بجنورد- ایرنا- سرپرست گروه باستان شناسی آلمانی در منطقه ریوی خراسان شمالی گفت: بر اساس توافقات انجام گرفته، بنیاد علمی و پژوهشی این كشور به مدت 6 سال از كاوش ها و مطالعات باستان شناسی در این تپه تاریخی حمایت مالی می كند.

به گزارش روز یكشنبه روابط عمومی این اداره كل، دكتر یودیت تومالسكی با اشاره به ظرفیت های علمی همكاری ایران و آلمان اظهار داشت: بنیاد علمی و پژوهشی آلمان « DFG » نسبت به حمایت از كاوش ها و مطالعات در تپه باستانی ریوی تمایل خوبی نشان داده است.
وی با اینكه كاوش در تپه باستانی ریوی به عنوان پروژه مشترك با همكاری آلمان انجام می شود، افزود: این منطقه زیستگاهی بزرگ مربوط به دوره آهن است و بقایایی از دوره ساسانیان و هخامنشیان نیز یافت شده است كه این دست نمونه ها را تنها در پاسارگاد و تخت جمشید داریم و از این جهت ریوی برای باستان شناسی ایران بسیار مهم است.
وی با بیان اینكه در كاوش های باستان شناسی این تپه، مرحله به مرحله پیش می رویم گفت: فصل ششم كاوش به پایان رسیده است و به آینده روشن مطالعات و كاوش ها در منطقه تاریخی ریوی به جهت ویژگی های منحصر به فردی كه دارد امیدوار هستیم.
سرپرست گروه باستان شناسی آلمانی در منطقه ریوی خراسان شمالی گفت: كشفیات در منطقه تاریخی ریوی خراسان شمالی برای اولین بار در شمال شرق ایران به وقوع پیوسته است و تاكنون هیچ اثری از دوره هخامنشی در شمال شرق ایران كشف نشده است.
پژوهش های باستان شناسی محوطه تاریخی ریوی به صورت مشترك بین اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی و موسسه باستان شناسی آلمان از چند سال گذشته آغاز شده است.
شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان در 45 كیلومتری غرب بجنورد واقع شده است و تپه ریوی در پنج كیلومتری غرب آشخانه در اطراف روستای نجف شهرستان مانه و سملقان قرار دارد.
این شهرستان 250 اثر تاریخی و 98 اثر ثبت در فهرست آثار ملی دارد كه بنای سنگی اسپاخو، بنای سنگی زرد و تپه ریوی از جمله این آثار است.
3007/ 6042