تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱

ساری- ایرنا- مدیر بازرگانی سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت كه برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی حدود 74 تن برنج رقم كیفی ' طارم هاشمی ' این استان به كشور كانادا صادر شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران با 230 هزار هكتار زمین های شالیزاری سالانه حدود یك میلیون تن برنج سفید تولید می كند كه معادل 42 درصد برنج مورد نیاز كشور است.
سلیمان حاتم نژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود كه این مقدار برنج در قالب سه محموله و توسط بخش خصوصی صادر شده است.
وی علت انتخاب گونه طارم هاشمی برای صادرات را علاوه بر فراگیری كشت آن در مازندران، ارزش غذایی و طعم متمایز آن دانست.
بر اساس آمار جهاد كشاورزی حدود 80 درصد برنج تولیدی در مازندران از گونه های كیفی و كم محصول است كه طارم هاشمی بیشترین میزان را تشكیل می دهد.
این مسئول گفت: صدور برنج مازندران به كانادا كه كشوری با استانداردهای خاص غذایی است در عین حال كارایی تبلیغاتی دلالان و سودجویان را در ناسالم جلوه دادن برنج مازندران ناكام می گذارد.
حاتم نژاد لازمه تداوم صادرات و حفظ بازار برنج مازندران را نیازمند برندسازی دانست و افزود: برای برند سازی برنج مازندران، مركز بین المللی تجارت برنج ایران در آمل تاسیس شده است .
فاز نخست مركز تجارت برنج آمل امسال افتتاح و حدود 350 هزار تن از برنج تولیدی استان كه عمدتا محصول شالیزارهای حوزه آبریز رودخانه هراز است به صورت برندینگ وارد بازار شد.
برنج مازندران تا پیش از برندسازی و راهیابی به سبد صادراتی همواره با تخریب افراد سودجویی مواجه بود كه برای رونق دادن واردات برنج خارجی به كشور فعال بودند.
نبود چرخه برند سازی و مركز تجارت برنج در مازندران همچنین سبب مخلوط كردن برنج خارجی با گونه های كیفی برنج مازندران می شد. با توجه به این كه قیمت برنج ارقام پرمحصول داخلی یا انواع وارداتی بین 30 تا 50 درصد كمتر از برنج طارم مازندران است، سودجویان با مخلوط كردن هر كیلوگرم برنج و فروش آن به نام طارم مازندران سود 100 درصدی را برای خودشان تضمین و بدنامی را برای شالیكاران مازندران رقم می زدند.
6990/1654