حمود روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: ارتش سوریه و همپیمانان آن توانستند پس از آزاد سازی مناطق تحت تسلط تروریست ها، هزاران قطعه آثار باستانی را بازگردانند.
وی گفت: آثار كهن غارت شده هم اینك در دمشق نگهداری می شود.
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه با اشاره به بازگشایی موزه دمشق گفت: این موزه كه به دلیل حضور تروریست ها در اطراف دمشق در هفت سال گذشته تعطیل بود، یكشنبه گذشته پس از پاكسازی مناطق آلوده توسط ارتش بازگشایی شد.
حمود افزود: پیام بزرگ بازگشایی این موزه به بدخواهان داخلی و خارجی این است كه دمشق بر تروریسم پیروز شده است.
دولت سوریه برای جلوگیری از غارت یا نابودی آثار باستانی در طول جنگ (حدود) هشت ساله، برخی موزه ها را تعطیل و آثار باستانی را به مناطق امن منتقل كرده است.
حمود بیان كرد: تروریست ها بسیاری از این آثار را در معرض خطر قرار داده و یا از بین برده اند.
وی گفت: برخی از میراث فرهنگی سوریه كه توسط تروریست ها تخریب شده قدمت بیش از یك میلیون سال داشته است.
وی افزود: سوریه بیش از 10 هزار مكان آثار باستانی شناخته شده دارد كه دو برابر این رقم هنوز ناشناخته مانده و كشف نشده است.
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه گفت: تروریست ها آثار باستانی زیادی را از كشور به ویژه در حلب و تدمر به سرقت بردند و در برخی مكانها نیز با حفر تونل در زیر آثار تاریخی، این مكان ها را با مواد منفجره تخریب كردند.
حمود ادامه داد: معبد بیل در تدمر كه قدمت آن به دوره رمانی در قرون اول و دوم میلادی باز می گردد، توسط تروریست ها با خاك یكسان شده است.
وی گفت: این معبد چهار هكتاری به همراه ساختمان آن كه جلوه خاصی داشت و نمونه آن در هیچ كشور عربی وجود نداشت، به دست تروریست ها كاملا نابود شده است.
این مقام سوری افزود: تروریست ها معبد بعل شمین در تدمر كه دارای هشت پل بود و چهار و یا پنج طبقه داشت و قدمت آن به قرن دوم و سوم میلادی می رسید را نیز با خاك یكسان كردند.
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه اظهار كرد: گروه های تروریستی هزاران قطعه آثار باستانی را از موزه های استان ادلب به سرقت برده و تاكنون هیچ كس از وضعیت این اشیاء اطلاعی ندارد.
حمود بیان داشت: گروهك های تكفیری همچنین بیش از 6 هزار قطعه از آثار باستانی موزه الرقه را نیز به سرقت برده اند.
وی ادامه داد: این تروریست ها در موزه حمص نیز 600 قطعه آثار باستانی را از ابتدای آغاز بحران سوریه تاكنون سرقت كردند.
این مقام سوری افزود: تروریست ها همچنین اشیای موزه منطقه بصری الشام در جنوب سوریه كه بخشی از آن هنوز در اشغال این تروریست ها قرار دارد، سرقت كرده اند.
وی تصریح كرد: گروههای تروریستی 22 معبد را در محوطه باستانی دور اوربوس در غرب شهر البوكمال و در كنار رودخانه فرات با خاك یكسان كردند.
مدیركل اداره آثار باستانی سوریه تاكید كرد: این محوطه كه دهها هكتار وسعت داشت و نشانی از فرهنگ های تمام كشورها بود كاملا تخریب شده است.
حمود اظهار كرد: دولت سوریه با سازمان های بین المللی از جمله یونسكو برای بازگرداندن آثار باستانی سرقت شده در حال همكاری است.
وی گفت: دمشق برای بازگرداندن 50 قطعه باستانی به صورت هفتگی با پلیس بین المللی «اینترپل» همكاری دارد.
حمود تصریح كرد: میراث فرهنگی سوریه فقط متعلق به این كشور نیست بلكه میراث جهانی به شمار می رود و دنیا برای پشتیبانی از این میراث باید در كنار ملت سوریه باشد.
این مقام سوری گفت: دمشق دو نامه برای ممنوعیت تجارت آثار باستانی سوریه و عراق به سازمان ملل ارسال كرده است، اما هنوز هیچ كشوری به جز لبنان در این زمینه با ما همكاری نكرده است. تنها لبنان است كه هماهنگی خوبی داشته و دهها قطعه آثار باستانی را به سوریه بازگردانده است.
خاورم**8005**شبس**1613
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸
دمشق- ایرنا- 'محمود حمود' مدیركل اداره آثار باستانی سوریه گفت: 9 هزار اثر باستانی به غارت رفته توسط قاچاقچیان و تروریست ها به كشور بازگردانده شده است.