نماینده ستاد اربعین در كمیته مشترك هماهنگی اربعین ایران و عراق روز سه شنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عراق امسال با اختصاص بیش از 100 هزار نیرو امنیت كامل اربعین را تامین كرد.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز در قالب توافقنامه اربعین و كمیته هماهنگی مشترك با برادران عراقی - به ریاست سپهبد محمد بدر معاون وزیر كشور عراق در هیات عراق - همكاری دارد چرا كه بدلیل حضور نزدیك به دو میلیون ایرانی كه عمده زائران غیر عراقی را تشكیل می دهند، این همكاری را وظیفه خود می داند.
سردار مرادیان افزود: ملت و دولت عراق دارای تجربیات و توانمندی های بالایی در اربعین و سایر ایام زیارتی در عراق هستند و ما هم در قالب این كمیته به همكاری و كمك به برادران عراقی می پردازیم تا مشكلات در این حركت عظیم بهتر پیگیری و حل شود.
وی یكی از موفقیت های زیارت اربعین در سالجاری را سفر بیش از یك میلیون زائر ایرانی به سامرا حتی در ساعات شب ذكر كرد كه با توجه به سوابق ناامنی ها در این منطقه، امری بی سابقه و نشان دیگری از موفقیت و اشراف اطلاعاتی و امنیتی نیروهای عراقی است.
وی گفت: امسال هماهنگی و همدلی بسیار بالایی میان مسئولان نظامی، امنیتی و سیاسی ایران و عراق و همچنین میان مردم دو كشور وجود داشت و عراقی ها استقبال بسیار خوبی از زائران ایرانی داشتند و این امر برغم تبلیغاتی بود كه انجام شد و می خواستند دو ملت را در مباحث و اختلافات قومیتی و مذهبی درگیر كنند اما همدلی دو ملت و دو دولت همه توطئه ها را خنثی كرد.
وابسته نظامی ایران در بغداد افزود: مردم عراق امسال كمپین هایی برای دعوت، استقبال و پذیرایی از زائران ایرانی به راه انداختند و ما امسال صحنه های بی نظیری از همدلی و برادری دیدم كه سالهای گذشته كمتر دیده می شد.
مرادیان گفت: تجربه عراق در برگزاری اربعین هر سال كاملتر و غنی تر می شود و هر سال شاهد نهادینه تر و سیستماتیك تر شدن امور حوزه های مختلف امنیتی و خدماتی و تعریف سازوكارهای مشخص هستیم.
وی با اشاره به عظمت، گستردگی و پیچیدگی امور مربوط به برگزاری راهپیمایی چندین میلیونی اربعین در یك دوره چند روزه افزود: برای اربعین سال آینده از هم اكنون و با استفاده از تجربیات امسال باید همكاری ها را آغاز كنیم تا نواقص برطرف و نقاط قوت بهتر و بیشتر شود.
سردار مرادیان از جمله ویژگی های اربعین امسال را فشردگی بیش از گذشته دوره ورود و خروج زائران ایرانی ذكر كرد و گفت: این دوره پارسال 20 روزه و امسال 10 روزه بود و اغلب زائران دیرتر آمدند اما خروجی ها همزمان شد و همین امر بر فشردگی موج های بازگشت به كشور افزود.
وی با اشاره به برگزاری اربعین امسال در سایه امنیت پایدار و كامل، خدمات رسانی بسیار گسترده و خوب، گفت كه جا دارد از مهمانوازی ملت، دولت و نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی عراق بویژه پلیس، ارتش و الحشد الشعبی تشكر كنیم كه با همكاری و همدلی بسیار خوب و بیش از سال های قبل، سبب شدند اربعین امسال موفق تر و با عظمت تر از سال های قبل برگزار شود.
مسئول ایرانی كمیته مشترك هماهنگی اربعین ایران و عراق درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری اربعین امسال گفت: از فروردین ماه كار هماهنگی ها میان دو كشور آغاز و با استفاده ازتجربیات سال های گذشته، طراحی و برنامه ریزی برای تامین امنیت زیارت اربعین صورت گرفت و وضعیت گذرگاه ها، راههای مواصلاتی تا شهرهای مقدس، موكب ها، جمعیت زائران و شهرهای مقدس عراق بررسی و چگونگی تامین امنیت آن تعریف شد.
