تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰

تهران – ايرنا – مطالعات جديد محققان دانشكده پزشكي ييل آمريكا نشان مي دهد مصرف نمك يكي از عوامل موثر در پيشرفت بيماري ام اس است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اين مطالعه براي اولين بار نشان مي دهد كه نمك مي تواند اختلالات خود ايمني را تحريك كند.
مولتيپل اسكلروزيس (MS) يك بيماري خود ايمني است كه در آن سيستم ايمني پاسخ غير متعارفي به سيستم عصبي مركزي (CNS ) مي دهد. سيستم عصبي مركزي شامل مغز، نخاع و اعصاب بينايي است.
در بيماري ام اس ، سيستم ايمني به ميلين حمله مي كند. ميلين به غلاف چربي اطراف سلول هاي عصبي گفته مي شود. ميلين آسيب ديده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) مي شود كه نام بيماري نيز از همين واژه گرفته شده است. زماني كه پوشش ميلين يا بافت هاي عصبي آسيب مي بينند، ارسال پيام هاي عصبي مختل مي شود كه عوارض مختلفي دارد.
اين مطالعه نشان مي دهد محيط حاوي نمك منجر به فعالسازي مسير سيگنالينگ beta-catenin/Wnt مي شود كه علاوه بر توسعه بيماري ام اس، سلول هاي T در سيستم ايمني را مختل مي كند و در رشد تومورهاي سرطاني نقش دارد.
اين اولين بار است كه نقش مصرف نمك در بيماري هاي خودايمني نشان داده مي شود و محققان مصرف روزانه حداكثر دو هزار و 300 ميلي گرم نمك را مجاز مي دانند. اين مطالعه نيازمند تحقيق و بررسي بيشتر است.
ام اس پيشرونده مقدماتي، نوع عودكننده – فروكش كننده، ام اس پيشرونده ثانويه و نوع پيشرونده عودكننده اشكال مختلف اين بيماري هستند و در حال حاضر حدود 2.5 ميليون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Immunology منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440