به گزارش ایرنا، محمدرضا اللهیار روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این ابر سازه های فوق سنگین (جرثقیل كانتینری كشتی به ساحل) كه 10 سال پیش در یال جنوبی ترمینال 2 كانتینری بندر شهید رجایی استفاده شده بود، قرار شد به یال شرقی منتقل شود تا از ظرفیت های این بخش نیز به نحو مطلوب استفاده شود.
وی بیان داشت: با توجه به این كه گنتری كرین ها از نظر جثه و وزن، ابرسازه محسوب می شوند، جابه جایی آنها از ساحل به روی كشتی و تخلیه در(یال) شرقی بندر شهید رجایی در یك شرایط آب و هوایی خاص، پایش وضعیت جزر و مد و حتی بحث های مربوط به سازه اسكله ها و با محاسبات دقیق مهندسی صورت گرفت تا سازه های زیر سطح اسكله دچار كمترین تنش و اضافه بار مواجه شود.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به این كه عملیات جانبی و تكمیلی جابجایی گنتری كرین ها باقی مانده است، اظهار داشت: با پایان این عملیات، كار آزمایش و كنترل مجدد سازه جرثقیل ها، كنترل بهره برداری و سایر آزمون های مهندسی انجام می شود كه به یك بازه زمانی نیاز دارد.
وی گفت: با انتقال این جرثقیل ها به یال شرقی، امكان بهره برداری از این بخش مهیا خواهد شد و بر اساس قراردادهایی كه بین سازمان بنادر و شركت های بخش خصوصی اپراتور منعقد شد و با ورود تجهیزات جدید و جابجایی جرثقیل های قبلی به زودی شاهد بهره برداری كامل از ترمینال 2 كانتینری بندر شهید رجایی خواهیم بود.
عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهارداشت: مقدمات این عملیات و انجام محاسبات مربوط به روش های انجام كار از 6 ماه پیش كلید خورد و در دوره زمانی كمتر از 2 ماه اخیر نیز عملیات جابجایی جرثقیل ها طی یك كار شبانه روزی فشرده آغاز شد.
اللهیار ادامه داد: پس از ورود 12 دستگاه گنتری كرین جدید به بندر شهید رجایی، هم اكنون مونتاژ آنها در مرحله پایانی كار قرار دارد و مدنظر است كه این تجهیزات در یال های جنوبی و غربی ترمینال دوم كانتینری بندر شهید رجایی مستقر شود.
وی با قدردانی از تلاش های شبانه روزی دست اندركاران به ویژه كاركنان مجتمع بندری شهید رجایی ابراز امیدواری كرد: در آینده ای نزدیك در قالب یك مراسم رسمی و با حضور مدیران ارشد كشور، شاهد افتتاح رسمی و تحویل گنتری كرین ها به شركت های ترمینال اپراتور ایرانی به عنوان بهره بردار باشیم.
به گزارش ایرنا، بندر شهید رجایی دروازه طلایی اقتصاد ایران است كه 53 درصد صادرات و واردات، 70 درصد ترانزیت و تخلیه و بارگیری حدود 85 درصد كالاهای كانتینری درسطح كل بنادر كشور را پشتیبانی می كند.
بندر شهید رجایی هم اكنون با 18 دستگاه جرثقیل غول پیكر (گنتری كرین) برای تخلیه و بارگیری كانتینری و 40 پست اسكله، بزرگترین و پیشرفته ترین بندر كانتینری ایران است.
این بندر مهم و راهبردی در 23 كیلومتری غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده است.
7195/6048
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۵
بندرعباس- ایرنا- معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: عملیات جابه جایی هشت دستگاه گنتری كرین(جرثقیل های بزرگ) در بندر شهید رجایی هر كدام با وزن بیش از یكهزار و 750 تن با همكاری متخصصان و مهندسان داخلی و خارجی با موفقیت انجام شد.