سنندج - ايرنا - مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان گفت: مردم اين استان سالانه يك هزار و 66 ميليون مترمكعب آب مصرف مي كنند كه سهم بخش كشاورزي از اين مقدار، 82 درصد معادل 850 ميليون مترمكعب است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كامران خرم روز دوشنبه در نشست خبري اظهار داشت: 71 ميليون مترمكعب در بخش صنعت و 144 ميليون مترمكعب نيز در بخش شرب در اين استان مصرف مي شود.
وي به وضعيت بارندگي در استان نيز اشاره كرد و افزود: از ابتداي سال زراعي جاري تاكنون بطور متوسط 47 ميلي متر بارندگي داشتيم كه نسبت به دراز مدت، 86 درصد افزايش نشان مي دهد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان با اشاره به اينكه ميزان بارندگي ها در استان در سال زراعي گذشته نسبت به دراز مدت 15 درصد بيشتر بود، تاكيد كرد: كردستان سال گذشته از لحاظ بارندگي رتبه سوم كشور را كسب كرد.
خرم در ادامه، كل اعتبارات مصوب اين شركت در سال 96 را سه هزار و 460 ميليارد ريال اعلام كرد و يادآور شد: از اين رقم، 2 هزار و 10 ميليارد ريال آن تخصيص يافت.
وي اضافه كرد: اعتبارات كلي مصوب شده اين شركت در سال 97 هم 2 هزار و 600 ميليارد ريال بود كه تاكنون يك هزار و 320 ميليارد ريال آن تخصيص يافته است.
مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان با بيان اينكه سطح آب منابع زيرزميني دشت دهگلان 35 متر افت داشته است، گفت: اين رقم در دشت هاي قروه و چاردولي به ترتيب 22 و 18 متر است.
وي اضافه كرد: با انجام طرح هاي گشت و حفاظت از منابع آب هاي زيرزميني و انسداد چاه هاي غيرمجاز، روند افت سطح آب زيرزميني دشت هاي ممنوعه استان را تا حدودي كاهش داده ايم.
خرم از عدم پذيرش تقاضاي جديد براي استفاده از آب هاي زيرزميني در دشت هاي شرقي استان در بخش كشاورزي خبر داد و افزود: اين در حالي است كه تخصيص هاي محدودي در بخش صنعت داريم.
مديرعامل شركت آب منطقه اي كردستان به بحث تخصيص آب استان نيز اشاره كرد و يادآور شد: سهم كردستان در حوزه آبريز درياچه اروميه ابلاغ شده اما در حوزه هاي سفيدرود و مرزي غرب در حال بررسي و كار كارشناسي است.
به گزارش ايرنا، استان كردستان با مساحت 29 هزار كيلومتر مربع در غرب ايران قرار دارد كه 1،8 درصد از مساحت كل كشور را شامل مي‌ شود.
كردستان، استاني كوهستاني است و اقليم آن متاثر از توده‌هاي هواي گرم و مرطوب مديترانه ‌اي است كه موجب بارندگي‌هايي در بهار و ريزش برف در زمستان ها مي شود كه ميزان بارندگي سالانه اين استان در شرايط عادي اقليمي معادل 455 ميلي متر است.
بيشترين ميزان بارندگي مربوط به شهرهاي مريوان و بانه حدود 800 ميلي‌متر در سال و كمترين ميزان بارندگي در شرق استان حدود 400 ميلي متر و در قسمت مركزي استان يعني سنندج نزديك به 500 ميلي متر در سال است.
از حوضه هاي آبريز اصلي استان كردستان مي توان به خليج فارس و درياي عمان، درياي خزر و درياچه اروميه و حوضه هاي آبريز فرعي نيز به سفيدرود شامل رودخانه هاي تلوار و قزل اوزن، مرزي غرب شامل رودخانه‌هاي سيروان و زاب كوچك، كرخه شامل رودخانه رازآور و درياچه اروميه شامل رودخانه هاي زرينه و سيمينه اشاره كرد.
تعداد دشت هاي استان 9 مورد بوده كه پنج دشت آن در نيمه شرقي، 2 دشت در غرب و 2 دشت ديگر درجنوب استان واقع شده است. دشت هاي قروه، دهگلان و چهاردولي در شرق استان جزو دشت هاي ممنوعه هستند.
از مجموع 33 سد استان، 11 سد در حال بهره برداري،10 سد در دست اجرا و 12 مورد نيز مطالعاتي است.
7355/9102