به گزارش ایرنا، سیاست های كلی پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در سال های آینده، فراخوان عمومی در حوزه جذب استارت آپ ها، فراخوان عمومی شركت های فعال در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق، جایزه ملی تعالی صنعت گردشگری و نخستین كارگاه كارآموزی كه در حوزه صنایع خلاق برگزار خواهد شد، پنج محور اصلی نخستین كنفرانس خبری مسوولان پارك ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی بود كه صبح شنبه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
اولین پارك ملی علوم و فناوری های نرم صنایع فرهنگی كشور، بهمن ماه سال گذشته از وزارت علوم مجوز گرفت.
مركزی كه دكتر «محمدحسین ایمانی خوشخو» رئیس آن روز شنبه در خصوص فعالیتهایی كه در این مدت كوتاه انجام دادهاند گفت: «ظرفیتهای فرهنگی هر كشور امروزه جزو ظرفیت هایی است كه اقتصاد كشورها از آن بهره مند می شوند. به تعبیر دیگر بخش فرهنگ، یك بخش مولد در اقتصاد كشورهاست نه صرفا یك بخش كمك گیرنده. ما باید روی ابعاد مختلف فرهنگ مانند سینما، موسیقی، نشر، تجسمی و... كار كنیم و آن را پرورش بدهیم. در تمام دنیا گردش مالی در این حوزه بسیار بالاست اما در كشور ما با اینكه ظرفیتهای فرهنگی زیادی وجود دارد، اما این بخش از نظر درآمدزایی بسیار ناچیز است و در خیلی موارد اصلا به حساب نمیآید.»
وی در ادامه توضیح داد:«ما در سال های گذشته همیشه این دغدغه را داشتیم كه چه كنیم تا بخش فرهنگ به عنوان یك بخش مولد مطرح شود. در این خصوص فعالیت های زیادی انجام شده اما هنوز هم جای كار زیادی دارد.»
**از ایده تا سرمایه گذار
دكتر ایمانی با اشاره به این كه پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی حدود شش ماه است فعالیت خود را شروع كرده است، در ادامه گفت :«بسیاری از شركت ها و جوانانی كه ایده های فرهنگی و هنری دارند در بخشی كه ما برای آن ها در نظر گرفته ایم مستقر شده و مشغول فعالیت هستند تا با زیر نظر گرفتن آن ها متوجه شویم، دوره شش ماهه اولیه را چطور طی می كنند. در صورتی كه این افراد كارشان را به خوبی انجام بدهند، وارد مرحله بعدی می شوند. در مرحله دوم آن ها می توانند دفتر كار داشته باشند و به شكل جدی تری كار را دنبال كند.
وی ادامه داد: نهایتا افرادی كه دارای ایده های خوبی هستند و دو مرحله قبلی را به خوبی گذرانده اند، به سرمایه گذارانی كه پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی آن ها را پیدا خواهد كرد، وصل می شوند تا ایده های شان نهایی شوند و كارشان به سمتی برود كه مشتری داشته باشند.»
دكتر ایمانی یاداور شد: مدتی قبل ما با هماهنگی معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم یك فراخوان ترتیب دادیم، در این فراخوان بیش از 60داوطلب اعلام آمادگی كردند و بیش از چند جلسه توسط متخصصان و كمیسیون هایی كه ما برای این كار داریم، مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت نزدیك به 17 شركت را انتخاب كردیم و در حال حاضر آن ها در پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی مستقر و مشغول فعالیت هستند.
**دومین فراخوان
رئیس پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی با اشاره به این كه اولین گروه از داوطلبان در حال حاضر مشغول فعالیت در پارك علوم هستند، ادامه داد :امروز دومین فراخوان پارك ملی علوم را اعلام می كنیم تا علاقمندان اعلام داوطلبی كنند و بعد از بررسی توسط كارشناسان از نظر ادامه مشاوره های تخصصی، انتقال تجربیات دیگران به این ها حمایت شوند و كارشان را شروع كنند.
وی افزود: ساختمان مركزی پارك علوم، فعلا در دانشگاه علم و فرهنگ است اما با توجه به برنامه هایی كه مسئولان پارك برای آینده دارند، قرار است یك توسعه فضای فیزیكی انجام دهند، چرا كه در این بخش تقاضا بسیار زیاد است و آن ها برای ارائه خدمات نیاز به فضای بیشتری دارند.
