به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از 'یورو نیوز'، كارشناسان این نهاد حقوق بشری با صدور بیانیه ای ضمن محكومیت اقدام سعودی در صدور حكم اعدام برای شش جوان عربستانی، اتهام های وارده به این افراد را تلاش آشكار برای 'جرم انگاری' حقوق اساسی افراد به خصوص در حوزه آزادی بیان و آزادی تجمعات توصیف كردند.
بر اساس این بیانیه محكومان به اعدام عبارتند از : علی النمر (برادر زاده شیخ شهید نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعه عربستان)، داود المرهون، عبد الله الزاهر، مجتبي السویكت، سلمان القریش وعبد الكریم الحواج.
این كارشناسان معتقدند با توجه به اینكه این افراد در زمان دستگیری هنوز به سن قانونی نرسیده بودند، صدور حكم اعدام برای آنها ناقض قوانین بین المللی و همچنین در تعارض آشكار با معاهده حمایت از حقوق كودكان است.
در ادامه این بیانیه آمده، گزارش ها نشان می دهد این افراد مورد شكنجه قرار گرفته و تحت فشار مجبور به اعتراف شدند و در دادگاه نیز از حمایت های قانونی لازم و همچنین حق دادرسی عادلانه محروم بودند.
كارشناسان سازمان ملل همچنین معتقدند بر خلاف ادعاهای مطرح شده مبنی بر اصلاح قوانین در عربستان هنوز برای متهمان 15 تا 18 ساله در این كشور حكم اعدام صادر می شود كه ناقض تمامی قوانین و معاهدات بین المللی است.
عربستان سعودی در اعدام مخالفان خود سابقه ای طولانی دارد، نمونه بارز آن هم محاكمه صوری شیخ نمر باقر النمر روحانی مطرح شیعه عربستانی بود كه در تاریخ 23 مهر 1393 به اتهام انتقاد از حكومت عربستان به اعدام محكوم شد كه دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی عربستان هم این حكم را تائید كردند.
وزارت كشور عربستان در نهایت در دوم ژانویه 2016 (12 دی 1394) از اجرای حكم اعدام باقر النمر به همراه 46 نفر دیگر خبر داد كه این مساله با اعتراض گسترده افكار عمومی در سطح جهان رو به رو شد.
دیده بان حقوق بشر هم چندی پیش با طرح ده پرسش اساسی از عربستان در زمینه حقوق بشر این سوال را از مقامات آل سعود مطرح كرد كه چرا زندانیان این كشور پیش از محاكمه، ماه ها و حتی سال ها در بازداشت نگه داشته می شوند؟ چرا عربستان افرادی را كه از نظر قوانین بین المللی جرمی خطرناك انجام نداده اند را اعدام می كند؟ و چرا انتقاد از ملك سلمان و بن سلمان مساوی با تروریسم محسوب می شود؟
عربستان سعودی در حالی با انتقادات بین المللی در رابطه با اعدام مخالفان و زندانیان سیاسی در این كشور مواجه است كه هنوز نتوانسته از هجمه های جهانی علیه خود پس از قتل جمال خاشقچی رهایی یابد، به همه بحران های حقوق بشری عربستان باید جنگ یمن و قتل هزاران زن و مرد بی گناه را هم افزود.
خاورم*ش.ن*1049
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴
تهران - ایرنا - شورای حقوق بشر سازمان ملل از دولت سعودی خواست اعدام شش زندان سیاسی را در این كشور به دلیل فعالیت در جریان انقلاب های موسوم به بهار عربی در سال 2011 (1390) متوقف كند.