وی با اشاره به سفر معاون وزیر كشور ایران به عراق و سفر وزیر كشور جمهوری اسلامی ایران به عراق و امضای تفاهم نامه اربعین در روز 14 شهریورماه سالجاری گفت: امسال علاوه بر امضای این تفاهنامه كه نقطه عطفی در روابط و هماهنگی های اربعین بود، معاون وزیر كشور بعنوان رئیس كمیته مشترك هماهنگ اربعین تعیین شد كه بلحاظ سطح اداری، تاثیر خوبی در قدرت و توان تصمیم گیری كمیته داشت.
سردار مرادیان گفت: تفاهم نامه اربعین همچون نقشه راهی بود كه محورهای همكاری ها و هماهنگی اربعینی میان دو كشور را مشخص كرد و به جلسات كمیته هماهنگی تحرك و پویایی خاصی بخشید.
وی گفت: از آن زمان تا آستانه اربعین نشست های مختلفی با مقامات عراقی در حوزه امنیتی و خدماتی برگزار شد و هماهنگی ها و مقدمات برگزاری اربعین انجام شد.
وابسته نظامی ایران در بغداد گفت: آمادگی مطلوب امنیتی و اطلاعاتی نهادهای ذیربط عراقی در مناطق حساس و همچنین شهرهای كربلا، نجف، كاظمین و سامرا و گذرگاه ها و جاده های عبور زائران و مشاركت بیش از یكصد هزار نیروی نظامی، انتظامی و امنیتی در این طرح ها، سبب موفقیت كامل طرح تامین امنیت زیارت اربعین شد.
این مقام مسئول بخش دیگری از اقدامات كمیته هماهنگی مشترك اربعین ایران و عراق را هماهنگی و همكاری در بخش حمل و نقل و جابجایی موكب ها از دو محور اساسی یعنی مهران و شلمچه ذكر كرد و گفت: در مجموع نزدیك به پنج هزار و 800 دستگاه كامیون و تریلر از جمله 90 دستگاه از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای حمل وسائل و لوازم موكب های ایرانی و نیز تبرعات مردم برای اربعین از ایران وارد عراق شد كه از بعد گمرك، امنیت و بهداشت نیاز به اقدامات فراوان داشت.
به گفته وی همچنین 500 دستگاه اتوبوس از سوی شهرداری های تهران و مشهد برای جابجایی زائران تامین شد كه در كنار شبكه عمومی، خصوصی و نیز داوطلبان عراقی به حمل و نقل زائران ایرانی كمك خوبی كرد.
وی گفت: برخی نیروهای مسلح بخصوص الحشد الشعبی علاوه بر بعد امنیتی در عرصه خدمات رسانی فعال بود و از جمله در زمینه تامین وسائل نقلیه برای جابجایی زائران نقش خوبی ایفا كرد.
سردار مرادیان با اشاره به وجود انضباط خوب در مرزها و هماهنگی بالا میان مسئولان مرزی دو كشور و همچنین در مسیرهای راهپیمایی و شهرهای مقدس عراق گفت: اربعین امسال با شكوه و با عظمت بود و بعنوان سند افتخار دیگری برای میزبانی مردم و توانمندی دولت عراق است.
به گفته وی، كمیته هماهنگی مشترك اربعین ایران و عراق بزودی اقدامات خود برای اربعین سال آینده را آغاز می كند و به نظر می رسد موضوع حمل و نقل بویژه در راه بازگشت، یكی از اولویت های مباحث این كمیته خواهد بود.
خاورم *6**380**
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۳
بغداد - ایرنا - سردار 'مصطفی مرادیان' وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، تجربه تامین امنیت كامل راهپیمایی 15 میلیون نفری اربعین ظرف ده روز را یك موفقیت بزرگ و بی نظیر امنیتی در كارنامه نیروهای مسلح عراق دانست.