به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، ابراهیم صالحی عمران روز یكشنبه در نشستی خبری اظهاركرد: آموزش مربیان در زمینه انرژی های نو و فناوری های نوین به عنوان نیاز كشور در دانشگاه های آلمان، به روز رسانی تجهیزات آزمایشگاهی و تبادل برنامه های درسی دانشجویان با هیئت آلمانی در دانشگاه فنی و حرفه ای از دیگر محورهای برنامه ریزی شده است.
صالحی عمران با اشاره به اینكه برنامه ها تا قبل از فروردین 98 اجرایی می شود، ادامه داد: دانشگاه نیاز به برنامه های آموزشی به روز و توانمند سازی دارد و اطلاعات و تربیت اساتید متناسب با اطلاعات روز دنیا نیست.
وی افزود: به زودی بخشی از دانشكده ها به این موضوع اختصاص می یابد كه با همكاری مشاوران بین المللی همراه است.
رئیس دانشگاه فنی حرفه ای در تشریح و تبیین «اعطای مجوز برنامه ریزی درسی و آیین نامه به دانشگاه فنی و حرفه ای، ساماندهی مدرسان حق التدریس بند ذال ماده 64قانون ششم برنامه توسعه»، اظهار كرد: سه محور در خصوص روابط بین الملل دانشگاه و ارتقا سطح اساتید و مربیان مورد توجه است.
** دانشگاه فنی و حرفه ای دغدغه اشتغال دارد
صالحی عمران اظهار كرد: دانشگاه فنی و حرفه ای از ماموریت گرا ترین دانشگاه های كشور است و جایگاه مهمی در آموزش های مهارتی كشور دارد.
وی با اشاره به اینكه در برنامه های وزیرعلوم ، ارتقای مهارت آموزشی تاكید شده است، ادامه داد: این دانشگاه دغدغه اشتغال دارد و می تواند در حوزه اقتصادی موثر واقع شود، در دنیا توجه به آموزش های مهارتی جزو برنامه های جدی دانشگاه ها به شمار می رود.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: دانشجویان پس از فارغ التحصیلی باید احساس كنند فرصت های بهتری در اختیار آن ها قرار می گیرد و در درآمد فردی و رشد اقتصادی كشور نقش آفرینی می كنند.
صالحی عمران با بیان اینكه دانشگاه فنی حرفه ای دارای 175 آموزشكده و 170 هزار نفر دانشجو است، عنوان كرد: این دانشگاه در مهر ماه امسال 328 رشته توسط شورای گسترش آموزش عالی كسب كرد.
وی در مورد دیگر مجوزهای اخذ شده از شورای گسترش آموزش عالی گفت: امكان آموزش مهارتی در پنج آموزشكده ویژه دختران و زنان نیز در سال تحصیلی جدید برقرار شده تا این افراد به بدنه كار پیوند یابند . تمامی این موارد نشان از تمایل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای افزایش دانشجویان مهارتی كشور است.
** تشكیل 52 آموزشكده مستقل برای دانشجویان دختر
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت : در شش ماه اول سال، حدود 50 میلیارد تومان صرف تجهیز خوابگاه و آزمایشگاه های دانشگاه فنی حرفه ای شده است.
صالحی عمران عنوان كرد: در حال حاضر 52 آموزشكده مستقل برای دانشجویان دختر تشكیل شده و آنها می توانند از ظرفیت و امكانات این مراكز برای مهارت افزایی و آموزش استفاده كنند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای در زمینه توجه به كیفیت آموزش های مهارتی، گفت: یكی از مهم ترین عناصر در این چارچوب برنامه های درسی هر دانشگاه است در صورتی كه این برنامه ها به روز و همگام با نیازهای بازار باشند، در بازار كار اشتغال ایجاد می كنند.
** هدف دانشجویان و اساتید دانشگاه تجاری سازی علم است
صالحی عمران اظهار كرد: دانشگاه فنی و حرفه ای كارمند پرور نیست بنابراین دانشجویان باید به خود اشتغالی یا فعالیت در مراكز صنعتی بپردازند.
وی در زمینه اشتغال زایی و همكاری دانشگاه با صنعت، گفت: شورای دانشگاه تفاهم نامه هایی با صندوق نوآوری وزارت علوم، شهرك های صنعتی، اتاق اصناف و بازرگانی انعقاد كرده است تا دانشجویان از ظرفیت های عملی این مراكز استفاده كنند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای اظهار كرد : هدف دانشجویان و اساتید دانشگاه ، تجاری سازی علم است. احداث شركت های دانش بنیان با همكاری صندوق نوآوری از جمله برنامه های در حال اجرا است.
وی همچنین افزود: تسهیلات ارائه شده به دانشگاه در این زمینه مطابق مقررات و آیین نامه های صندوق نوآوری و معاونت فناوری ریاست جمهوری است.
** نگاه متفاوت به آیین نامه استخدامی دانشگاه
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در خصوص آیین نامه استخدامی دانشگاه گفت: نگاه وزارت علوم نسبت به استخدام اساتید در این دانشگاه با سایر مراكز آموزش عالی متفاوت است. مقرر شده تغییراتی در آیین نامه استخدامی دانشگاه با نظارت وزارت علوم به وجود بیاید.
صالحی عمران ادامه داد: این آیین نامه متفاوت تنظیم شده است. به صورتی كه اعضای هیئت علمی جذب شده به رشد اقتصادی وصل باشند و به كاربردی سازی علم توجه شود.
وی با اشاره به اینكه اساتید باید منشا تحول در ارتباط با صنعت باشند، افزود: دانشگاه فنی و حرفه ای دانشگاهی نظری نیست و با نگاه كاربردی سازی علم آیین نامه های استخدامی را تصویب كرده كه بسیاری از آنها اجرایی شده است.
9465**1601**
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۶
تهران - ایرنا – رییس دانشگاه فنی حرفه ای گفت: این دانشگاه همكاری خود را در زمینه مهارت افزایی و تبادل برنامه های آموزشی با دانشگاه های آلمان گسترش می دهد.