ساري- ايرنا- مدير كل دامپزشكي مازندران از دامداران استان خواست به منظور افزايش ايمني دام ها در مقابل بيماري تب برفكي در اجراي مرحله دوم طرح واكسيناسيون با گروههاي دامپزشكي همكاري كنند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مرحله نخست عمليات واكسيناسيون دام هاي كوچك عليه تب برفكي ارديبهشت امسال در سراسر استان مازندران انجام شد .
دكترسيد حسين رضواني در اطلاعيه اي كه روز سه شنبه ازسوي روابط عمومي دامپزشكي صادر شده است، بر رعايت ضوابط بهداشتي و قرنطينه اي در خصوص نگهداري و جابجايي دام زنده براي جلوگيري از بروز و انتشار بيماري تب برفكي تاكيد كرد.
وي با اشاره به خطرات ناشي از حمل و نقل غير مجاز دام زنده بدون داشتن گواهي بهداشتي حمل، از دامداران، چوبداران، واسطه ها و فعالان در اين حوزه درخواست كرد، بمنظور جلوگيري از خطر اشاعه بيماري تب برفكي در استان، براي جابجايي دام ها، ضمن مراجعه به دامپزشكي نسبت به اخذ گواهي بهداشتي حمل اقدام كنند.
رضواني تعداد دامهاي سنگين استان مازندران را در اجراي فاز دوم واكسيناسيون 25هزار و 155 راس اعلام كرد و اظهار داشت: در صورت رعايت نكردن ضوابط بهداشتي و قرنطينه اي در واحدهاي دامداري و يا حمل و نقل غير مجاز دام، شيوع بيماري تب برفكي سبب بروز تلفات در جمعيت دام هاي جوان بويژه بره و بزغاله ها مي شود و ضرر و زيان اقتصادي فراواني را به صنعت
دامپروري و دامداران استان نظير كاهش توليد شير وگوشت تحميل مي كند.
وي گفت: به جهت اينكه در دام هاي سنگين نوع واكسن وارداتي است، دامداران بايد قيمت هر دوز واكسن كه براي هر راس دام حدود پنج هزار و 600 تومان است را پرداخت كنند.
رضواني ادامه داد: هزينه اياب و ذهاب و حق الزحمه اكيپ هاي واكسيناسيون توسط دامپزشكي استان پرداخت و اين مبالغ نيز براي دامداران رايگان است.
تب برفكي يا همان بيماري دهان و پا كه در اصطلاح دامداران مازندران به آن طبقه نيز مي گويند، از بيماري هاي بومي ( اپيدمي) در ايران و كشورهاي منطقه محسوب مي شود كه از سال 78 در كشور شناسايي شد و همساله به دليل ناآشنايي دامداران به خصوص دامداران سنتي باعث مرگ تعداد زيادي دام سبك و سنگين مي شود.
**نشانه هاي تب برفكي در دام
تب بالاي 40 درجه ، تاول دهان، دست و پا و ايجاد شكاف درسم، بي حالي و كاهش شيردهي، ساويدن دهان به يكديگر از نشانه هاي بارز اين بيماري در دام هاي با سم زوج است.
مازندران با داشتن 650 هزار راس دام سنگين و افزون بر 2 ميليون راس دام سبك با توليد سالانه 160هزار تن گوشت قرمز رتبه نهم كشور را دارد.
6990/1899