به گزارش ايرنا، سيد «علي آقازاده» روز دوشنبه در نشست كارگروه امور اقتصادي و توليدي استان مركزي در اراك، افزود: صنعت آلومينيوم ايران در سه ماه اخير با بحران هاي مختلفي روبه رو بوده اما استان مركزي با همكاري شركت ايرالكو و تصميم سازي بهنگام توانسته اين بحران ها را مديريت كند اما، هنوز برخي مشكلات وجود دارد كه بايد براي حل آن ها تدابير ويژه انديشيده شود.
استاندار مركزي ادامه داد: سهميه بندي محصولات توليدي ايرالكو در بورس از مشكلات جدي است كه توان تامين مواد اوليه را از بسياري واحدهاي فعال اين بخش گرفته است.
آقازاده اظهار داشت: شركت ايرالكو تاكنون ارز دولتي دريافت نكرده و مواد اوليه خود را يا از طريق صادرات و يا با نرخ آزاد تامين كرده است.
وي گفت: مي طلبد كه براي حل مشكل تامين مواداوليه صنايع پايين دستي آلومينيوم اين استان به زودي نشستي با وزير صنعت، معدن و تجارت برگزار شود.
استاندار مركزي اضافه كرد: استقرار شركت آلومينيوم ايران در اراك زنجيره اي از صنايع وابسته و پايين دستي را در استان مركزي شكل داده و سرنوشت اين واحدها با توليدات ايرالكو گره خورده است.
آقازاده عنوان كرد: نياز است كارگروهي ويژه براي حمايت از صنايع وابسته به آلومينيوم در استان مركزي تشكيل شود تا واحدهايي كه توان خريد از بورس را ندارند و يا مواداوليه را با قيمت هاي بالاتر از واسطه ها خريداري مي كنند شناسايي شود و حمايت هاي قانوني از آنها صورت گيرد.
وي تاكيد كرد: احجاف به توليد عين بي عدالتي است و همه تلاش ها به كار گرفته شده تا جلوي بي عدالتي ها گرفته شود اما موضوعات بايد به شكل قانوني پيش رود.
مديرعامل شركت ايرالكو در ادامه اين نشست گفت: بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، سه كارخانه توليد آلومينيوم در ايران وجود دارد كه توليد سالانه آن ها 350 هزار تن است.
«احمد مجيدي» افزود: 11 هزار كارخانه و كارگاه وابسته و زيردستي به صنعت آلومينيم در كشور وجود دارد كه 250 هزار نفر در اين واحدها مشغول به فعاليت هستند.
وي بيان كرد: توليدات ايرالكو تا پارسال در بورس عرضه مي شد و هر واحد بر اساس موافقت اصولي و توانش مواد اوليه خريداري مي كرد اما، با برقراري وضعيت ارزهاي دستوري مشكلات اين صنعت روز به روز اضافه شده است.
مديرعامل شركت ايرالكو ادامه داد: تهيه مواد اوليه در هر ماه نيازمند 35 ميليون دلار است و نياز است كه دولت در اين راستا حمايت قاطع تري داشته باشد.
مجيدي اظهار داشت: ايرالكو در بسياري از مواقع شمش توليدي خود را تهاتر كرده كه اين امر به ضرر صنايع داخلي است.
وي گفت: سالانه 14 ميليارد روپيه و 650 ميليون يوان براي خريد مواد اوليه نياز است.
مديرعامل شركت ايرالكو اضافه كرد: ابلاغ بخشنامه هاي مختلف از مهمترين مشكلات است و براي لغو بسياري از آن ها بايد نشست هاي مختلف برگزار شده و نامه نگاري انجام شود اما مجدد بخشنامه هاي جديدي ارايه مي شود.
مجيدي عنوان كرد: ثبت سفارشات بر اساس بخشنامه اول آبان ماه جاري لغو شده در حاليكه پنج هزار تن آهن در بندرعباس و يكسري در كشتي ها است و بايد مبالغ آن ها رد و بدل شود.
وي تصريح كرد: موضوع تحريم ها هم باعث شده كه طرف هاي خارجي از جمله هند در مراودات مالي براي اين صنعت مسايلي را ايجاد كرده اند.
