سمنان- ايرنا- مديرحفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان گفت: اجراي عمليات مديريت مبارزه تلفيقي با آفات در قالب برنامه هاي مختلف تا 30 درصد مصرف سموم را كاهش داد.

به گزارش ايرنا، عباس مشيريان روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: عمليات مديريت مبارزه تلفيقي با آفات در 47 هزار هكتار از باغ ها، مزارع و گلخانه هاي استان در 12 سال به منظور كاهش مصرف سموم در بخش كشاورزي انجام شد.
وي ياد آور شد: اجراي طرح مبارزه تلفيقي با آفات شامل روش هاي مبارزه بيولوژيكي، زراعي، مكانيكي و استفاده از حشرات مفيد در طي برنامه پنجم و ششم توسعه موجب كاهش حدود 30 درصدي ميزان مصرف سموم در استان سمنان شده است.
مشيريان ادامه داد: اين طرح با تشكيل شبكه هاي مراقبت و پيش آگاهي با استفاده از توان فني 130 نفر كارشناسان و متخصصان اجرايي شده است.
مديرحفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان اظهار داشت: اجراي دقيق مبارزه تلفيقي با آفات زير نظر كارشناسان با حضور در مزارع، باغات و گلخانه ها و نظارت مستمر بر چرخه زندگي عوامل خسارت زا و ارايه توصيه هاي پيش اگاهي انجام شده است.
مشيريان تصريح كرد: براي موفقيت در اجراي مبارزه تلفيقي با آفات، توزيع لوازم تجهيزات و مواد غير شيميايي زير نظر كارشناسان انجام و به بهره برداران و مسوولان فني فروشندگان سموم آموزش لازم ارايه شد.
به گفته وي، در سال زراعي 96-97 براي اجراي عمليات مديريت مبارزه تلفيقي با آفات به منظور مصرف بهينه سموم در استان، اعتباري بالغ بر 2 ميليارد ريال هزينه شد.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان گفت: اجراي طرح شبكه ملي توزيع و فروش سموم در استان، توسعه شبكه مراقبت گياه پزشكي، آموزش و اطلاع رساني به كشاورزان در قالب كارگاه هاي آموزشي و رديابي باقيمانده سموم و فلزات سنگين در برخي از محصولات كشاورزي از اقدامات صورت پذيرفته از سوي سازمان براي كاهش مصرف سموم است.
به گزارش ايرنا، 70 كارخانه در كشور در توليد كود و سم فعاليت دارند.
استان سمنان 45 هزار بهره بردار بخش كشاورزي و 198 هزار هكتار اراضي كشاورزي دارد.
7342/6103