پكن- ایرنا- خبرگزاری رسمی چین در مطلبی تحلیلی نوشت تحریم نفتی كه آمریكا برای فشار فزاینده بر اقتصاد ایران اعمال كرده است، با مخالفت های خارجی زیادی روبرو شده است.

به گزارش ایرنا شینهوا روز دوشنبه نوشت: ایران یك كشور بزرگ با منابع غنی انرژی و از صادر كنندگان بزرگ نفت است و این فشارها می تواند نه برای ایران، بلكه برای كشورهای دیگر خسارت بار باشد.
خبرگزاری رسمی چین ادامه داده است مسئولان ارشد ایران از جمله رهبر انقلاب اسلامی این تحریم ها را كه از امروز پنجم نوامبر به اجرا گذاشته می شود، محكوم و آن را تلاشی از طرف آمریكا برای براندازی توصیف كرده اند.
گزارش ادامه می دهد اگرچه آمریكا ادعا كرده بود همه كشورهای خریدار نفت ایران را مجبور به تحریم نفت می كند اما اكنون خود مجبور شده است تحت فشارهای جهانی 8 كشور را از این تحریم ها معاف كند.
شینهوا اضافه می كند از دیدگاه كارشناسی بعید به نظر می رسد كه آمریكا در تحریم های ایران موفقیتی بدست آورد و بتواند تهران را به انزوا بكشاند كما اینكه برخی كارشناسان هم معتقدند وضعیت ایران بتدریج بهتر هم خواهد شد.
شینهوا شرایط دور جدید تحریم ها را با گذشته متفاوت دانسته و آورده است این تحریم ها با توجه به توافق جامعه جهانی با ایران در مورد برجام، با اجماع جهانی همراه نیست.
در ادامه این گزارش آمده است: با توجه به اینكه توافق هسته ای كه به امضای قدرت های بزرگ دنیا رسیده توسط آمریكا نقض شده است واشنگتن در برگرداندن تحریم ها نمی تواند همراهی جهانی را كسب كند.
خبرگزاری چین تاكید كرده است همه فكر می كردند وقتی تحریم ها آغاز شود چه اتفاقات بزرگی رخ می دهد اما وقتی شرایط مانند قبل ادامه پیدا كرد، آن جو روانی شكسته می شود و ایران نیز برنامه های اقتصادی و تجاری خود را ادامه می دهد.
شینهوا نوشته است اتحادیه اروپا همچنان از برجام حمایت می كند و ایران نیز به دنبال جلب حمایت های بیشتر مالی و بانكی كشورهای اروپایی است و برای همین آنها متعهد شده اند منافع ایران در این توافق مورد حراست قرار گیرد.
خبرگزاری چین از قول 'فدریكا موگرینی' رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا آورده است این اتحادیه به دنبال اجرایی كردن سامانه مستقل مالی است تا تجارت با ایران ادامه پیدا كند و دیگر كشورها هم بتوانند به آن ملحق شوند.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا درحالی 18 اردیبهشت خروج آمریكا از برجام را اعلام كرد اما بلافاصله دیگر كشورهای امضا كننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محكوم كردن خروج این كشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاكید كردند كه به برجام پایبند مانده و از تجارت شركت‌هایشان با ایران حمایت می كنند.
ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم‌های یك جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال جنگ روانی، القای انزوای ایران است، كه تجربه ماه‌های اخیر و همراهی نكردن جهان با آمریكا نشان داد كه هیچگاه به این هدف خود دست نخواهد یافت.
تحریم هایی كه آمریكا یك جانبه علیه ملت ایران اعلام می‌كند، از مدت‌ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نكرده تا جاییكه ترامپ مجبور شد از برخی از آنها عقب‌نشینی كند در این مورد می توان به اظهارات رئیس جمهوری ، وزیر امور خارجه و رئیس بانك مركزی ایران اشاره كرد حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران تاكید كرده است هیچ تحریمی نیست كه آمریكا بخواهد بعدا انجام دهد. بعضی از افرادی كه در آمریكا به دنبال تحریم ایران بودند بیش فعال بودند؛ بنابراین هیچ چیز جدید برای نوامبر (۱۳ آبان ماه) وجود ندارد و این یك موضوع كاملا تبلیغی و روانی است.
‌محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز هفته جاری درحاشیه نشست سه جانبه وزرای امورخارجه ایران، تركیه و جمهوری آذربایجان در استانبول گفت: آمریكایی‌ها با تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران به هدف پیش بینی شده خود نرسیدند.
عبدالناصر همتی رییس بانك مركزی نیزبا اشاره به عقب نشینی دولت آمریكا از ادعای خود برای به صفررساندن فروش نفت ایران، خاطرنشان كرد: دولت آمریكا هر كاری كه می خواست، انجام داد و بعد از چهارم نوامبر اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
كارشناسان و ناظران منطقه‌ای و بین المللی تاكید دارند كه آمریكا هرگز قادر نیست خرید نفت از ایران را با اعمال تحریم‌ها به صفر برساند و حتی وزیر نفت سعودی اعتراف كرد كه عربستان قادر نیست با افزایش صادرات خود مانع افزایش بهای نفت در بازار جهانی شود.
در راستای مقابله با تحریم‌های یكجانبه آمریكایی، اتحادیه اروپا ضمن فعال كردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شركت‌های خود در ایران، اعلام كرد كه سازوكار مالی برای ادامه تجارت شركت‌های خارجی با ایران و همچینن فروش نفت ایران و امكان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه می‌كند.
دراین چارچوب، بسیاری از ناظران سیاسی و تحلیلگران اقتصادی نیز بر این باورند كه تحریم نفت ایران در بلندمدت همراه با افزایش بهای نفت به تضعیف دلار در سطح بین‌المللی منجر شده و به شكست خواهد انجامید و آمریكا وادار به عقب‌نشینی خواهد شد. روندی كه بخشی از آن در صحبت‌های برخی مقامات آمریكا دیده می‌شود. شبكه رسانه‌ای بلومبرگ در گزارشی با اشاره به مخالفت كشورها با تحریم های یكجانبه آمریكا علیه ایران نوشت: بسیاری از كشورهای خریدار نفت ایران آشكارا تحریم‌های آمریكایی را نقض می كنند ویا خواستار معافیت از تحریم های ضدایرانی آمریكا هستند.
آساق**231**1904**