به گزارش ايرنا عليرضا نورا روز چهارشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه سيستان و بلوچستان با بيان اينكه ايجاد اشتغال براي جوانان بويژه اشتغال پايدار در مناطق روستايي و عشايري يكي از مهمترين دغدغه هاي مسئولان است اظهار داشت: قانون شرايط ايجاد اشتغال پايدار را براي اين قشر در كمتر از يك سال با 12 هزار ميليارد تومان تسهيلات تلفيقي از صندوق توسعه ملي و منابع اعتباري بانك هاي عامل فراهم كرد.
وي افزود: با توجه به معضل بيكاري بيشترين تسهيلات به ميزان 650 ميليارد تومان معادل 5.41 درصد از كل اعتبارات اين حوزه به سيستان و بلوچستان اختصاص يافت.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان ادامه داد: اين موضوع از سال گذشته ابلاغ شد اما به دليل برخي مشكلات تحقق نيافت به طوري كه اين استان جزو آخرين استانها در جذب تسهيلات اشتغال روستايي بود اما از ارديبهشت امسال با حمايت هاي استاندار به طور جدي دنبال شد.
وي افزود: 482 ميليارد تومان از اين تسهيلات معادل 74.26 درصد در مرحله نخست توسط سه بانك كشاورزي، پست بانك، توسعه تعاون و صندوق كار آفريني اختصاص يافت كه بانك كشاورزي با 50 درصد كل اين اعتبارات بيشترين سهم را به خود اختصاص داد.
نورا با بيان اينكه يكي از مشكلات سيستان و بلوچستان در زمينه جذب تسهيلات موضوع وثيقه بود گفت: تدابير لازم در اين زمينه با دستور استاندار و تشكيل كارگروه هاي متعدد، همكاري و تعامل مطلوب دستگاههاي اجرايي و بانك ها براي رفع مشكلات و جذب تسهيلات بيشتر انديشيده شد كه اين امر توفيقات بسياري را براي استان به دنبال داشت.
وي افزود: سيستان و بلوچستان در چهار ماهه اخير از رتبه 31 كشور از نظر معرفي طرح به بانك ها به رتبه نخست كشور ارتقا يافته است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري سيستان و بلوچستان بيان كرد: بر اساس بررسي هاي انجام شده شرايط حدود 30 هزار نفر در سامانه كارا تاييد شده است و اين تسهيلات در سه بخش خدمات، صنعت و معدن و كشاورزي اعطلا خواهد شد.
وي افزود: تاكنون چهار هزار و 42 طرح با اعتبار 285 ميليارد تومان توسط بانك هاي عامل تصويب شده است.
نورا افزود: سه هزار و 204 طرح با 223 ميليارد تومان موفق به اخذ قرارداد با بانك هاي عامل شده كه از اين تعداد سه هزار و 100 طرح با اعتبار213 ميليارد تومان با اشتغال پنج هزار و 173 نفر موفق به دريافت اين تسهيلات شده اند.
وي بيان كرد: هم اينك سيستان و بلوچستان در پرداخت تسهيلات اشتغال پايدار روستايي و عشايري بعد از استانهاي كرمانشاه و خراسان رضوي رتبه سوم كشوري را به خود اختصاص داده است.
معاون استاندار سيستان و بلوچستان تاكيد كرد: همچنين اين استان رتبه پنجم كشوري را در طرح هاي مصوب در بانك ها كسب كرده است.
وي ادامه داد: سهم استان هاي مرزي كشور از اين تسهيلات پرداختي 45 درصد است كه بيش از 50 درصد اين تسهيلات پرداخت شده مربوط به چهار استان كرمانشاه، سيستان و بلوچستان، خراسان رضوي و آذربايجان غربي است.
نورا گفت: بيشترين تسهيلات پرداخت شده سيستان و بلوچستان در بخش هاي صنايع معدني كوچك، حمل و نقل، صنايع گوشت و صنعت نساجي بوده است.
وي سرمايه انساني را مهمترين ظرفيت سيستان و بلوچستان عنوان كرد و افزود: برنامه ها تا جذب كامل تسهيلات يعني 650 ميليارد تومان ادامه دارد تا شاهد رونق اشتغال در جوان ترين استان كشور باشيم.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري سيستان و بلوچستان گفت: برنامه ريزي ها در استان براي جذب 800 ميليارد تومان تسهيلات در حوزه طرح هاي اشتغالزايي روستايي است كه در صورت تحقق اين امر، زمينه اشتغال افزون بر 35 هزار نفر در اين منطقه فراهم مي شود.
مدير كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست اظهار داشت: 75 درصد متقاضيان استفاده از تسهيلات اشتغال پايدار مناطق روستايي و عشايري اين استان را زنان و 25 درصد را مردان تشكيل مي دهند.
مهرداد جهانديده با بيان اينكه تسهيلات اين حوزه در چارچوب مزيت هاي هر منطقه ارائه مي شود افزود: 58 درصد تسهيلات تاييد شده و معرفي شده به بانك هاي سيستان و بلوچستان به بخش صنعت، 22 درصد به بخش خدمات و 20 درصد به بخش كشاورزي اختصاص دارد.
وي با بيان اينكه نرخ سود تسهيلات اشتغال روستايي با توجه به مناطق روستايي، مرزي و عشايري متفاوت و از چهار تا 6 درصد است بيان كرد: تسهيلات در قالب طرح هاي توسعه اي، جديد و سرمايه در گردش ارائه مي شود كه از طرح هاي تاييد شده سيستان و بلوچستان توسط بانكها 75 درصد به طرح هاي جديد، 12 درصد به طرح هاي توسعه اي و يك درصد به سرمايه در گردش اختصاص دارد.
به گزارش ايرنا بر اساس سرشماري نفوس و مسكن سال 95 جمعيت سيستان و بلوچستان با 19 شهرستان به 2 ميليون و 775 هزار و 14 نفر شامل 704 هزار و 888 خانوار گزارش شده است كه بيش از 51 درصد جمعيت يعني يك ميليون و 427 هزار و 332 نفر آنان ساكن نقاط روستايي استان هستند.
7316**3213
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۸
زاهدان - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري سيستان و بلوچستان گفت: ميزان طرح هاي مصوب و پرداخت تسهيلات اشتغالزايي پايدار روستايي اين استان با هماهنگي هاي لازم و حمايت استاندار از رتبه آخر به سوم ارتقا يافت.