تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۱

تهران- ایرنا- با مساعدت اداره كل حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همكاری وهمراهی سربازان گمنام امام زمان(عج) و اقدام پلیس امنیت و دستور قضایی، یك انبار كتاب با حدود یكصدهزارجلد كتاب قاچاق در محدوده میدان سپاه تهران كشف و ضبط شد.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از اتحادیه ناشران و كتابفروشان تهران، كارگروه صیانت از حقوق ناشران، مؤلفان و مترجمان اتحادیه ناشران و كتابفروشان تهران، با هماهنگی و همكاری اداره كل حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سربازان گمنام امام زمان(عج) با ضبط 100هزار جلد كتاب قاچاق، محل اخفای آن نیز كه پاركینگ یك منزل مسكونی بود، پلمپ شد.
كتاب‌های ضبط شده از این انبار كه در حجم حدود شش وانت‌نیسان است با دستور قضایی «توقیف» و انبارمذكور ضمن تخلیه وپلمپ و صاحب آن تحت تعقیب قضایی قرارگرفت.
دراین پاتك پلیس حدود 100هزارجلد كتاب از پاركینگ یك منزل مسكونی دو طبقه كشف وضبط شد. سرشاخه‌های این گروه تازه كشف شده مرتبط به متخلفینی هستند كه پیش از این بازداشت شده‌‌اند. این منزل متعلق به فردی است كه ج_خ معرفی شده است.
هفته گذشته نیز یكی از شبكه‌های قاچاق كتاب و توزیع و منتشر كننده كتاب‌های موهن شناسایی و سرشاخه‌ها و افراد مرتبط با آن دستگیر شدند.
بر پایه این گزارش، شماری از ناشران با همكاری با پلیس امنیت و ارائه اطلاعات صحیح به آنها در راستای كشف این انبار كمك كرده‌اند.
با اقامه شكایت ناشران متضرر از متهم، وكیل اتحادیه به وكالت از شاكیان مبادرت به اقامه دعوی در مراجع ذی‌صلاح خواهد كرد.
لازم به یادآوری است كه با وجود تمهیداتی كه كارگروه صیانت اتحادیه اندیشیده، توفیق در مسیر پیشگیری و مبارزه با قاچاق كتاب بدون مساعدت و همراهی تمامی همكاران صنف ممكن نیست.
دبیرخانه دائمی كارگروه اتحادیه ناشران و كتابفروشان تهران اعلام كرد كه درمحل این اتحادیه مستقر و آماده دریافت نظرات، پیشنهادها و اطلاعات همكاران و پدیدآورندگان است.

** كشف و ضبط كتابهای قاچاق طی هفته های گذشته
28مهرماه سال جاری نیزبا همكاری نیروی انتظامی موفق به پلمپ یك انبار چاپ كتاب‌ها قاچاق شدند. این انبار كه به‌صورت خانوادگی و توسط سه برادر و پدراداره می‌شد، مدت‌ها به عنوان محل چاپ كتاب‌های ممنوعه و غیر‌ممنوعه تبدیل شده بود.
ازاین انباركه درخیابان جمال‌زاده - خیابان كلهر واقع شده است و قاچاقچیان توسط این انبار، كتاب‌های 900 بساطی را در سراسر كشوررا تغذیه می‌كردند؛ اعلام شده كه بیش از دوهزارعنوان كتاب كشف و ضبط شده است.
در مورد دیگری ازاین اقدامات، شامگاه سه‌شنبه اول آبان ۱۳۹۷، كار گروه یادشده با مساعدت و همكاری پلیس امنیت و دستور قضایی، یك باب مغازه كتابفروشی و یك انبار كتاب قاچاق را در محدوده خیابان دماوند كشف و توقیف كردند.
كتاب‌های ضبط شده از این مغازه و انبار كه در حجمی حدود پنج وانت‌نیسان بود، با دستور قضایی، توقیف و انبار و مغازه مذكور، تخلیه و پلمپ شد و صاحب مغازه و انبار تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.
همچنین در یك مورد دیگر، كارگروه صیانت از حقوق ناشران، مؤلفان و مترجمان اتحادیه ناشران و كتابفروشان تهران، روز چهارشنبه دوم آبان ۱۳۹۷ با مساعدت و همكاری پلیس امنیت و دستور قضایی، یك انبار كتاب قاچاق را در محدوده خیابان خاوران كشف و پلمپ كرد.
كتاب‌های ضبط شده از این انبار هم كه در حجم ۵ كامیون (خاور) بود، با دستور قضایی توقیف و انبار مذكور تخلیه و پلمپ شد و صاحب آن تحت تعقیب قضایی قرار گرفت.
مدیركل دفتر توسعه كتاب و كتابخوانی درباره كتاب‌هایی كه مجوز نشر و فروش ندارند و افراد اقدام به قاچاق آنها كرده و به صورت گسترده چاپ و عرضه می‌شوند، اعلام داشت: كتاب یا مجوز دارد یا ندارد، اگر كتاب مجوز داشته باشد ما از مجوزمان حمایت می‌كنیم و به دنبال احقاق حق ناشران هستیم. اگر هم مجوز نداشته باشد و به صورت غیرقانونی منتشر ‌شود، دو جرم اتفاق افتاده است كه هركدام مسیر خود را دارد.
محمد جواد مرادی‌نیا در ادامه تأكید می كند كه ما به دنبال جلوگیری از این اتفاق‌ها هستیم و همان‌طور كه گفتم، كارگروهی برای این موضوع تشكیل شده است. در این میان نقش صنف و اتحادیه پررنگ‌تر است. وزارت ارشاد از اتحادیه حمایت می‌كند، حتی از آن‌ها حمایت مادی دارد.
به گفته وی اگر كتاب ناشری به صورت غیرمجاز توسط شخصی یا مجموعه‌ای چاپ و عرضه شود و ناشر مال‌باخته در دادسرای فرهنگ و رسانه طرح شكایت كند، ما از ناشر حمایت می‌كنیم، در واقع بخشی از هزینه‌ها را تقبل می‌كنیم تا ناشر خسارت‌دیده هزینه مضاعفی را متحمل نشود.
فراهنگ ** 1355 ** 9053