تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶

روزنامه سبحان چاپ شيراز در شماره 4723 يادداشتي با عنوان 'تجرد طولاني را مديريت كنيم' منتشر كرده است.

در اين يادداشت به قلم سارا سپهوند آمده است: در سال هاي اخير روند افزايشي تجرد قطعي در زنان ايراني بيشتر از مردان بوده؛ به طوري كه طي سالهاي 1375 تا 1395 اين شاخص براي مردان حدود دو برابر شده اما براي زنان بيش از سه برابر بوده است.
پديده تجرد طولاني يا قطعي يعني انسان، شرايط مناسب سني براي ازدواج را از دست مي دهد. البته شايد امكان ازدواج داشته باشد، اما ديگر امكان باروري وجود ندارد.
سن تجرد قطعي براي دختران بين 40 تا 50 سالگي يا در واقع سني است كه به خيال برخي قدرت باروري از دست مي رود. اين پديده، در همه شكل خانواده اي ديده مي شود سنتي، مدرن، مرفه، كم درآمد، شهري و روستايي.
ما تجرد طولاني داريم ولي هيچكس نمي تواند بگويد فلان دختر يا فلان پسر چون تا 40 سالگي ازدواج نكرده، قطعا تا هميشه تنها و مجرد مي ماند. حتي اگر ملاك را بر ناباروري افراد بگذاريم، اين روزها با پيشرفت علم و فناوري و بالا رفتن سطح بهداشت و خدمات پزشكي، افراد تا سنين بالا امكان بچه دار شدن دارند. پس مهم است بدانيم اگر تا حوالي 40 سالگي هنوز و همچنان تنهاييم، صرفاً تجردمان طولاني شده و نبايد با اين خيال كه تا ابد مجرد مي مانيم، دچار ترس و نگراني غيرقابل كنترل شويم و دست به كارهاي نسنجيده بزنيم.
مهم است به پديده تجرد طولاني زنان، نگاهي جدي و ريشه اي داشته باشيم. بايد بدانيم كه كشور ما و جامعه مان، اين سالها درحال گذار از سنت به مدرنيته است. به اين معني كه جامعه، به واسطه كم توجهي خودمان به ارزش هاي فرهنگي، ناكارآمدي سنت ها و هجوم سبك زندگي مدرن از طريق رسانه هاي غربي، دچار سردرگمي و بلاتكليفي است و
بسياري از آسيب هاي اجتماعي از جمله بالا رفتن سن ازدواج و تجرد طولاني، از تبعات اين سردرگمي است.
درست است كه تجرد طولاني، هم براي فرد و هم براي جامعه، يك آسيب به حساب مي آيد و هم خود فرد و خانواده اش و هم جامعه، بايد سعي كنند اين معضل را با كمك به تشكيل خانواده حل كنند، اما مهم است اگر به هر دليل، دوران تجردمان طولاني شد، اعتماد به نفسمان را از دست ندهيم.
اولين گام براي مديريت تجرد طولاني، رسيدن به خودآگاهي درباره توانايي ها و داشته هايمان است. اين درست است كه همسري در كار نيست اما تحصيلات بالا و مدرك تحصيلي خوب، موفقيت شغلي و موقعيت خوب اجتماعي، سلامت جسمي و زيبايي ظاهري، استقلال مالي و پس انداز، خانواده و دوستان خوب و روابط مثبت و... امتيازاتي است كه مجردها، از هر كدام بهره مند هستند بايد قدرش را بدانند و با يادآوري اين نكات مثبت به خود، روحيه شان را حفظ كنند.
منبع: روزنامه سبحان
9873 / 2027