كیش - ایرنا - جزیره كیش درهفته گذشته میزبان برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری كشور با عنوان اینوكس 2018 و پنجمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانك، بیمه و خصوصی سازی بود.

به گزارش ایرنا در این رویداد مهم اقتصادی بیش از 300 شركت و موسسه داخلی و خارجی در گستره ای به وسعت 21 هزار متربع در مركز نمایشگاه بین المللی جزیره گردشگری كیش توانمندیهای خود و فرصت های سرمایه گذاری كشور را به نمایش گذاشتند.
علاوه بر تفاهمنامه ها و توافقهای حاصله در این رویداد، در نگاهی كلی برگزاری این نمایشگاه در شرایط فعلی، نفسی تازه و نگاهی دوبار برای حركتی موفق در رونق بخشیدن به وضعیت اقتصادی بویژه بازار كسب و كار ارزیابی می شود.
از طرفی حضور، مسؤلان بلند پایه و نهاد های موثر و تصمیم ساز كشور در این نمایشگاه نشان دهنده عزم جدی، سیاستگذاران و رویكردهای مصمم دولت و نظام برای بهره گیری از توانمندیهای بخش خصوصی و بهره وری از سرمایه علمی و مالی داخلی و خارجی جهت رشد و پیشرفت كشورو گذر از چالش های اقتصادی است.
حضور معاون پارلمانی رییس جمهوری، دبیر شورایعالی مناطق آزاد، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد كیش، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان خصوصی سازی، رییس اتاق بازرگانی، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، استاندار هرمزگان، رییس شورای عالی بیمه مركزی، مدیران و فعالان بخش های مختلف اقتصادی كشور در مراسم گشایش اینوكس كیش 2018 نشاندهنده تلاش و رویكرد جدی دولت و نظام برای بهره وری از قابلیت ها و توانمندیهای سرمایه ای و فنی داخلی و خارجی برای برون رفت از مشكلات اقتصادی و رونق بخشیدن به كسب و كار در سطوح محلی و ملی است.
در این زمینه معاون پارلمانی رئیس جمهوری تصریح كرد: توسعه و تحكیم همكاریهای اقتصادی در سطوح بین المللی، افزایش توانمندیهای بخش خصوصی، تقویت صنعت گردشگری و توسعه مناطق آزاد از جمله اهداف وسیاستگذاریهای جمهوری اسلامی ایران است.
حسینعلی امیری طی سخنانی در مراسم افتتاحیه اینوكس كیش 2018 افزود: مجموعه اركان نظام جمهوری اسلامی درخصوص تعامل سازنده با دنیا، جذب سرمایه، بهره مندی از توان بخش خصوصی، افزایش سرمایه های اجتماعی، رفع موانع تولید، حفظ امنیت ملی و كم كردن اثر تحریم ها اتفاق نظر دارند.
وی تمركز بر افزایش تولید، توسعه كارافرینی، تقویت شركت های دانش بنیان، توجه بیشتر به بخش گردشگری و توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از جمله سیاست گذاریهای دولت در جهت توسعه تجارت و سرمایه گذاری های داخلی و خارجی ذكر كرد.
معاون رئیس جمهوری تاكید كرد: در شرایط فعلی؛ انسجام، اتحاد، همدلی و درك مشترك دولتمردان، فعالان اقتصادی و مردم از مشكلات روز، دركنار موقعیت استراتژیكی، دانش فنی و توان دفاعی از مهمترین مؤلفه های امنیت ملی است.
امیری با اشاره به حمایت نظام و دولت از كارآفرینان، سرمایه گذاران و نوآوران درعرصه های مختلف اقتصادی وعلمی بر ضرورت حضورفعالان اقتصادی، ایده پردازان و خلاقان سیستمی نگر در عرصه اقتصادی كشور تاكید كرد.
بی تردید رشد و شكوفایی و گذر از چالشهای اقتصای موجود در درجه نخست نیازمند درك مشترك همه بخشها و عوامل موثردر سطوح مختلف تصمیم سازی و تصمیم گیری در اقتصاد كشور است لذا برگزاری رویداد اینوكس كیش 2018 تلاشی موثر در این زمینه ارزیابی می شود.
از طرفی نشست های متعدد تخصصی، گپ و گفت های دو و چندنفره در غرفه های متعدد و متنوع نمایشگاه اینوكس 2018 نشان دهنده ضرورت ایجاد بسترهای مناسب برای ارتباط بین سازمانها، دستگاهها و شخصیت های تصمیم گیرنده در ساختارهای اقتصادی كشور و نهادها و بخش های تصمیم ساز از یكسو و سرمایه گذاران و صاحبان دانش و فناوری از دیگر سو است.
* رویداد اینوكس كیش 2018 سوای دستاوردهای ملموس و كمیت های آماری، پژوهشی میدانی و مهم برای بازشناسی مشكلات و موانع سرمایه گذاری و دستیابی به راهكارها و رهیافت های اقتصادی است به همین جهت ثبت و گرداوری داده ها، ایده ها، نظرات و تمامی اتفاقات این نمایشگاه از اهمیتی خاص برخورداراست.
بی تردید پایان هر رویداد، می تواند سرآغازی تحول آفرین باشد و در این راستا تجزیه و تحلیل امور ریز و درشت و بهربرداری تجارب به دست آمده از اهمیت راهبردی برخوردار است.
برگزاری اینوكس 2018 كیش در واقع نشانده همت و تلاشی جدی در فضای اقتصادی كشور ارزیابی می شود، به همین جهت به عنوان یك تمرین بزرگ در میدان تجربه و پژوهش، می تواند در تصمیم سازی ها، تصمیم گیرها، رفع چالش های اقتصادی و برنامه ریزی های كلان نقشی اثر گذار داشته باشد.
دهمین نمایشگاه بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری كشور و پنجمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانك، بیمه و خصوصی سازی با مشاركت شركت و موسسه داخلی و خارجی از دوشنبه تا پنجشنبه گذشته در مركز همایش های جزیره گردشگری كیش برگزارشد.
گسترش تعاملات بین المللی بازار سرمایه، جذب سرمایه، تمركز بر راهكارهای تامین مالی پروژه ها، افزایش تولید داخلی، توسعه كارآفرینی و رشد صادرات كشور از طریق مشاركت بازار سرمایه، توانمند سازی شركت های بخش خصوصی در مواجه با چالش های اقتصادی پیش رو از جمله محورها و اهداف این نمایشگاه بود .
تقویت حوزه فناوری های دانش بنیان، مباحث مربوطه به ارزهای دیجیتال، چگونگی و نحوه تراكنش های بین المللی در فضای جدید پیش رو، تبیین جایگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كشور در توسعه تجارت و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، مدیریت فنی-حقوقی مراودات بین المللی در سایر محدودیت های تجاری، بررسی روش های همكاری بنگاه های كوچك و متوسط ایرانی با شركای خارجی از دیگر اهداف نمایشگاه بین المللی اینوكس كیش بود.
جزیره كیش به عنوان یك منطقه آزاد اقتصادی و برخوردار از مزیت‌های فراوان خدماتی و زیرساختی با جاذبه های بی بدیل گردشگری و اقامتی و موقعیت ممتاز جغرافیای در آبهای خلیج فارس می تواند به عنوان دروازه مبادلات تجاری، همكاری اقتصادی و تعاملات فرهنگی كشور در سطوح ملی ، منطقه ای و جهاتی ایفای نقش كند.
'محمد سلطانمرادی '
1339