**حمایت از استارت آپ ها
دكتر ایمانی افزود: سعی داریم از استارت آپ هایی نیز كه به ما مراجعه می كنند حمایت كنیم. می خواهیم حمایت مان را در خصوص تیم های استارت آپی جوان و ایده پرداز حوزه فرهنگ و هنر پیش ببریم. ما به این افراد آموزش می دهیم در حوزه استارت آپ چطور كار كنند و هم اینكه بعد از مدتی فضا و امكاناتی در اختیارشان قرار می دهیم كه بتوانند با دیگران ارتباط برقرار كنند.
'هدف اصلی در پارك ملی علوم این است كه ایدهها پرورش پیدا كنند و به محصولی برای عرضه تبدیل شوند. پارك علم و فناوری قرار است ضمانت اجرایی ایده را بر عهده بگیرد. در واقع پارك علوم و فناوری با سرمایهگذاران طرف است. ما این ضمانت را برعهده میگیرم، از ایده پردازان حمایت میكنیم تا ایدههای شان رشد پیدا كند»
**اولین جایزه تعالی
كار دیگری كه پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی در نظر دارد انجام دهد، ایفای نقش در فضای ملی كشور است. «گردشگری در چند سال اخیر توسعه خوبی پیدا كرده است. به همین دلیل تصمیم بر آن شد كه ما جایزه تعالی گردشگری را در پارك ملی علوم، با حمایت دستگاه های زیربط مانند سازمان میراث فرهنگی، سازمان بهره وری اعطا كنیم. شش ماه است كه با حضور اساتید متخصص این كار پیش رفته و در اسفند ماه اولین جایزه تعالی گردشگری كشور برای بنگاه ها و موسسات دست اندركاران عرصه گردشگری كشور به برنده اعطا می شود كه می تواند مبنی خوبی برای ارزیابی این موسسات باشد.»
**كارآموزی خلاق
در این نشست، فراخوان نخستین دوره كارآموزی تخصصی فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی، توسط رئیس پارك ملی عمومی نیز اعلام شد و ایمانی خوشخو خاطرنشان كرد: مسئولیت برگزاری چنین دوره ای به پارك ملی علوم سپرده شده است تا به عنوان بازوی اجرایی معاونت علمی ریاست جمهوری آن را پیش ببرد. امسال قصد داریم این دوره را برگزار كنیم. این دوره 128 ساعته كه طی هفت هفته برگزار خواهد شد شامل دروس نظری و عملی است. زمانی كه متقاضیان با موفقیت این دوره ها را پشت سر بگذارند، می توانیم در پردیس ها و پارك ملی علوم از آن ها استفاده كنیم.
**كار تخصصی انجام می دهیم
در ادامه این نشست خبری، مهندس عباسی معاونت فناوری پارك ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی نیز گفت: تفاوت مهمی كه این پارك با دیگر پارك های كشور دارد تخصصی بودن آن است. این اتفاق برای اولین بار است كه در كشور رخ داده است. جالب است بدانید فعالیت های «مركز شكوفا» نیز در كنار فعالیت های پارك قرار گرفته است. به این معنا كه هر كسی علاقمند به حضور در صنایع فرهنگی و خلاق است این امكان را دارد كه در این مركز حضور پیدا كند و از خدمات آن بهره مند شوند.
'در تمام پارك ها نیاز است كه فرد ایده و تیم داشته باشد. ایده وتیمش مورد ارزیابی قرار بگیرند تا بتواند فعالیتش را آغاز كند. اما در پارك ملی علوم، افراد صرف علاقه داشتن می توانند وارد مركز شكوفا شوند، تحت آموزش قرار بگیرند و در ادامه به شكل حرفه ای فعالیت خودشان را ادامه دهند.»
عباسی ادامه داد: با توجه به رایزنی هایی كه با معاونت علمی ریاست جمهوری انجام شده است، برگزاری همایش تخصصی صنعت فرهنگی كشور توسط ملی علوم فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی انجام خواهد شد و از همین طریق از تمام علاقمندان دعوت می كنیم كه در این همایش حضور پیدا كنند.»
علمی**م.ش**9294**2017
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
تهران-ایرنا- رییس پارك علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی با تاكید بر این كه در پاركهای علم و فناوری قرار است ایدهها پرورش پیدا كنند و به محصول تبدیل شوند، گفت: ما این ضمانت را برعهده میگیریم و از ایده پردازان حمایت میكنیم تا ایدههایشان رشد پیدا كند.