دكتر حسن جان فدا روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به آغاز فصل سرما و افزايش استفاده از وسايل گرمازا ، افزود: بيتوجهي به استانداردهاي لازم و رعايت نكردن اصول ايمني در استفاده از وسايل گازسوز منجر به مرگومير ناشي از گازگرفتگي ميشود.
وي نسبت به افزايش سالانه تلفات ناشي از مسموميت با گاز منو كسيد كربن در استان يزد هشدار داد و اظهار داشت: افراد بايد از روي آوردن به رفتارهاي پرخطرآفرين در استفاده از وسايل گازسوز خودداري كنند.
جان فدا افزود: شنيده شد در برخي آپارتمان ها محلي براي لوله بخاري تعبيه نشده و ساكنان واحدها به دليل اينكه تهيه يا تعمير پكيج براي آنها هزينه بر است، به استفاده از بخاري گازسوز روي آورده اند.
وي در اين ارتباط توضيح داد: متاسفانه آنها لوله خروجي بخاري را به داخل ظرف آب قرار مي دهند كه اين كار بسيار خطرناك و منجر به مرگومير ميشود و افراد بايد جدا از اين روش خودداري كنند.
اين كارشناس اظهار داشت: برخي شهروندان نسبت به استفاده از شيلنگ براي انتقال گاز خانگي از يك فضا به فضاي ديگر استفاده ميكنند كه علاوه بر نشتي گاز، منجر به انفجار ميشود.
به گفته جان فدا، شهروندان در استفاده از وسايل گازسوز بايد نسبت به برخي نكات ايمني آگاهي داشته باشند تا خود و خانوادهشان در ايمن باشند.
** نكات ايمني براي نصب وسايل گازسوز و دودكش
مدير گروه مديريت كاهش خطر در حوادث ، بلايا و پدافند غيرعامل دانشگاه علوم پزشكي يزد از مردم خواست، از نصب آبگرمكن و بخاري گازي در اتاقي كه در آن هوا جريان ندارد خودداري شود.
وي در اين ارتباط توضيح داد: اين امر باعث كمبود اكسيژن و سبب خفگي خواهد شد و مردم از نصب دودكش با پيچوخمهاي زياد و استفاده از زانويي زياد پرهيز كنند.
جان فدا ادامه داد: ممنوع بودن نصب هرگونه وسيله گازسوز در حمام و اطمينان از باز بودن مسير دودكش ها و نصب كلاهك استاندارد در پشتبام ازجمله اقدامات براي پيشگيري از گازگرفتگي است.
وي افزود: توجه به داغ بودن دودكش پس از روشن كردن وسيله گرمايشي به اطمينان از تخليه گاز كمك ميكند، سرد بودن لولههاي بخاري علامت كاركرد ناصحيح بخاري و خطرناك است.
جان فدا اظهار داشت: انتهاي تمام دودكشها بايد حداقل يك متر از سطح بام ساختمان فاصله داشته باشد و كلاهك مخصوص داشته اشد، درصورتيكه شعله آتش آبي نباشد بايد آن را جدي گرفت زيرا اين نقص ناشي از نرسيدن هواي كافي به بخاري است و احتمال خفگي وجود دارد.
منو كسيد كرين گازي است در اثر سوخت ناقص نفت، گاز، بنزين، گازوئيل و زغال چوب حاصل مي شو، چون بي رنگ، بي بو، بي مزه و غيرمحرك است مسموميت با آن به راحتي اتفاق مي افتد.
منو كسيدكربن در خون با هموگلوبين تركيب پايداري تشكيل داده و در نتيجه رساندن اكسيژن بافت هاي بدن را كاهش مي دهد، و در صورت مسموميت شديد پس از بروز تشنج، باعث مرگ فرد مسموم ميشود.
2088/ 2047/
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
يزد - ايرنا - مدير گروه مديريت كاهش خطر در حوادث، بلايا و پدافند غيرعامل دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: مسموميت با گاز منو كسيد كربن يكي از شايعترين علت مسموميتها خصوصاً در نيمه دوم سال است كه با رعايت نكات ايمني ميتوان از آن پيشگيري كرد.