ساري - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران با بيان اينكه شيوع آفت مگس ميوه مديترانه اي با اقدامات بموقع در باغات تجاري مركبات استان مهار شده است، گفت: البته باغداران خرد كه نسبت به انجام توصيه هاي پيشگيري و مبارزه بي توجهي كردند ،اندكي خسارت ديدند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سازمان جهاد كشاورزي مازندران 2هفته پيش خطاب به كشاورزان درباره گسترش شيوع آفت مگس مديترانه اي هشدار داده بود و اعلام كرد كه سطح رديابي اين مگس به حدود 54 هزار هكتار از باغ هاي مركبات استان رسيده است.
مگس مديترانه اي در درون ميوه هاي در حال رسيدن تخم ريزي مي كند و لارو آن با تغذيه از گوشت ميوه سبب پوسيدگي و ريزش شديد محصول مي شود.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت كه بررسي ها نشان مي دهد كه خسارت اين آفات به باغ هاي تجاري و وسيع مركبات به صفر رسيده و ردي از پرواز اين مگس ديده نمي شود.
عبدالرحمان زاغي با بيان اينكه اقدامات به موقع باغداران سبب شد تا سطح آلودگي اين آفت از پنج هزار هكتار از باغ هاي استان فراتر نرود، افزود: بيشتر باغداران با گرفتن مشاوره از كارشناسان باغباني، مبارزه غير شيميايي را با نصب كارت هاي زرد چسبنده و تله ها با استفاده از مايع سراتراپ و فرمون هاي جلب كننده انجام دادند.
وي با بيان اينكه بيش از 60 هكتار از باغات استان مجهز به تله هاي جلب كننده فرموني و مايع سراترپ به منظور شكار انبوه اين آفت است، ادامه داد: انجام طعمه پاشي از طريق پروتئين هيدروليزات مسموم شده با حشره كش مالاتيون در زمان هاي مناسب نيز سبب شد تا اين آفت در باغات مركبات مهار شود.
مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي مازندران از باغداران خواست تا هرچه سريع تر نسبت به برداشت ميوه‌هاي رسيده موجود در سر درخت اقدام كنند.
زاغي گفت: باغداران ميوه هاي فاسد را از پاي درختان جمع آوري و در عمق 40 تا 50 سانتي متري زمين دفن كنند.
مگس ميوه مديترانه اي از آفات مخرب است كه نسبت به ساير گونه هاي مگس ميوه داراي دامنه ميزباني وسيعي است و مي تواند بيشترين خسارت را به بار بياورد.
هلو ، خرمالو ، انجير ، سيب زرد ، آلو و گلابي و مركبات از جمله ميزبان هاي اين آفت هستند.
حشره مگس ميوه به طور معمول تا 2 ماه زنده مي‌ ماند، اما اگر شرايط مساعد باشد تا 6 ماه هم امكان زنده بودن آنها وجود دارد.
وجود ميزبان از جمله ميوه رسيده در سر درخت يا پوسيده در پاي درخت بهترين شرايط براي فعاليت آفت مگس ميوه است.
مهم ترين ميوه باغ هاي مركبات مازندران را انواع نارنگي و پرتقال تشكيل مي دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و يا ديررس برداشت شده و روانه بازار مي شود.
انشو، پيج، كلمانتين، يافا و يونسي از انواغ نارنگي هاي است كه برداشت نوع زودرس آنها از اواخر شهريور ماه امسال آغاز شد و هم اكنون نيز زمان برداشت رقم ديررس آغاز شده است.
برداشت گونه هاي مختلف پرتقال در مازندران نيز آغاز شد و در صورت مساعد بودن شرايط آب و هوائي تا اواخر ماه دي ادامه مي يابد.
مازندران 160 هزار هكتار باغ انواع ميوه دارد كه 110 هزار هكتار آن از انواع مركبات بويژه پرتقال است و سالانه حدود 2 و نيم ميليون تن محصول از اين باغ ها برداشت مي شود.
6990/1899