بيرجند - ايرنا - مدير شعب بانك كشاورزي خراسان جنوبي گفت: بانك كشاورزي استان بين شعب ساير استان ها رتبه نخست كشور را در جذب تسهيلات به خود اختصاص داده كه افتخاري براي خراسان جنوبي است.

به گزارش ايرنا اميرحسام قزلباش شنبه شب در نشست مشترك كارگروه تخصصي اشتغال و كميسيون هماهنگي بانك هاي استان خراسان جنوبي افزود: تا مهر امسال 416 ميليارد تومان تسهيلات در حوزه هاي مختلف توسط بانك كشاورزي استان پرداخت شد.
وي گفت: سال گذشته تا مهرماه 240 ميليارد تومان پرداخت شده بود كه امسال در اين مدت از نظر مبلغ 72 درصد و تعداد 42 درصد رشد داشته است.
مدير شعب بانك كشاورزي خراسان جنوبي بيان كرد: در زمينه رونق توليد نيز امسال 439 فقره تسهيلات به مبلغ 29 ميليارد تومان پرداخت مستقيم صورت گرفته و در سامانه مربوط به ثبت رسيده است.
وي مجموع تسهيلات اشتغال پايدار روستايي و عشايري ابلاغي به بانك كشاورزي استان را 59 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: در اين زمينه يكهزار و 93 طرح اشتغال به مبلغ 312 ميليارد تومان به بانك كشاورزي استان معرفي شد و از اين ميزان 187 طرح به مبلغ 59 ميليارد تومان پرداخت، 213 طرح به مبلغ 86 ميليارد تومان برگشتي و 69 طرح به مبلغ 23 ميليارد تومان مصوب و آماده پرداخت است.
قزلباش تعداد پرونده هاي در دست بررسي بانك را 624 پرونده به مبلغ 144 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: تقسيم شهرستاني، ميزان پرداختي و درصد جذب تسهيلات در شهرستان ها مشخص شده و شهرستان بيرجند رتبه نخست جذب تسهيلات اشتغال روستايي و عشايري را داراست و شهرستان هاي سربيشه، بشرويه و نهبندان در جايگاه هاي بعدي قرار دارند.
وي بيشترين پرداختي هاي تسهيلات اشتغال كشاورزي را مربوط به دام سنگين و سبك دانست و افزود: همچنين 19 درصد در بخش گلخانه و گياهان دارويي، پنج درصد طيور و شيلات، 10 درصد خارج از بخش كشاورزي و 15 درصد مربوط به صنايع وابسته و خدمات بوده است.
وي يادآور شد: سه طرح ملي در دستور كار بانك كشاورزي قرار دارد كه بايد از اعتبارات متمركز پرداخت شود اما مبلغي از اعتبار متمركز سه استان خراسان رضوي، جنوبي و شمالي به ميزان 100 ميليارد تومان به عنوان طرح فرااستاني نوين زعفران بلوكه شده است.
مدير شعب بانك كشاورزي خراسان جنوبي گفت: اين وضعيت سبب شده برخي طرح هاي ملي پرداخت نشود كه انتظار مي رود برخي طرح ها پرداخت و تسهيلات طرح زعفران در مرحله دوم تسهيلات گنجانده شود.
وي اضافه كرد: اين راهكار هم پيشنهاد شده كه از سرجمع 30 درصد استان هاي ديگر كه نتوانسته اند 70 درصد مرحله نخست تسهيلات را جذب و پرداخت كنند از طريق كارگروه ملي به استان هاي پيشرو از جمله خراسان جنوبي پرداخت شود.
قزلباش گفت: امسال از محل تسهيلات اشتغال زايي بند «ب» تبصره 16 در مجموع سه ميليارد و 100 ميليون تومان براي پرداخت به نهادهاي حمايتي كميته امداد و بهزيستي به بانك كشاورزي استان ابلاغ شد.
وي ادامه داد: از 66 طرح معرفي شده به بانك توسط كميته امداد 47 طرح پرداخت و از 51 مورد طرح معرفي شده توسط بهزيستي نيز 39 فقره به مبلغ يك ميليارد و 177 ميليون تومان منجر به پرداخت شده است.
مدير شعب بانك كشاورزي خراسان جنوبي گفت: در زمينه تسهيلات اشتغال پايدار روستايي و عشايري نهادهاي حمايتي امسال 38 ميليارد تومان به بانك كشاورزي ابلاغ شد كه 220 فقره از كارگروه ملي به مبلغ هفت ميليارد و 300 ميليون تومان به شعب بانكي براي بررسي معرفي شده اما هنوز به استان اعتباري اختصاص نيافته است.
7557*3028