مديرعامل شركت ايرالكو افزود: اين شركت در هر ماه چهار هزار ميليارد ريال هزينه دارد و كمترين قيمت تمام شده آلومينيوم آن 340 هزار ريال است.
مجيدي بيان كرد: تنها 98 كارگاه و صنعته وابسته به آلومينيوم ايران از مجموع 11 هزار واحد فعال اين بخش در كشور مجاز به خريد از بورس هستند كه اين روند موجب از بين رفتن بسياري از آن ها مي شود.
وي گفت: شركت ايرالكو محدوديتي در بورس ندارد و اعتقاد بر عرضه محصولات براي توليدات داخلي دارد.
مديرعامل شركت ايرالكو ادامه داد: بايد سقف عرضه بورس برداشته شود و هر واحدي كه توان خريد دارد از بورس خريداري كند و سازمان هاي بازرسي و نظارتي حمايت هاي ويژه اي از صنايع پايين دستي داشته باشند.
وي عنوان كرد: مكاتبات زيادي صورت گرفته كه تامين مواد اوليه آلومينيوم با نفت به كشورهاي هند، روسيه و چين صورت گيرد و در قبال آن پول اين مواد به صورت ريالي در ايران به بانك مركزي پرداخت شود اما تاكنون اتفاق خاصي رخ نداده است.
مديرعامل شركت ايرالكو اضافه كرد: اگر اين مهم صورت گيرد نيازي نيست شمش ها توليدي به اين كشورها داده شود.
دبير انجمن آلومينيوم استان مركزي نيز در اين نشست گفت: بيش از 300 واحد توليدي كه مواد اوليه آن ها آلومينيوم است در اين استان فعال است.
«ميثم محرابي» افزود: ظرفيت اسمي اين واحدها بيش از 15 هزار نيروي كار مستقيم و 45 هزار نيروي غيرمستقيم است.
وي بيان كرد: انجمن آلومينيوم اين استان از حمايت هاي دولتي محروم است و در تصميم گيري ها دخالت داده نمي شود.
دبير انجمن آلومينيوم استان مركزي ادامه داد: بحث شمش در سهميه بندي آلومينيوم تنها به واحدهاي داراي كوره تعلق مي گيرد و ساير واحدها بايد بيلت دريافت كنند كه اين ماده هميشه در بازار موجود نيست و باعث مي شود مواد اوليه به واحدهاي زيردستي نرسد.
محرابي اظهار داشت: صنعتگران آلومينيوم هر روز با بخشنامه هاي جديد مواجه هستند و بازار ثابت نيست.
دبير انجمن آلومينيوم استان مركزي اضافه كرد: قيمت مواد اوليه آلومينيوم نسبت به پارسال سه برابر شده است و خيلي از صنايع نمي توانند توليد داشته باشند.
محرابي گفت:اغلب صنايع مرتبط با آلومينيوم با مشكل نقدينگي مواجه هستند و طيفي فعالان اين صنعت و صنايع پايين دستي تعطيل و نيمه تعطيل هستند و يا با ظرفيت 20 تا 30 درصدي فعاليت مي كنند.
وي تصريح كرد: ارزش افزوده و ورود بي رويه پروفيل از خارج از كشور از ديگر مشكلات اساسي در اين صنعت است.
دبير انجمن آلومينيوم استان مركزي افزود: قيمت تمام شده ايرالكو بايد شفاف سازي شود.
محرابي تصريح كرد: ايجاد شهرك تخصصي آلومينيوم و مركز تحقيقات آلومينيوم امري ضروري است كه بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
در نشست كارگروه امور اقتصادي و توليدي استان مركزي در خصوص موارد و مشكلات صنعت آلومينيوم بحث و تبادل نظر شد.
استان مركزي با 12 شهرستان داراي بيش از يك ميليون و 400 هزار نفر جمعيت است.
3005/6013/
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
اراك - ايرنا - استاندار مركزي گفت: حمايت از صنايع پايين دستي آلومينيوم در اين استان ضرورت است و با توجه به حساسيت هاي اين حوزه بايد به موقع تدابير ويژه عملياتي شود و تصميم هاي موثري در اين بخش گرفته شود.