی برسد، این كشور باید به سایر قرارداد های تجاری مانند همكاری جامع اقتصادی منطقه ای برای گسترش صادرات خود به چین توجه نماید.
امیتندو پالیت، یك محقق در موسسه مطالعات جنوب آسیا در دانشگاه ملی سنگاپور گفت: قرارداد همكاری جامع اقتصادی منطقه ای برای هند یك موقعیت بسیار عالی است زیرا آن دسترسی هند به سایر بازارها مانند ژاپن، استرالیا و غیره را فراهم می سازد. تفاوت ها در سطح رقابت ها و تعرفه های گمركی چین دو مشكل بزرگ برای هند هستند.
هند در ارتباط با قرارداد همكاری جامع اقتصادی منطقه ای نمی خواهد این قرارداد به انتقال آزاد كارگران ماهر و آموزش دیده منتهی شود زیرا این كشور خود دارای منابع انسانی گسترده است. اما دهلی نو از سوی كشور های عضو از جمله ژاپن، چین، استرالیا، نیوزیلند و كره جنوبی تحت فشار قرار گرفته است تا پایان سال 2019، مذاكرات را نهایی كند.
با توجه به داده های وزارت بازرگانی هند، كسری تجاری این كشور با چین در سال 2007-2008 نزدیك به 16 میلیارد دلار بوده است اما این كسری تجاری در سال 2016-17 با یك افزایش 219 درصدی به 51 میلیارد دلار افزایش یافته است.
در سال 2016-17 ارزش واردات هند از چین 61 میلیارد دلار و صادرات این كشور 10 میلیارد دلار برآورد شده است.
هند به طور مداوم به چین فشار وارد كرده است تا بازار خود را برای ورود محصولات فناوری اطلاعات و دارویی هند باز كند. هند اعلام كرده این اقدام می تواند به كاهش كسری تجاری بین دو كشور كمك كند.
هند و چین اخیرا پس از پایان دور چهارم مذاكرات قرارداد تجاری آسیا و اقیانوسیه برای كاهش تعرفه های واردات برخی از محصولات مبادله شده بین آنها به توافق رسیدند.
چین موافقت كرده است كه تعرفه های گمركی بیش از 8500 كالای هندی كه عمدتا شامل مواد شیمیایی و محصولات كشاورزی است، را كاهش دهد. از سوی دیگر، هند موافقت كرده كه تعرفه های حدود 3000 محصول را برای چین كاهش دهد.
عمده صادرات هند به چین شامل سنگ معدن، سرباره و خاكستر، پنبه، مواد شیمیایی طبیعی، سوخت های معدنی / روغن، مس و مقالات آن واردات شامل دستگاه های مخابراتی، قطعات الكترونیكی و ابزار، سخت افزار كامپیوتر، مواد شیمیایی طبیعی، پلاستیك و اقلام پلاستیكی می شود.
https://economictimes.indiatimes.com/news/economy/foreign-trade/india-plans-trade-deal-to-boost-exports-to-china/articleshow/66346826.cms
آساق**267**1424
منبع و لینك خبر:
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹
دهلی نو-ایرنا- هند اعلام كرد برای كاستن از كسری تجاری دوجانبه ، طرحی را جهت افزایش صادرات 200 نوع محصول به چین اجرا می كند