اسلام آباد- ايرنا - همزمان با بيست و هفتم اكتبر(پنجم آبان) كه در پاكستان به عنوان «روز سياه» و همبستگي با مردم كشمير ناميده مي شود، پاكستاني ها با برگزاري راهپيمايي اعتراضي، اين روز را در سراسر كشور خود گرامي داشتند.

به گزارش شنبه شب ايرنا، بيست و هفتم اكتبر در كشمير كه از سال 1947 مساله مورد مناقشه ميان پاكستان و هند بوده و سه بار به جنگ نيز منجر شده است، همه ساله به عنوان 'روز سياه' گرامي داشته مي شود.
مراسم «روز سياه» مصادف با سالروز ورود ارتش هند به كشمير امروز در پاكستان و از سوي كشميري هاي سراسر جهان برگزار شد.
مردم پاكستان، همه ساله بيست و هفتم اكتبر مصادف با پنجم آبانماه، با برگزاري مراسم ها و راهپيمايي با مردم منطقه كشمير اظهار همبستگي و همدردي مي كنند.
امروز در كشمير تعطيل عمومي بود و در كشورهايي نظير پاكستان، به مناسبت روز سياه تظاهرات و راهپيمايي برگزار شد.
اين راهپيمايي ها در اسلام آباد پايتخت پاكستان از سوي گروه ها و احزاب مختلف سياسي اين كشورنظير حزب جماعت اسلامي در مناطق مختلف اين شهر برگزار شد.
«عارف علوي» رئيس جمهوري اين كشور نيز با انتشار پيامي به مناسبت روز سياه كشمير گفت كه پاكستان همواره از موضع مردم كشمير به منظور اعطاي حق آزادي در تعيين حق سرنوشت خويش حمايت مي كند.

*** روز سياه كشمير چه روزي است؟
عبارت «روز سياه» در توصيف 27 اكتبر، روز اشغال كشمير از سوي هندوستان، نخستين بار از سوي «غازي حسين احمد» رهبر پيشين حزب جماعت اسلامي پاكستان كه سال 2013 درگذشت، مورد استفاده قرار گرفت.
دولت استعمارگر انگلستان پيش از تقسيم هندوستان، سوم ژوئن 1947 نسبت به آماده سازي «طرح تقسيم » اقدام كرد كه بر اساس آن، شاهزاده نشين هايي كه اغلب جمعيت آن را هندوها تشكيل مي دادند، هندوستان نام گرفته و شاهزاده نشين هايي كه اكثريت آن مسلمان بودند نيز بنگلادش امروزه ( بنگال شرقي) بوده و به پاكستان الحاق مي شد.
در حالي كه بر اساس اين طرح منطقه جامو و كشمير با 87 درصد جمعيت مسلمان بايد جزو خاك پاكستان به شمار مي رفت، با مخالفت شاهزاده هندي اين منطقه و كنگره ملي هندوستان مساله جامو و كشمير كه امروزه به منطقه درگيري تبديل شده است، به وجود آمد.
با استقلال هند و پاكستان از انگلستان در سال 1947 اسلام آباد خواستار الحاق منطقه مسلمان نشين جامو و كشمير شد، اما مهاراجه وقت كشمير با امضاي توافقنامه با هندوستان اين منطقه را به اين كشور واگذار كرد.

*** مراجعه به سازمان ملل
مردم كشمير، اول ژانويه 1948 براي حل اين مساله به سازمان ملل متحد مراجعه كردند.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد در پنجم ژانويه 1948 در حكمي خواستار احترام بر حق تعيين سرنوشت مردم كشمير و برگزاري يك همه‌پرسي مستقل شد؛ اما اين همه‌پرسي تاكنون برگزار نشده است.
در پي جنگ ميان هند و پاكستان در سال 1948 يك منطقه موسوم به خط كنترل (LOC) در كشمير ايجاد و به عنوان مرز دو كشور تعيين شد. بر اين اساس يك سوم از سرزمين كشمير به كنترل پاكستان درآمده و دو سوم از اين سرزمين را نيز هند در اختيار گرفت .
بخش تحت تصرف پاكستان «كشمير آزاد» ناميده مي شود و تحت موقعيت ويژه‌اي مديريت مي شود. منطقه وابسته به هند نيز به عنوان «ايالت جامو و كشمير» شناخته مي شود.
كشمير تنها ايالت هند با اكثريت مسلمان است و در اين منطقه تعداد زيادي گروه سياسي و مسلح خواهان استقلال يا برگزاري همه‌پرسي براي الحاق به پاكستان وجود دارد.
موضع هندوستان در قبال اين مساله نيز از سال 1948 تاكنون تغيير نكرده است و با برگزاري همه پرسي جدايي مخالفت مي كند.
شبد**آساق**6125**1010