شهركرد- ایرنا- دنیای قهرمانی در ورزش، جهان ركوردها و ثبت ثانیه هاست و امروز كشورهایی در ورزش قهرمانی صاحب مدال می شوند كه یك برنامه مدون بلند مدت برای توسعه ورزشهای مدال آور داشته باشند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط مطلوب آب و هوایی و ارتفاع دو هزار متری از سطح دریا، می تواند یكی از مهمترین مناطق قهرمانی پروری در ایران باشد.
در یكی دو دهه اخیر ورزشكارانی از چهارمحال و بختیاری بروز و ظهور كردند كه بدون هیچ حامی مالی موفق به پشت سرگذاشتن قهرمانهای ملی شدند كه از حمایت های ساختاری و مالی بی دریغ نبودند.
شاید اگر قهرمانان ناشناخته چهارمحال و بختیاری نیز به صورت ویژه مورد حامی مالی و اسپانسرینگ باشگاهی قرار می گرفتند چه بسا نام آنها از بسیاری از مدال آوران ایرانی نیز فراتر می رفت.
در ورزش بانوان نیز چهارمحال و بختیاری استعدادهای دارد كه گاهی آنها نخست مدال های ایران را نیز به ارمغان آورده اند.
'افسانه شیخی ' نخستین بانوی چهارمحال و بختیاری بود كه توانست مدال برنز بازی های آسیایی دوحه را از آن خود كند.
شیخی در مرحله‌ی نیمه نهایی مقابل اوگنیا كاریموا از ازبكستان شكست خورد و به كسب نشان برنز قناعت كرد.
اگر چه افسانه شیخی در وقت قانونی به تساوی صفر بر صفر رسیده بود و در راند طلایی با حساب یك بر صفر مسابقه را واگذار كرد اما اگر داوری درستی صورت می گرفت می توانست به بالاتر از مدال برنز نیز دست یابد و نكته جالب‌تر این كه حریف ازبكستانی شیخی بدون انجام هیچ مسابقه‌ای به این مرحله رسیده بود.
'زهرا كیانی ' دومین بانوی چهارمحال و بختیاری بود كه در ورزش ایران تاریخ ساز شد و توانست در رقابت های 2018 جاكارتا صاحب مدال نقره شود.
زهرا كیانی با كسب مدال نقره بازی های آسیایی جاكارتا به نخستین بانوی تالوكار ایران تبدیل شد كه در این رویداد مهم به مدال دست می یابد.
دختر شایسته ووشوی ایران در فرم «جین شو» با امتیاز 9،70 در رتبه دوم ایستاده بود، امروز در «چیانگ شو» به اجرای فرم پرداخت و با عملكردی ایده آل به امتیاز 9،71 رسید.
'فاطمه نیكبخت ' بانوی ورزشكار چهارمحال و بختیاری نیز نخستین مدال آور ایران در رشته كشتی كلاسیك بود كه به عضویت تیم ملی نیز درآمد.
نیكبخت در نخستین تورنمنت بین‌المللی كشتی كلاسیك بانوان كه با حضور ورزشكاران زن 10 كشور ایران، ارمنستان، سوریه، گرجستان، مصر، عراق، قرقیزستان، لبنان، اوكراین و ایتالیا در سالن امیل لحود شهر بیروت لبنان برگزار شد موفق به كسب نخستین طلای ایران در این رشته روزشی شد.
'مریم حسینی هفشجانی ' نیز به عنوان مربی تیم ملی كشتی كلاسیك ایران از چهارمحال و بختیاری در این رقابت ها حضور داشت.
در رشته فوتبال نیز ' غزاله بنی طالبی' ورزشكار جوان چهارمحال و بختیاری به عنوان عضو ثابت تیم ملی برای مسابقات بین المللی انتخاب شد كه درخشش خوبی از خود به نمایش گذاشت.
در مسابقات ووشو قهرمانی بانوان بزرگسال كشور نیز كه آبانماه امسال به میزبانی آذربایجان شرقی در دو رشته تالو و ساندا برگزار شد، آرزو سلیمی در وزن 52 كیلو و زهرا شكوهی در وزن 48 كیلو به مدال طلا دست یافتند.
در رشته والیبال نشسته ' طیبه جعفری ' و ' نسرین فرهادی ' دو ملی پوش ایران سه در دوره بازی های پاراالمیپك و پاراآسیایی حضور داشتند و موفق به كسب نایب قهرمانی در دوره های مختلف شدند.
نسرین فرهادی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا یادآور شد:استان چهارمحال و بختیاری در بخش بانوان استعدادهای بزرگی دارد.
به گفته وی، با طرح استعدادیابی در سطح مدارس و آموزشگاه می توان در آینده ورزشكاران قهرمان استان را به جهان معرفی كرد.
مدیركل ورزش و جوانان چهارمحال وبختیاری نیز می گوید: ورزش بانوان این استان روند رو به رشدی دارد و پتانسیل ورزش بانوان با مدال های بین المللی و كشوری كه تاكنون بدست آمده اثبات شده است.
حمید كریمی افزود: ورزش به عنوان یكی از 9 مولفه اثر گذار در اقتصاد و پیشرفت جهان است و یكی از مقولات مهم در توسعه یافتگی كشورها محسوب می شود و ورزش در بین بانوان علاوه بر تقویت سلامتی باعث شادابی نیز می شود.
وی گفت:با وجود كمبود امكانات و زیر ساخت ها،ورزش بانوان چهارمحال و بختیاری به موفقیت های مطلوبی دست یافته است.
اكنون چهارمحال وبختیاری در برخی رشته ها از جمله ووشو، جودو، كشتی، فوتبال، دوومیدانی، تیراندازی، ورزش روستایی و بومی و محلی وكاراته دارای زیرساخت ها مناسب برای برگزاری اردوها، دانش افزایی و مسابقات منطقه ای است كه باید از این ظرفیت استفاده كرد.
رئیس گروه ورزش بانوان اداره كل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در یك سال اخیر بانوان ورزشكار استان رقابت‌های مختلف موفق به 647 مدال انفرادی و تیمی شدند.
سوسن تمدن افزود: در این مدت 60 بانوی ورزشكار استان به اردوهای تیم ملی دعوت شد كه از این تعداد 20 ورزشكار پیراهن تیم ملی را بر تن كردند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای 39هزار ورزشكار سازماندهی و بیمه شده است كه بخشی از ورزشكاران استان را بانوان تشكیل می دهند.
ورزش بانوان در چهارمحال و بختیاری حركت روبه رشدی را دارد و برخی از ورزشكاران این استان پس از ملی پوش شدن به تیم های باشگاهی سایر استانها پیوسته اند.
گزارش از محمود رئیسی
2097