احسن علوي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: تمركز گرايي در تصميم ها از بخش هايي است كه در زمان حاضر تصميم گيران كشور را با مشكل مواجه كرده بطوريكه استانداران و مديران استاني و منطقه اي مجبورند براي انجام امور حوزه مديريت خود بايد منظر ارائه نظر كارشناسان مركز باشند.
وي افزود: اين مساله باعث اخلال در هزينه و زمان منابع كشور مي شود كه بطوريكه يك مديركل براي كاري منطقه اي به تهران مراجعه مي كند كه اگر به استانداران يا استان ها تفويض اختيار مي شد كار به راحتي در حوزه مديريتي منطقه اي انجام مي گرفت.
نايب رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه تمركزگرايي يك اشكال كاملا اساسي بخصوص در بخش اقتصادي است، تاكيد كرد: اگر در بخش اقتصادي سياستگذاري هاي غير استراتژيك و غير مهم به استان ها واگذار شود مديريت آنها مي تواند با استفاده از ذخاير و منابع هر منطقه استان ها را به سمت توسعه پيشرفت هدايت كنند.
وي يادآور شد: با توجه به اينكه مقام هاي استاني هنگام تمركز گرايي براي شكوفا كردن ظرفيت هاي استان خود قدرت مانور كمتري دارند و بايد براي يك كار قانوني در مركز دوندگي هاي مختلفي انجام دهند و در اين بين بروز برخي موانع باعث مي شود كه مقداري نگاه ناعدالتي در بين مردم اين مناطق ايجاد شود.
علوي گفت: اين مسايل باعث مي شود كه توسعه متوازن در كشور ايجاد نشود و آناتومي توسعه كشور بخاطر تمركر قانون در مركز، تعدد قانون و اعتماد كم به مديريت محلي دچار بهم ريختگي شود.
وي اضافه كرد: از اين رو آنچه كه از ابلاغ سند اسلامي ايراني پيشرفت از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي به ويژه در بند 34 دنبال مي شود ايجاد فضاي رقابتي در جامعه است تا با ايجاد فضاي باز بيش از گذشته مديريت محلي با قدرت مانور بيشتري حركت كند.
به گزارش ايرنا، متن كامل سند الگوي پايه اسلامي ايراني پيشرفت كه در پنج بخش تدوين شده كه در آن اهم مباني و آرمانهاي پيشرفت و اُفق مطلوب كشور در پنج دهه آينده ترسيم و تدابير مؤثر براي دستيابي به آن طراحي شده است.
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي يكشنبه 22 مهر دستگاهها، مراكز علمي، نخبگان و صاحب نظران را به بررسي عميق ابعاد مختلف سند تدوينشده و ارائه نظرات مشورتي جهت تكميل و ارتقاي اين سند بالادستي فراخواندند.
الگوي پايه، چارچوب الگوي اسلامي ايراني پيشرفت و معرف سير كلي تحولات مطلوب ايران در عرصه فكر، علم، معنويت و زندگي بسوي تمدن نوين اسلامي ايراني در نيمقرن آينده است.
اين الگو با مشاركت گسترده متفكران و صاحبنظران ايراني و بر اساس جهانبيني و اصول اسلامي و ارزشهاي انقلاب اسلامي و با توجه به مقتضيات اجتماعي و اقليمي و ميراث فرهنگي ايران، بر طبق روشهاي علمي و با استفاده از دستاوردهاي بشري و مطالعه آينده پژوهانه تحولات جهاني طراحي شده و شامل مباني، آرمانها، رسالت، افق و تدابير است.
3034/9102
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۱
سنندج - ايرنا - نماينده مردم شهرستان هاي سنندج، كامياران و ديواندره در مجلس شوراي اسلامي گفت: سند الگوي پايه اسلامي ايراني به عنوان سندي بالادستي توجه خود را به سمت حذف نگاه هاي ناعدالتي معطوف كرده و در بطن به مساله توازن و توسعه منطقه اي تاكيد دارد.