اراك - ایرنا - معاون توسعه مشاركت های مردمی اداره كل كمیته امداد امام خمینی (ره) استان مركزی گفت: 82 میلیارد و 508 میلیون ریال درآمد امسال از محل جمع آوری زكات در این استان كسب شد كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 223 درصد افزایش دارد.

«رمضانعلی جلالی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تشكیل شورای زكات روستایی و شهرستانی، تهیه بانك از زكات پردازان سال های گذشته، نصب یكهزار متر بنر تبلغی در مساجد روستا و شهر، مستند سازی فعالیت های زكات و تبلیغ در برنامه رسانه ملی از جمله دلایل افزایش درآمد زكات استان است.
وی اظهار داشت:در آمد زكات این استان درسال گذشته 3 میلیارد و 890 میلیون ریال بود.
معاون توسعه مشاركت های مردمی اداره كل كمیته امداد امام خمینی (ره) استان مركزی توضیح داد: برآورد جمع آوری امسال زكات در این استان 110 میلیارد ریال است و بیشترین درآمد زكات مربوط به شهرستان ساوه با 130 درصد و كمترین درآمد نسبت به برنامه پیش بینی شده مربوط به شهرستان تفرش با 33 درصد است.
جلالی افزود: درآمد زكات امسال برای خمین با 94 درصد، كمیجان با 93 درصد، دلیجان با 45 درصد، محلات با 46 درصد عملكرد درآمد زكات نسبت به برنامه پیش بینی شده همراه بوده است.
وی اظهار داشت: چهار هزار و 461 جلد دفترچه محاسبات زكات نیز بین عاملان پرداخت زكات استان توزیع شده است.
معاون توسعه مشاركت های مردمی اداره كل كمیته امداد امام خمینی (ره) استان مركزی گفت: زكات دریافتی در تامین و بهسازی مسكن محرومان، اهدای جهیزیه، كمك هزینه معیشت و تحصیل دانش آموزان خانواده های نیازمند صرف می شود.
واژه زكات به سهمی اطلاق می‌شود كه از مال خارج می‌كند شده و به فقرا داده می شود و به این دلیل است كه در پرداخت امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و بركت را دارد و موجب تزكیه و پاكی روح پرداخت كننده می‌شود.
در قرآن كریم آمدن ادای نماز نشانه آن است كه رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زكات برقرار می‌شود.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است كه زكات به آن ها تعلق می گیرد.
44 هزار خانوار تحت پوشش خدمات حمایتی كمیته امداد امام خمینی(ره) استان مركزی هستند كه 22 هزار نفر آنان زنان سرپرست خانوار است.
6991/6013/