به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سیدكمال سیدعلی» روز دوشنبه در نشست خبری با اشاره به آغاز تحریم های آمریكا علیه ایران از امروز، افزود: در دور جدید تحریم ها، آمریكا به دنبال تحریم نقل و انتقال بانكی و فروش نفت ایران است كه خوشبختانه عقبنشینی یك هفته اخیر دولت آمریكا در خصوص فروش نفت نوید میدهد كه بتوانیم همچنان به صادرات نفت بپردازد.
این مقام مسئول ادامه داد: در موضوع نقل و انتقالات بانكی نیز این صندوق كمك میكند كه همه وجوه صادركنندگان به موقع پرداخت و در غیر این صورت پوشش ریسك آن را انجام خواهد داد.
سیدعلی تاكید كرد: هرچه تحریمها سنگینتر باشد وظیفه صندوق برای پوشش ریسك افزایش می یابد.
وی پیش بینی كرد با توجه به تغییر نرخ ارز، امسال با افزایش صادرات و كاهش واردات مواجه باشیم و در مجموع چهار تا پنج میلیارد دلار تراز تجاری مثبت خواهد بود.
** عملكرد صندوق ضمانت صادرات در نیمه نخست امسال 77 درصد رشد كرد
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: حجم عملكرد پوشش های بیمه ای و ضمانتی این صندوق در 6 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال 77 درصد رشد داشته است.
سیدعلی ادامه داد: حجم كلی پوشش های بیمه ای و ضمانتی صندوق در سال 96 به رقم یك میلیارد و 762 میلیون دلار رسید كه رشد 11 درصدی نسبت به سال 95 نشان میدهد.
وی پیشبینی كرد، پوشش امسال صندوق بر اساس عملكرد 6 ماهه، تا پایان سال به 2 میلیارد و 200 میلیون دلار برسد.
سیدعلی همچنین خاطرنشان كرد: حجم عملكرد پوششی در بخش بیمه نامه های اعتبار صادراتی كوتاه مدت با ركورد 370 میلیون دلاری، رشد 93 درصدی نسبت به سال 95 داشته است.
سیدعلی خاطر نشان كرد: عقد قرارداد اتكایی با كنسرسیومی از معتبرترین شركت های بیمه اتكایی جهان به رهبری «مونیخ ری» برای نخستین بار در طول فعالیت صندوق در 20 سال گذشته، یكی از دستاوردهای منحصر به فرد سال 96 به شمار می رود.
این مقام مسئول توضیح داد: قرارداد اتكایی مشاركت (Quata share treaty) با بزرگترین اتكایی گر جهان به منزله مهر تایید بر فرآیندهای اعتبار سنجی صندوق و پذیرش خودكار درصدی از ریسك های صندوق توسط شركتهای مذكور است.
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: كارمزد این صندوق برای صادرات به عراق و افغانستان به یك درصد كاهش یافته و میانگین حق بیمه برای صادركنندگان به 67 صدم درصد كاهش یافته است.
وی افزود: صندوق ضمانت صادرات ایران رشد چشمگیری در زمینه بیمه داشته به طوری كه از 90 میلیون دلار در سال 94 به 370 میلیون دلار در سال 96 رسید و در 6 ماهه نخست امسال نیز 413 میلیون دلار بوده است.
سیدعلی یادآور شد: مجموع پوشش بیمه ای و ضمانتنامه ای صندوق در سال 95 به میزان 436 میلیون دلار بوده است، اما در 6 ماهه نخست امسال به 712 میلیون دلار رسید.
وی همچینن از كاهش 48 درصدی پرداخت خسارت از سوی این صندوق در مقایسه با سال های گذشته خبر داد و گفت: در 6 ماه ابتدایی امسال نزدیك به 26 میلیارد تومان خسارت از سوی صندوق پرداخت شده است.
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران یادآور شد: در سال های گذشته بیش از 200 میلیون دلار نیز به سرمایه های صندوق اضافه شده است.
وی افزود: سرمایه فعلی صندوق 1500 میلیارد تومان است كه هفت تا 10 برابر آن می توان به پوشش ریسك پرداخت و امید داریم كه سرمایه صندوق افزایش یابد.
** پیمان سپاری ارزی
این مقام مسئول درباره برخی اعتراض ها به بازگشت ارز حاصل از صادرات، آن را رویه ای معمول در بیشتر كشورهای جهان از جمله ایتالیا و كره جنوبی برشمرد و گفت: صادركنندگان می توانند ارز حاصل از صادرات را با نرخ نیمایی به كشور برگردانند.
وی تاكید كرد: وقتی با مشكلات سیاسی و سایر مشكلات اقتصادی در كشور روبرو هستیم، همه باید ملی فكر كنند كه این مساله بویژه مشمول صادركنندگان و واردكنندگان می شود.
سیدعلی همچنین درباره درخواست برخی صادركنندگان به عراق برای معافیت از پیمان سپاری ارزی، این موضوع را به حق دانست، زیرا به اعتقاد وی صادرات با پول محلی انجام می شود و باید به یاری این گروه از صادركنندگان شتافت.
** رتبه ریسك ایران
وی یادآور شد: ایران اسلامی كشوری بزرگ با اقتصادی بزرگ، معادن سرشار، فولادسازی ها، كارخانه های سیمان بزرگ و غیره است و حتی اگر سه سال صادرات نفت قطع شود، می توانیم كشور را اداره كنیم.
سیدعلی خاطرنشان كرد: در سال های گذشته 32 میلیارد دلار فاینانس دریافت كردیم و حتی در شرایط سخت تحریم ها اقساط آن را به موقع پرداخت كردیم، بنابراین انتظار می رود درجه پوشش بیمه ای ریسك كشورمان كاهش یابد.
به گزارش ایرنا، كمك به صادرات كالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است كه در سال 1392 ابلاغ شد.
صندوق ضمانت صادرات ایران با همكاری كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنكتاد) به عنوان تنها شركت دولتی بیمه اعتبار صادراتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 1352 تاسیس شد و فعالیت خود را زیر نظر مركز توسعه صادرات ایران آغاز كرد اما به دلایلی فعالیت آن متوقف شد.
این صندوق در سال 1373 دوباره فعال شد تا به صادركنندگان در بازیافت موقعیت تجاری خود كه در اثر هشت سال جنگ تحمیلی مختل شده بود كمك كرده و موجبات افزایش درآمدهای غیرنفتی را فراهم آورد.
این صندوق به پشتوانه حمایت های مالی دولت علاوه بر پوشش خطرپذیری های سیاسی و تجاری صادرات، با صدور انواع ضمانتنامه اعتباری، به تامین منابع مالی مورد نیاز صادركنندگان نیز كمك می كند.
اقتصام*3065*2078*2025
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵
تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: این صندوق در دوره تحریم ها همچون سپر دفاعی مدافع صادركنندگان كشور خواهد بود و ریسك آنها را پوشش می دهد.