معاون محيط زيست طبيعي حفاظت محيط زيست خوزستان شنبه به ايرنا گفت: كوچ پرندگان زمستان گذر از شمال (از روسيه و سيبري) به جنوب، هر ساله از مهر ماه آغاز شده و اين پرندگان تا پايان اسفند در زيستگاه هاي خوزستان توقف مي كنند، برخي از پرندگان زمستان گذر (مانند اردك مرمري) نيز در فصل بازگشت، اين استان را ترك نكرده و در خوزستان زادآوري مي كنند.
سيد عادل مولا افزود: خوزستان با داشتن بيش از 700 هزار هكتار، بيشترين مساحت تالابي كشور را به خود اختصاص داده همچنين سواحل دريا و خوريات و 2 هزار و 500 كيلومتر رودخانه دائمي دارد كه محل مناسبي براي اتراق پرندگان مهاجر هستند.
وي اضافه كرد: مهمترين گونه هاي پرندگان زمستان گذر، انواع مرغابي ها شامل خوتكا، اردك ارده اي، اردك مرمري، اردك سرسبز، آنقوت، تنجه و... هستند كه اين فصل را در تالاب ها و آبگيرهاي خوزستان مي گذرانند.
مولا ادامه داد: فلامينگوها نيز پرندگان مهاجري هستند كه در تالاب شادگان زادآوري مي كنند و در سال هاي گذشته بيش از 2 هزار و 300 قطعه از آنها حلقه گذاري شده است.
وي درباره خشكسالي و كاهش منابع آبي استان در سال گذشته اظهار داشت: با توجه به بارندگي هاي اخير و پيش بيني هاي هواشناسي، اميدواريم كه امسال شرايط آبگيرها و تالاب ها بهتر از پارسال باشد و شاهد تنوع گونه اي بيشتر پرندگان باشيم.
مولا با تاكيد بر برخورد با شكارچيان غيرمجاز پرندگان، از شهروندان درخواست كرد: در صورت مشاهده تلفات پرندگان، اين مساله را به اداره كل حفاظت محيط زيست گزارش دهند.
وي همچنين اظهار داشت: در ماه هاي آينده سرشماري زمستانه پرندگان آبزي و كنارآبزي در خوزستان، همزمان با سراسر جهان انجام مي شود كه در اين سرشماري، بيشتر تالاب و آبگيرهايي كه در آن پرندگان مهاجر زمستان گذراني دارند، مورد مطالعه قرار مي گيرند.
خوزستان از آخرين توقفگاه هاي پرندگان مهاجر در كشور است. پرندگان مهاجر از سيبري و شرق آفريقا با گذر از شمال كشور وارد خوزستان مي شوند.
بر اساس گزارش سازمان حفاظت محيط زيست، اين استان همچنين با داشتن 25 درصد از مساحت تالاب هاي كشور، پذيراي بالاترين تنوع پرندگان آبزي و كنار آبزي مهاجر حدود 46 درصد است. خوزستان پرتنوع ترين استان از لحاظ گونه هاي پرنده است و از 530 گونه شناسايي شده در ايران 285 گونه در اين استان است.
در سرشماري پارسال بيشترين تنوع و بيشترين تراكم پرندگان مهاجر آبزي در تالاب هورالعظيم مشاهده شد و 250 هزار قطعه پرنده در آن شمارش شد.
شكار پرندگان يكي از نگراني هاي فعالان محيط زيست در خوزستان است. در 6 ماهه نخست امسال 389 متخلف شكار و صيد در اين استان دستگير شدند.
مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان اخيرا در جلسه كارگروه مخاطرات زيست محيطي استان، خواستار مشاركت بيشتر دستگاه ها با محيط زيست در زمينه برخورد با متخلفان شكار و صيد، به ويژه همكاري هنگ مرزي در جلوگيري از شكار در تالاب ها و بهداشت و شهرداري در زمينه برخورد با عرضه كنندگان پرندگان شكارشده در بازار شده است.
9754/6064
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۰
اهواز - ايرنا - با آغاز فصل پاييز و سرد شدن هوا، مهاجرت پرندگان زمستان گذر از مناطق سردسير به تالاب ها و آبگيرهاي خوزستان آغاز شد.