گنبدكاووس - ایرنا - استاد دانشگاه پیام نور گنبد گفت: الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت به عنوان یك سند بومی و مبتنی بر مبانی و ارزش های جامعه ایران و تدبیر سرنوشت ساز رهبر معظم انقلاب، برای ایجاد تحول در فرهنگ و اقتصاد آینده ایران است.

علی خسروی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: الگوی مورد نظر رهبر معظم انقلاب، الگویی جامع از مناظر مختلف و انسان شناختی بوده و هدف نهایی آن رسیدن به تعالی معنوی همراه با رفاه اجتماعی و اقتصادی است.
وی بیان كرد: در این الگو باید به ارزش های اسلامی، اجتماعی و فرهنگی از نگاه جامعه شناختی و اصول عقلی و نقلی نگریسته شده و همه مبانی اقتصادی و سیاسی و تعاملات نیز با دین شناخته و تبیین شود.
این استاد دانشگاه افزود: رهبر معظم انقلاب در ابعاد مختلف این الگو را كالبد شكافی كرده و مورد نقادی و محور بندی قرار داده اند و چنانچه از همه ظرفیت‌ های نخبگان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استفاده شود می توان آن را به طور تجربی با دیدن شكاف ها و چالش های پیش رو تبیین و بررسی كرد.
خسروی ادامه داد: اجرای این الگو جان تازه ای به نگاه های منطقه ای و بین المللی خواهد داد كه می تواند رقیب جدی برای الگوهای لیبرالیستی و سایر الگو های تك بعدی انسان غربی باشد.
وی گفت: یكی از ویژگی های این الگو آن است كه تحریم های ظالمانه دشمنان به طور دقیق مورد موشكافی قرار گرفته و راهكارهای منطقی برای مقابله با آن اندیشیده شده است.
خسروی گفت: ایران به دلیل تهاجم گسترده و مداوم فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دشمنان در سال های اخیر، نیازمند الگوی هدفمند برای آینده است تا با استفاده از آن، مسیر حركت به سمت توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظامی را با شتاب بیشتر طی كند.
در پی تدوین سند پایه الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت كه در آن مهمترین نیازهای كشور برای توسعه و افق مطلوب جامعه اسلامی ایران ترسیم شده، مقام معظم رهبری مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را موظف كردند با مشورت مراجع مورد نظر در ابلاغیه مربوط به این سند، نظرات و پیشنهادهای تكمیلی را به طور دقیق بررسی و بهره‌ برداری كند و نسخه‌ی ارتقا یافته الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را حداكثر ظرف 2 سال آینده ارائه كنند به ‌طوری‌ كه از ابتدای قرن پانزده شمسی اجرای این الگو با شتابی مطلوب آغاز شود.
در این سند بنیادین كه بیست و دوم مهرماه امسال توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، تحول برای 50 سال آینده پس از مبانی خدا شناسی، جهان شناسی و جامعه شناسی، آرمان‌های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، به عنوان ارزش‌های بنیادین فرا زمانی و فرا مكانی جهت‌دهنده پیشرفت مطرح گردید.
بر این اساس تا سال 1444 هجری شمسی ایران به پیشتازی در تولید علوم انسانی اسلامی و فرهنگ متعالی در سطح بین‌المللی مبدل و در میان پنج كشور پیشرفته جهان در تولید اندیشه، علم و فناوری جای گرفته و از اقتصادی دانش‌بنیان، خوداتكا و مبتنی بر عقلانیت و معنویت اسلامی برخوردار و یكی از 10 اقتصاد بزرگ دنیا خواهد شد.
3042/1860