به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، اوگوچي دنيلز روز سهشنبه در نشست تخصصي بين المللي ارزيابي اثرات پس از جنگ بر زنان، خانواده و محيط زيست در محل باغ كتاب تهران افزود: همه بايد تلاش كنيم كه اثرات و عواقب مخرب جنگ بر محيط زيست را بررسي و كاهش دهيم؛ دنياي ما اكنون در حال آلوده شدن است به عنوان نمونه مواد سمي به درياها ريخته مي شود و حيوانات نيز كشته مي شوند.
وي ادامه داد: بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، طي 6 دهه گذشته 4٠ درصد جنگ هاي داخلي تخريب محيط زيست را به دنبال داشته است. افرادي كه دنبال طلا و الماس هستند، خساراتي را به منابع زيرزميني و طبيعي وارد مي كنند و طبق آمارها ٢ هزار و 5٠٠ مورد تخاصم در جهان داشته ايم و اكنون فقر و قحطي حاصل از اين تخاصم ها را شاهد هستيم.
دنيلز اضافه كرد: اين تخريب ها مي تواند منجر به از بين رفتن زمين شود؛ درحالي كه ما نيازمند منابع طبيعي هستيم و دولت ها بايد از اقدامات مردم حمايت كنند. بايد همه با هم همكاري كنيم تا از جرايم محيط زيست جلوگيري شود و به طور مساوي از منابع خدادادي استفاده كنيم.
نماينده مقيم سازمان ملل متحد در ايران تصريح كرد: براي اين موضوعات نيازمند مشاركت و همكاري بانوان هستيم؛ زيرا معتقديم اهداف صلح و امنيت بدون توسعه پايدار امكانپذير نيست.
دنيلز افزود: بر اساس شاخصي كه سازمان ملل متحد در مورد محيط زيست منتشر كرده است، امروز دنيا با تخاصم و جنگ هاي مختلفي روبه رو است و سال گذشته ١5 تريليون دلار صرف جنگ شد. اگر اين مبلغ را به بانوان پرداخت مي كردند، دنياي آرام تري را شاهد بوديم.
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه بلاياي طبيعي استرس زيادي بر بانوان تحميل مي كند، بايد به اين افراد بيشتر توجه كرد. بعد از دو طوفان سهمگين در آمريكا اين اثرات ٣٠٠ درصد بر بانوان بيشتر شد و اين درحالي است كه بانوان در مديريت منابع طبيعي مي توانند نقش قوي ايفا كنند.
دنيلز خاطرنشان كرد: بانوان 6٠ تا ٨٠ درصد غذا در كشورهاي در حال توسعه را توليد و از نظر سياسي و اقتصادي جوامع را تقويت مي كنند؛ پس به همين دليل نيازمند همكاري و مشاركت بيشتر آنها هستيم.
نماينده مقيم سازمان ملل متحد در ايران گفت: البته درباره محيط زيست بايد گفت كه از فرصت هاي پيش آمده به خوبي استفاده نمي شود و به همين دليل بايد بانوان با افزايش حس مسئوليت پذيري و ايجاد توازن بين خود و محيط زيست، براي حفاظت از منابع خدادادي تلاش كنند.
سيدمصطفي محقق داماد رئيس بخش مطالعات اسلامي فرهنگستان علوم نيز گفت: ديكتاتور بغداد در گذشته جنگي را به ايران تحميل كرد كه اثرات مخربي بر كشور داشت.
وي تصريح كرد: عراقي ها در آن دوران جنگ 6 ميليون بشكه نفت را به دليل بازكردن دريچه نفت به دريا ريختند و دودي كه از نفت هاي سوخته متصاعد مي شد، با دود ناشي از سه ميليون ديزل نفتكش تساوي مي كرد.
دنيلز به ساخت تسليحات جنگي اشاره كرد و گفت: چه كسي اين سلاح ها را مي سازد و براي پول، محيط زيست را تخريب مي كند. چرا ساخت سلاح ها را تعطيل نمي كنيم چرا نمي خواهيم در سايه دوستي و برادري و صلح زندگي كنيم.
محقق داماد افزود: نامه اي به پاپ فرانسيس نوشته ام و تاكنون ده ها ايميل از كشورهاي جهان براي صلح دريافت كرده ام.
اجتمام * ٧٢6٨*1834
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶
تهران- ايرنا- نماينده مقيم سازمان ملل متحد در ايران گفت: امروزه شاهد جنگ در كشورهاي مختلف جهان هستيم؛ در اين شرايط با توجه به توانمندي هاي زنان، براي ايجاد صلح و امنيت در جامعه جهاني به مشاركت بيشتر آنان نيازمنديم.