دوحه – ايرنا - 'مولود چاووش‌اوغلو'، وزير امور خارجه تركيه كه به براي انجام چند ديدار رسمي به دوحه سفر كرده است در ديدار با 'محمد بن عبدالرحمن آل ثاني ' معاون نخست وزير و وزير امور خارجه قطر ، گفت : ديدگاههاي دو كشور در خصوص مسايل منطقه يكسان است .

به گزارش پنجشنبه شب ايرنا، تلويزيون دولتي قطر به نقل از وزير خارجه تركيه افزود : با همتاي قطري در خصوص روابط دو جانبه كه به سطح ممتازي رسيده است گفت وگو كردم . ديدگاههاي ما مطابق با هم است چرا كه هدف دو كشور تضمين ثبات ، امنيت و صلح در منطقه است .
چاووش اوغلو اظهار داشت :خوشحالم كه قطر براي دستيابي به خودكفايي در زمينه هاي مختلف اقتصاد خود را تنوع بخشيده است. خدا را شكر، روابط دو كشور در تمام زمينه ها عالي است.
اين گزارش مي افزايد : وزير خارجه قطر هم در بعد از اين ديدار اظهار داشت : تحولات منطقه مستلزم حفظ و تعميق بيشتر روابط ريشه‌دار بين دو كشور دوست است. ادامه همكاري ما براي از بين بردن خطرات سياسي، اقتصادي و امنيتي در خاورميانه مهم است. پشتيباني ما از آنكارا براي مبارزه با تروريسم و حل مسالمت‌آميز اختلافات سياسي ادامه خواهد داشت.
پيشتر خبرگزاري آناتولي اعلام كرد كه وزير امور خارجه تركيه به منظور تدارك چهارمين نشست كميته عالي همكاري هاي راهبردي راهي قطر شده است .
روابط تركيه و قطر پس از بحران خليج فارس و قطع رابطه عربستان، امارات، بحرين و مصر با دوحه، وارد مرحله جديدي شد.
كشورهاي عربستان، امارات، بحرين و مصر از 5 ژوئن 2017 ( 15 خرداد 96) با متهم كردن دوحه به حمايت از تروريسم كليه روابط خود با اين كشور را قطع كردند و مرزهاي زميني، دريايي و هوايي با قطر را هم بستند.
كشورهاي تحريم كننده 13 شرط از جمله بسته شدن پايگاه نظامي تركيه در قطر، توقف همكاري نظامي آنكارا با دوحه را براي از سرگيري روابط با قطر تعيين كردند، شروطي كه مقام هاي قطري تاكنون تن به پذيرش آن نداده اند.
دو كشور در سال 2014 براي ايجاد پايگاه نظامي تركيه در قطر به توافق رسيدند و تركيه در حال حاضر نزديك به 5 هزار نيروي نظامي در اين پايگاه دارد.
به دنبال بروز بحران اقتصادي اخير در تركيه و كاهش ارزش واحد پول اين كشور (لير) در مقابل دلار ، 'شيخ تميم بن حمد آل ثاني ' امير قطر 24 مرداد ماه گذشته براي حمايت از اين كشور به آنكارا رفت .
در جريان اين سفر ، ' لولوه الخاطر ' سخنگوي وزارت خارجه قطر از سرمايه گذاري 15 ميليارد دلاري دوحه در تركيه به منظور حمايت از اقتصاد اين كشور خبر داد و گفت :اين سرمايه گذاري به صورت بسته اي از پروژه هاي اقتصادي، سرمايه گذاري و سپرده خواهد بود
حجم مبادلات اقتصادي دو كشور در پايان سال 2017 ميادي به 1.3 ميليارد دلار رسيد و پيش بيني مي شود اين ميزان در پايان سال جاري ميلادي به 2 ميليارد دلار برسد.
خاورم**1508